Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen bir fikir verin

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • lütfen bir fikir verin

    merhaba ben 19 yaşında bir erkeğim hatta 20 olacağım belki derdim size saçma gereksiz gelebilir ama inanın benim bütün hayatımı etkileyen bir durum. benim sorunum ses tonum. her ne hikmetse sesim hiç bir zaman kalınlaşmadı bilakis git gide inceldi. bu nasıl olabilir aklım beynim almıyor. gayet saçı sakalı herşeyi yerinde olan bir erkeğim ama bu durum yüzünden tüm özgüvenimi kaybettim. bütün sosyal hayatım çöktü. özel hayattan bahsetmiyorum bile. telefonda bi bankayı bile aradığımda yardımcı olmuyorlar düşünün. inanın erkek olan beni daha net anlayabilir. okulda bile söz hakkı alamıyorum. çünkü kıs kıs gülmeler artık canıma tak etti. toplum içinde sesimi bile asla kullanmıyorum. özellikle bu durumumu yanlış anlayıp homofobikçe davrananlardan bahsetmiyorum bile. bir fikri bir önerisi olan lütfen söylesin hayatım sırf bu yüzden çöktü.

  • #2
    Ses telleri androjen (erkeklik hormonu) etkisi ile kalınlaşır.

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: *Latife View Post
      Ses telleri androjen (erkeklik hormonu) etkisi ile kalınlaşır.
      ne yani hormon mu almalıyım ?

      Yorum


      • #4
        bir kaç makale okudum ses egzersizleriyle ses yerine oturtuluyormuş bir kaç seansla yaşadığım yerde bir kaç doktor buldum bununla ilgilenen sizce gitmelimiyim tıpta ayıp yoktur demi ? 😔

        Yorum


        • #5
          bunun tipla bir alakasi yok bu bir hastalik degil hormon ilaclarinin bazilari sesi etkiliyor hangileri biliyordum ama unuttum ses egzersizlerini dene evde de deneyebilirsin

          Yorum


          • #6
            Önce aile hekimine gidiyorsun ve ondan hangi uzman doktorun bununla ilgilendiğini öğreniyorsun. Ondan sonra eğer bulunduğun yere yakın bir üniveriste hastanesi varsa oraya yoksa maddi durumuna göre ya devlet hastanesinde bir uzmana yada özel sektörde bir profesöre görünüp hemen tedaviye başlıyorsun. Acele et geç kalma.

            Yorum


            • #7
              Deneme-yanılma yönetimini kullanabileceğin birkaç şey yazabilirim. Spor ile ilgileniyorum ve testosteron -androjen- hormonuna pek önem veriyorum. Bir işte çalışıyor musunuz? Çünkü biraz paralı olacak. İşte eczaneden edinmeniz gerekenler:
              1. Magnezyum: Magnorm 365 mg 30 Efervesan Tablet (18,5 lira. Günlük 1 tablet),
              2. Çinko: Zinco 50 mg 40 Kapsül (22 lira, kırımızı et yenilmediği günlerde 1 tablet),
              3. Demir: Marka fark etmez ve kullanmanız için prosipektüsünü okuyun,
              4. Selenyum: Ace Plus Selenyum 30 Kapsül (14 lira, kırmızı et, beyaz et ve diğerini tükettiğin günlerde yok),
              5. Polivit C 30 Tablet (6 lira).
              Bunların hiç biri ilaç değil. Selenyumu, listenin başına, üstüne basa basa yazmam gerekiyordu. Bunların dışında, yaşantımızın parçası olan şu iki ilacın kullanımı ile karşılaşırsanız bana mesaj yollayın.
              • Amoksisilin içeren antibiyotikler (Largopen 1g ve diğerleri) ve içermeyenler,
              • Parasetamol ve klorfeniramin (maleatlı veya değil) içeren ilaçlar.
              Ben başka bir şey diyemeyeceğim. Benim sesim kalın ve androjen hormonu kullanan sporcularınki ise çok ince. Selenyum, tehlikeli derler ancak şu ana dek bir sorun ile karşılaşmadım. Manav olarak çalışıyordum ve tavuk-besi yemi de satıyordum; içlerinde içerdikleri selenyumun değerlerine göre satılırdı mallar. Nakdî durumuna göre sıralıyorum; hangisine yeterse paran, önce onu al. Ancak selenyum asla ihmal edilmemeli; selenyum ile bütün gün hayvani bir çekiş gücüne sahip olabilirsiniz ama yavaş ve ağır çalışmak kaydıyla:
              1. Selenyum,
              2. Polivit C,
              3. Çinko,
              4. Demir, magnezyum.
              Largopen 1g gibi antibiyotikleri ise, iltihabınız gidene kadar kullanın. Zira selenyum, âdeta onu vücudunuza kaydedip sık ilaç kullanmaktan kaynaklanan metabolizmamızın ilaç tanımama durumu diye yazabildiğim, ilaç yan etkilerinden arınıyorsunuz. Sizi çok iyi anlıyorum; aynı sorun bende olduğundan dolayı birçok arkadaşıma "Sesim kızınkilere mi benziyor?" sorusunu sormuşumdur. Maddi durumunuza göre daha ayrıntılı yazmak isterdim ama benden bu kadar.

              Yorum


              • #8
                diksiyon kursuna git bence.

                Yorum


                • #9
                  seanslara gitmeyi düşündüm tek seans için 530 lira istediler sanırım devlet hastaneleri bununla ilgilenmiyor 😔

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X