Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insanlar beni cahil yerine koyuyor

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• insanlar beni cahil yerine koyuyor

lise okuyamadım ortaokul mezunuyum ortaokul mezunu olduğum için insanlar beni cahil yerine koyuyor ama çevremde üni mezunu benden çok daha cahil insanlar var onlara kimsenin bir şey dediği yok 5 kardeşiz biz aralarında bir tek ben okuyamadım hepsi üniversite mezunu açıktan oku demeyin yapamıyorum başaramıyorum

Orjinal yazı sahibi: cugulin View Post
    lise okuyamadım orta okul mezunuyum orta okul mezunu olduğum için insanlar beni cahil yerine koyuyor ama çevremde üni mezunu benden çok daha cahil insanlar var onlara kimsenin bir şey dediği yok 5 kardeşiz biz aralarında bir tek ben okuyamadım hepsi üniversite mezunu açıktan oku demeyin yapamıyorum başaramıyorum
    Kendinizi geliştirin. lise mezunu olmak veya üniversite okumak değil mesele. Okuyun araştırın, insanlarla konuşup tartışabileceğiniz konular olsun. Ama bunu gidip saçma sapan internet sitelerinden değil, düzgün kaynaklardan yapın. Yasal haklarınızı bilin ve insanları bununla yeri geldiği zaman susturun. insanların öne kanıt koyamadan konuştukları şeylerde onları ezin. bi de bunu deneyin, ama ezme işine sonra girin, önce biraz kendinizi geliştirin, ve emin olduğunuz konularda konuşun, emin olmadığınız konuda sessiz kalın. pek çok insanın düşüncelerini öğrenin, doğruluğunu araştırıp, mantığınıza yatanı kendinize doğru olarak edinin. Mükemmel olduğunuzu iddia etmeyin, ama mükemmel olmayı hedefleyin bi süre, hiçbir zaman mükemmel olamazsınız, ama kültürlü bi insan olabilirsiniz. Kimse mükemmel olamaz, ama pek çok kültürlü insan var çevremizde.

Örneğin benim akrabalarım benimle alay ettiği zaman, ben de onlarla alay ediyorum, demediğimi bırakmıyorum. Halbu ki benim olayım da şu, onlardan daha kültürlü ve daha farklı bakışaçılarına alışkın biri olduğum için, bunu çekemiyorlar. Bu yüzden saldırmaya çalışıyorlar, ben de saldırıyorum, sonra işi şakaya vurup konuyu kapatıyorlar Mükemmel olma, ama kendine laf getirtme.

Yorum

acik liseye git basarirsin niye basaramiyacaksin 7 24 ellerinizden dusmeyen telefonlari birakirsaniz bolca vakit kaliyor zaten

Yorum

Orjinal yazı sahibi: people View Post

Kendinizi geliştirin. lise mezunu olmak veya üniversite okumak değil mesele. Okuyun araştırın, insanlarla konuşup tartışabileceğiniz konular olsun. Ama bunu gidip saçma sapan internet sitelerinden değil, düzgün kaynaklardan yapın. Yasal haklarınızı bilin ve insanları bununla yeri geldiği zaman susturun. insanların öne kanıt koyamadan konuştukları şeylerde onları ezin. bi de bunu deneyin, ama ezme işine sonra girin, önce biraz kendinizi geliştirin, ve emin olduğunuz konularda konuşun, emin olmadığınız konuda sessiz kalın. pek çok insanın düşüncelerini öğrenin, doğruluğunu araştırıp, mantığınıza yatanı kendinize doğru olarak edinin. Mükemmel olduğunuzu iddia etmeyin, ama mükemmel olmayı hedefleyin bi süre, hiçbir zaman mükemmel olamazsınız, ama kültürlü bi insan olabilirsiniz. Kimse mükemmel olamaz, ama pek çok kültürlü insan var çevremizde.

Örneğin benim akrabalarım benimle alay ettiği zaman, ben de onlarla alay ediyorum, demediğimi bırakmıyorum. Halbu ki benim olayım da şu, onlardan daha kültürlü ve daha farklı bakışaçılarına alışkın biri olduğum için, bunu çekemiyorlar. Bu yüzden saldırmaya çalışıyorlar, ben de saldırıyorum, sonra işi şakaya vurup konuyu kapatıyorlar Mükemmel olma, ama kendine laf getirtme.

araştırmayı ben zaten çok seven bir insanım hep merak edip araştırırım bir çok insan ünlülerin sanatcıların hayatını araştırıyır hayatı hakkında bilmediği şey kalmaz

ama ben öğle değilim işe yarar bilgiler araştırırırım

elin amerikalı aktörürün ismini bile bilmediğim için beni cahil yerine koyuyorlar mesele bu

Orjinal yazı sahibi: *Latife View Post
        acik liseye git basarirsin niye basaramiyacaksin 7 24 ellerinizden dusmeyen telefonlari birakirsaniz bolca vakit kaliyor zaten
        telefonla ben fazla oynamam hatta hiç oynamam diye bilirim faceyede haftada bir anca giriyorum

Yorum

kendi kultur seviyendeki insanlarla vakit gecir o zaman hic okula gitmemis insanlar ne yapiyor onlarda kendi birbirleriyle birlikteler

Yorum

cugulin Selam... Okuma ile ilgili şunu söyleyebilirim. Belki kapasiten vardır ama onun önünde bilinç altında engel olan bir şeyler vardır. Belki potansiyelini düzgün kullanamıyorsundur. Bu yüzden eğer maddi durumun yerindeyse bir uzman psikoloğa git sorununu anlat. Bir bakmışsın üniversite okuyorsun.

İkinci olarak, Ben profesör tıp doktoru olsam, mimar veya makine mühendisi adamların arasında olsam ilk okul mezunu inşaat ustası veya araba tamircisinden daha cahil duruma düşerim. Demem o ki kendi alanında ki kendi kafanda ki insalarla takıl.

Üçüncü olarak boş vakitlerinde işe yarar şeyler okuyarak vaktini geçirmeye çalış.

Yorum

Merhamet duygusundan yoksun olanlar ile arkadaşlık ve yârenlik kurmayı istiyor olduğunuz için -ya zorunluluğunuzdan- cehaletli olma kavramı, yüzünüze vuruluyor. Dostlarımızı seçme konusunda, ebeveynlerimizde bile acımamaya kadar uç noktalarda değerlendirmeler edelim.

Yorum

Şunu söylemem gerekiyor, elin amerikalısını bilmemek tabi ki sizi cahil yapmaz ama sinemayla, müzikle ilgili bi insan belli başlı isimleri az da olsa bilmeli, film seçerken bile oyunculara bakıyoruz bazen, kötüoyuncu varsa izlemiyoruz, iyi oyuncu varsa izliyoruz gibi. Farklı kültürlerle ilgilen, bir dil öğren, bunun gibi şeyler yapabilirsin. Ha kültürlü olmak tabi ki bu isimleri bilmek değil.

Bilimle de ilgilenmek lazım az da olsa, en azından 1 tane uzman olduğun konu, ve hakkında yorum yapabileceğin pek çok konu olması gerekir diye düşünüyorum Azminizden dolayı da tebrik ederim, keşke herkes sizin gibi araştırmacı olsa, maşallah. Bu azimle ben sizin kültür seviyesi olarak şu an olduğunuz konumdan çok daha iyi yerde olucağınıza inanıyorum gerçekten.

Yorum

yıllar sonra güncelleme

açık öğretime yazıldım 3 yılda açık liseden mezun oldum daha sonra üniversite sınavına girdim 2 yıllık örgün bankacılık ve sigortacılık bölümüne yazıldım şuan 26 yaşındayım 2 yıllık üniversite mezunu oldum hemde bölümü birincilikle bitirdim.

şunları söyleyebilirim ıq su ne kadar düşük insan varsa üniversitede toplanmış o beni cahil yerine koyanlar harbiden çok salakmış bizim bölümde rakamla yüz bin yazamayan vardı adam bankacılık okuyor 100.000 yazamıyor

çoğu zaten okumak için gelmemiş ailesinden kaçmak için gelmiş

dgs ile 4 yıllığa geçeceğim 2 yıl sonra görüşürüz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cugulin View Post
                    yıllar sonra güncelleme

açık öğretime yazıldım 3 yılda açık liseden mezun oldum daha sonra üniversite sınavına girdim 2 yıllık örgün bankacılık ve sigortacılık bölümüne yazıldım şuan 26 yaşındayım 2 yıllık üniversite mezunu oldum hemde bölümü birincilikle bitirdim.

şunları söyleyebilirim ıq su ne kadar düşük insan varsa üniversitede toplanmış o beni cahil yerine koyanlar harbiden çok salakmış bizim bölümde rakamla yüz bin yazamayan vardı adam bankacılık okuyor 100.000 yazamıyor

çoğu zaten okumak için gelmemiş ailesinden kaçmak için gelmiş

dgs ile 4 yıllığa geçeceğim 2 yıl sonra görüşürüz
                    Tebrikler cugulin başarın için. Seni motive eden ne oldu?

Yorum

Sosyo kültürel ve eğitim olarak düşük seviyede olabilirsiniz. Bunlar yüzünden size cahil diyen insaların dediklerini kabul etmiyorsanız siz zaten cahil değilsiniz. bunu içinizden şiddetle ret etmenizden belli. Bırakın insanlar konuşsun siz kendinizi geliştirin sonra o insanlar 180 derece döner. Sıkıntılı tipler hiç bir şeyden haberi olmayıp çok bilmişlik yapanlar işte bunlar cahil.

Yorum

nice insalr dışardan lise üniversite bitirdi siz neden yapamayasınız ki bence şansınızı deneyin .....

Yorum

İşleniyor...
                        X