Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kalp Çarpıntısı hakkında

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kalp Çarpıntısı hakkında

Merhabalar öncelikle.
    Biraz uzun bir yazı olacak ancak yardımınıza ihtiyacım var, sağlığımdan endişe ediyorum.Öncelikle kendimden biraz bahsetmek isterim.Ben 21 yaşında üniversite öğrencisiyim. İnşaat teknolojisi bölümünde son sınıf okuyorum.Geçtiğimiz mayıs-haziran (2015) aylarında zorunlu stajımı yaptım. Çalıştığım şirket sayılı inşaat şirketlerinden olup, rezidans inşaatı şantiyesinde tekniker olarak staj ve tam zamanlı çalışma fırsatına sahip oldum.

Çalışma ortamı inanılmaz gergin ve stresli olup mesai saatleri ile birlikte günlük çalışma saati yaklaşık 12-13 saati kimi zaman aralıksız 24 saat ve daha fazla olabiliyordu.Yetmezmiş gibi bir üst şefim ile benim kişisel bir sorunum olmamasına rağmen kendisi bana dünyayı dar etmeye karar vermişcesine davranışlarda bulunuyordu. Sebebini hemen belirteyim. Kendisini pek seven yok, ve benim şeflik yaptığım günlerdeki artan iş verimi ve yetişen işlerin, patronumuza verilen raporlar doğrultusunda benim verimimin yüksek çıkması idi. Kendisi mühendis olup, benim henüz tekniker olup öyle bir iş verimi yakalamamı çekememezlik ettiğini açıkça belirtip beni kovdurması için elinden geleni yapacağını açıkça söylemişti.

Neyse bu 3 aylık zaman dilimi içerisinde kendisiyle 2 büyük tartışma yaşadım ve ikisinde de inanılmaz büyük öfke durumum oldu, karşısında insanlıktan çıkmamak için kendimi zor tuttum, tüm vücudum sinirden titriyor ve kalbim sanki kaburgalarıma çarpıyordu. Sinirimi hiç bir şekilde atamamıştım. Aradan çok geçmeden de dediğini yapıp beni kovdurdu.Asıl sorun ise patronum orda çalışma garantisi vermesiydi.Çünkü kendisine güvenerek okulumu uzatmak adına 1 ders bırakarak mezun olmadım amacım askerliği uzatmak ve bu sürede çalışarak tecrübe edinmekti. Ancak kovulduğum için mezuniyet belgemi alamadığım gibi aylardır hiç bir işe de giremiyorum. Başka sektörlere de yönelmeme rağmen hala işsizim.

Bir akşam alkollü bir akşam yemeği hazırlamış 2 duble de rakı içmiştim.Aradan yarım saat geçmesiyle birlikte inanılmaz bir çarpıntı durumuyla acile gittik.Tansiyonum oldukça yükselmiş nabzım çok hızlı atıyordu.Müdahale etmeden EKG çekip gönderdiler. 2 gün sonrası hastaneye gidip şikayetim üzerine tahlil yaptırdım ve vücudumda B12 vitaminin tükendiği ortaya çıktı. İğne ve hap olarak B12 takviyesine başladı doktor. Aynı zamanda karaciğer ve mide sorunu olup olmadığına da bakıldı ancak kötü bir sonuç çıkmadı. Devam eden süreçte çarpıntılarım arttığı için tekrar doktora gittim ve ilacın yan etki yaptığını düşünerek B12 takviyesini kesip herhangi bir kalp sorunum olup olmadığına bakması için kardiyolojiye sevk etti. Yapılan tahliller sonucunda kalbimde de sorun çıkmadı ancak kalp ritmini düzene sokması için akşamları yemekten sonra yarım doz Dideral (40 mg) ilacını verdi geçmezse psikiyatriye gitmemi söyledi.

Kalp çarpıntılarım ara ara devam etmekte. Genelde tavuk yemeği, bulgur pirinç gibi pilav türü yedikten ve alkol aldıktan sonra çarpıntılarım başlıyor ancak eskisi gibi saatler sürmüyor yarım saat 40 dk gibi sürüp birden büyük tansiyon değerim 14-15'lerden 7-8 e kadar düşüyor. Bir kaç gündür fark ettiğim durum ise eğilip kalktığım da veya yattığım yerden ani bir kalkış yaptığımda 30 sn'den az çarpıntı hissediyorum. Sorun nedir ne yapmam gerek ve spor yapmıyorum, ancak yapmak istiyorum bir zararı olur mu ?

Cevaplarsanız çok sevinirim.Teşekkürler.

Ek olarak devam etmek istiyorum.Başka konu olarak açacaktım ama burdan devam etmek istedim umarım forum kurallarına aykırı olmaz.

İnternette biraz araştırma ile kendimde misofonya olduğuna artık eminim. Toplu bir ortamda yenilen yemekler, ağız şapırdatmaları, ağzı açık sakız çiğneyenler, yutkunma sesleri, nefes alıp verme sesleri, bebek ağlamaları, diş fırçalama sesi gibi düşük seviyedeki seslere karşı hassasım. Tv açılırken bile çıkan düşük Hz'deki sesleri duyabiliyorum. Kimi zaman bazı sesler beni bir anda çok öfkenlendiriyor. Geçmişte bundan rahatsız olduğumu belirttiğim için sevdiğim insanları kırmıştım bu nedenle artık söylemiyorum ama yemek yerken ki mecburen o ortamda bulunduğum sırada ağız şapırtdatma, yutkunma sesi veya sıcak içecekleri içerken hala anlayamadım höpürdetme sesine katlanamıyorum bir an önce yemek yiyip kalkmak istiyorum ki kimi zaman aç kalktığımda oldu sofradan. Dışa belli etmesem de içimde bu durumlara karşı öfkem büyük oluyor ses kesildiği zaman bende hemen sakinleşebiliyorum. Bu durumla nasıl başa çıkabilirim aranızda benim gibi olanlar var mı ? varsa neler yapıyorsunuz ?.
    Last edited by casper35; 25-01-2016, 06:42 PM.

Merhaba casper35 Anlattığına göre iş durumun gerçekten stresliymiş, kalbinde hiçbir sorun çıkmadıysa psikolojik olma ihtimali yüksek... Buradan birinin spor yap veya yapma dememesi pek sağlıklı bir tavsiye olmaz, çünkü netlik kazanmamış bir durum var ortada. Sorunun ne olduğuna olduğuna karar verilmemiş henüz. Akla ilk gelen panik atak ihtimali yine de psikiyatriste gitmeden bunu da bilemezsin, diğer probleme gelirsekte böyle bir rahatsızlığın olduğunu ilk duyduğumda cidden çok şaşırtmıştım. Şuna bir açıklık getirmek isterim ki, çağımızda artık normal olan şeylerin de birer hastalık olarak görülmesi... Şimdi bir gerçek var ki hiç kimse ağız şapırtdatma sesinden veya cak cak sakız çiğnenmesinden hoşlanmaz. Bu gayet normal, fakat sana çok aşırı rahatsız edici geliyor. Bunun için de elbette tedavi vardır, sorun olduğu belirlenmişse çaresi de olmalı. En kısa zamanda bir psikiyatriste danışsan çok daha olumlu sonuç alırsın, sağlıcakla...

Yorum

Psikiatrise gidin bencede. Çarpıntılar büyük ihtimalle yaşadıklarınız sonucu ortaya çıkan sitres. Çok içine atıp sıkıntı yapıyorsan ondan da olabilir. Normalde, kalpte bir kapak problemi ya da başka bir sıkıntı olmadan çarpıntı oluyorsa, sebebi ya yediğimiz şeyler ya da sitres...

Yorum

Cevaplarınız için teşekkür ederim
        Tavsiyelerinize uyacağım arkadaşlar bir psikiyatrise gitsem iyi olacak. SimoneAmonra'nın dediği gibi ortada henüz kesin bir şey yok. O kadar tahlil ve test yapılmasına karşılık olumsuz bir sonuç çıkmadı. Ancak nedense tavuk yemeği ve dediğim gibi alkol veya pilav çarpıntılarımı tetikliyor. Bunu göz önüne alınca psikolojik olduğunu düşünmüyorum. Bildiğim kadarıyla bu yiyeceklerle de aramda herhangi bir problemim yok  bu seferde tahlillerin temiz çıktığı gerçeğini geliyor aklıma ikilemde kalıyorum. Genelde sakin yapılıyımdır kolay kolay sinirlenmem gereksiz yere konuşmayı sevmem kısacası oldukça sakin biriyim diyebilirim. İşsiz olduğum bu süreçte de iş stresine göre yaşadığım aşırı bir stres durumum yok sadece gelecek için önümdeki süreçte bir kaç büyük sınavım var mühendislik hayatına atılmam için onlar kaygılandırıyor normal olarak da aşırı bir durumda değil.Ondan sizlerden tavsiye almak istedim.
        Last edited by casper35; 25-01-2016, 10:52 PM.

Yorum

Gdo ya karsi vucudun tepkisi olabilir.princten bahsediyorum.gdo degilse sorun yok;problem belkide princin ruseym ve kepeginin alinmis olmasidir.alkol zaten zararli.tavuk dersen tartismali.ekmek dersen oyle...ne yiyecegimizi sastik.kanser hortladi.belkide vucudumuz kanser olmamak icin mucadele veriyor.kan grubuna gore beslenme yi kismen uyguluyorum.tavsiye ederim: D.r.peter j.d 'adamo
          Tavsiyem cay veya kahve icilmeden once bir bardak su icilmesi.zararlarini noturlemek icin.ph degerleri hayati onem tasiyor.
          Last edited by birzamanlarben; 26-01-2016, 12:27 AM.

Yorum

Teşekkür ederim birzamanlarben doktor da aynı şeyi söylemişti yediğimiz şeyler eskisi gibi değil artık yemiceksin demişti. İşte bu ilk çarpıntım olmadan öncesi hiç sorun olmuyordu ne alkolde nede diğer yemeklerde. Çayı severim ancak günde sabahlar 2 bardak akşamları da 2 3 bardak içerim, kahveyi düzenli olarak günde bi fincan içiyorum (nescafee) ders çalışmalarından alışkanlık oldu. Bundan sonra öncesi bir bardak suyu da içerim neyseki kahve veya çay çarpıntı yapmıyor. 1 buçuk ay sonra kontrole gideceğim tekrar dahiliyeye B12 için. Bu süreçte umarım çarpıntılarım da geçer diye umuyorum. Yine de ilk fırsatta bir psikiyatrise gideceğim.

Yorum

sorun değil. .....bu arada filtre kahveyi öneririm.en sağlıklısı. gerçi ben türk kahvesi içiyorum .hemde fokur fokur kaynatarak.enerjiye ihtiyacım var.

Yorum

İşleniyor...
              X