Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yine dalgalanma yasiyorum sanirim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yine dalgalanma yasiyorum sanirim

Merhaba arkadaslar. İlk yazim olmadigindan kisaca ozet gecmem gerekirse, cocukluktan su ana kadar yavas yavas degisimler oldu bende normal olmayan fakat daima icimde. İlk doktora gittigimde depresyon,okb ve anksiyete tanisi konulmusu. Uc bucuk sene sonra yani gecen yaz anlamlandiramadigim bir doneme girdim. En son tedavim bitmisti iyiyim diyecek kadar yolundayken her sey, beni tetikleyen bir kac olay sonrasi duygusal olarak dengesizlesmeye basladim. Ani ve cok sik degisimler geciriyor bu durum beni de korkutuyordu. Tekrar doktora gittigimde bipolar oldugum uzerinde durdu tam tani koyamasa da bipolar tedavisi goruyorum su an. 3 ay sona 1 yil olacak git gellerim olsa da iyi gibiydim fakat su aralar cok ofke dolu ve duygusal gibiyim. Durmadan bir ic sikintisi var, en mutlu animda bile icim icimi kemiriyor hep sanki yanlis bir sey yapiyormusum gibi pismanlik duyuyorum. Ailemde kabullenmiyor bu durumu ve bana kiziyorlar simariklik oldugunu dusunup kimi zaman.. Ne yapmaliyim acaba bunlar mevsimsel midir? Ve aranizda tani konulamayan biri var mi?

Burada hic kimse tanı koyamaz doktor dahi olsa görmeden ne söylese yanlış olur.sadece fikir verebiliriz sana kendi durumun hakkında en iyi analizi kendin yapabilirsiniz kendiniz deki ruh değişiklikleri gözlemleyip bir yabancı gibi bakıp analiz yapabilirsiniz. Bipo tanısı falan kolay konulmaz farklı doktorlar deneyip ortak fikir alman önemli.
    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Yok tani uzerine yorum beklemedim. Teshis konulamamis kimse var mi aramizda, veya bipolar tedavisi gorenler neler yasiyorlar bunlari merak ettim.

Yorum

Burada bipolar bir çok kişi var.bir sürü de yazı bulunduğunu biliyorum site güncellemesinden dolayı silinmemiş se. Biraz günlük gibi ruh hakinizdeki değişim ileri yazarsanız hem kendiniz farketmediginiz şeyleri fark edebilir hem de okuyan a bana benziyor deyip sizlere daha faydalı şeyler sunabilirler.çünkü bipolar olsanız daha temel şeyler aynı olsa da insandan insana çoğu şey değişiyor. Eski kız arkadaşım bipolar dı bende oradan bilgi sahibi oldum.
        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Şu günlerde ben de dalgalanma yaşıyorum. Bahar yaklaşınca oluyor. Çok hareketlendim öfke ve iç sıkıntısı da had safhada. Sretonini azaltımı sopanın dengeleyici artırmam gerek. Ya da doğal haline bırakacağım fakat korkuyorum çünkü psikotik tablo hızla ortaya çıkıyor.

Yorum

seniseviyorum Evet sanirim benimde mevsimsel... Ama ben kendi kafama gore dozumu azaltmistim hemen eskisi gibi almaya basladim. Kendimi mesgul etmeye calisyorum ki, zihnimde bulutlar olusmasin... Sende gayretli olmaya calis

Yorum

ben rahatsızlığımın temelde sosyal fobi ve eşlik eden depresyon +obsesyon olduğunu düşünüyorum.bana sadece majör depresyon tanısı kondu.fakat doktorun biride sen okb sin dedi.burdanda anlaşılıyor ki henüz karar verilememiş bir hastalığım var.....doktorların kurbanlarımıyız yoksa tedavisi müşkül illetli miyiz ?

Yorum

birzamanlarben Evet belki de... Keske ultrason, tomogrofi vs gibi aletlerle olcum yapilabilse de bu kadar ugrasmasak. Aslinda bu tur degisimler olmamali tani icin, iyi bir doktor bilmeli diye dusunuyorum... Zira dogru teshis dogru tedaviyi getirir. Psikoloji sonucta. Sonumuz hayir olsun.

Yorum

Merhaba size bipolar tanısını nasıl koydular hangi tetkikler yapıldı
                  sweet dreams

Yorum

demet83 Direk olarak soylemedi doktorum, dedigim gibi bipolar tanisi uzerinde duruyorum dedi ve tedavime o sekilde degisiklik yapti. Fakat ben doktorumu degistirdim ve ilk gittigim doktoruma gittim. Ozel muayenahane actigi icin gidemiyordum. O direk olarak duygu durum bozuklugu dedi, genel taniymis... Baska bir tetkik ne olabilir bilmiyorum. Sizin sikayetiniz nedir?

Yorum

kardeşim bir yerlerde yanlış yapıyor olamaz mısın? bence düşünmelisin. böyle hissetmenin bir sebebi olmalı. bence çok sağlıklısın. sadece biraz kafan karışık.

Yorum

Öylesine Daha önceden tanışıyor olduğumuzu düşünmüyorum, gündelik hayatımı da bilmiyorsun, şuraya eklediğim iki üç satır bir yazı... Sağlıklı olduğuma karar vermen şaşırttı beni doğrusu. Kafam karışık evet, çünkü daha önceden deneyimlemediğim şeyler oluyor bende. Ve bunun benim yaptığım bir hatalık durumu yok... Saygılarımla.
                        Last edited by Predestination; 28-03-2017, 09:42 AM.

Yorum

Predestination kardeşim, belki hastasındır ama bu yazdıklarına bakınca ben çok sağlıklı birini görüyorum. İnsan üzülür, sevinir... Bunlar bizim duygularımızdır. Sen de duygunu dalgalanma olarak tanımlamışsın. Dalgalanma yaşamak da üzülmek, sevinmek gibi bir duygudur. Dalgalanma yaşıyorsun diye hastasın mı deyim? Gün içinde neler yapıyorsun?

Yorum

oylesine Haklisin. Aslinda tum duygular normal, fakat yasandigi duruma gore... Mutluluk,uzuntu,heyecan, vs... Bunlarin stabil bir durumda surekli degisim halinde olmasi anormal. Bu arada aklimi kaybetmiyorum zaten, hastayim sadece burdaki bircogumuz gibi... Bu yuzden yazilarimin gayet normal olmasi 'normal' tesekkur ederim.

Yorum

Predestination gün içinde neler yapıyorsun?

Yorum

İşleniyor...
                              X