Arkadaşlar ben ağır bir depresyon geçiriyorum ve kimse beni umursamıyor.Çok çaresiz bir haldeyim..Sorunlarımı çözemedim.Aşırı kiloluyum ve sosyal hayatım yok.Yalnız başıma bu sorunların üstesinden gelemiyorum hani intihar da birşeyi değiştireceğini sanmıyorum ama bu çaresizlikten iyi gibi gelior bana bu seçenek..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intiharı düşünmek günahmı?
Collapse
X
-
Bence intihar her çok zor zaman geçiren birinin kafasından geçer. Bende mani arttığı dönemlerde intihar aklıma gelir. Önemli olan onunla meşgul olmamaktır. İnancını bilmiyorum ama islamda intihar kesinlikle yasaktır. Benimde bir sürü sorunum var hepsi öylece dururuyor uzun zamandan beri. İş güç sahibi değilim. Yaşım 36 evli değilim. İnsanlarla aram iyi değil vs vs.... Öncelikle bir psikiyatriste gitmiyorrsan bir psikiyatriste git hemen tedaviye başla. İkinci olarak maddi durumun yerindeyse bir uzman psikoloğa git destek al. Üçüncü olarak ( kesinlikle aşırı olaylara girmeden ) maneviyatla ilgilen derim.
Kilo için her gün 45 dakika yürüyüş yap. Yürüyüşten sonra yapabildiğin kadar yarım mekik ( tam mekik değil ) ve yapabildiğin kadar şınav çek. Tam buğday ekmeği dışında başka ekmek yeme. Sebzeleri meyveleri kabuklarıyla ye. Mesela elma yiyeceksin iyice yıka ama kabuğunu soyma. Şekerden ( çikolata,tatlı ), tuzdan, unlu mamüllerden (pasta ,kek, börek, çörek) uzak dur. Hemen değil belki ama zamanla ideal bir forma gireceğini düşünüyorum.
Son olarak derdini burda yazabilirmisin yoksa çok mu özel. Belki bir fikir üretebiliriz.
-
Sen o kilolardan az bana versen kardeş, ben de çok fazla zayıfım 1.68 boy 55 kilo. Gece yarıları patates kızartmaları, abur cubur, kola, makarnayı mantıyı bile ekmekle yedim ama gram almaz mı insan? Giydiğim kıyafetler bol geliyor, anca S ben bulabilersem. Aldığım kemere fazladan delik açarım. Kilo almak, vermekten daha zordur. Kendine bir diyet yap:
Kilo vermek için vücudun yağ yakması lazım. Spor salonu etkili olur. Bizim eski bir bayan arkadaş 10-15 kilo vermişti. Hiç çikolata yemiyor, kola içmiyor, ekmek ise çok az yiyorum diyordu. Yediğinin içtiğinin kalorisini hesaplıyordu.
Ve 55 kilo olan ben bazı zamanlarda 50'ye düşerdim.
O da günde 1 öğün yediğim zamanlar.
Yani boş günlerde ve canım sıkkın olduğu zamanlar iştahım azalır sadece bir öğün yerdim. Anında verdiriyor kilo.
Kilo sadece yeme miktarı ile ilgili değil ama, önce bi dahiliye ye git metabolizma da sıkıntı var mı baksınlar.
Sonrasında da sadece seni ayakta tutabilecek kadar ye.
Ve ailende anne-baba fazla kilolu ise genetik de olabiliyor benim baba da maşALlah dünyayı yer gram kilo almaz ben gibi..!
Yorum
Yorum