Artık dayanamıyorum yıllardır neşe dolu mutlu olan aynı zamanda mutlu eden sevdiğim adamı tanıyamıyorum en ufak şeyde ani öfke nöbetleri geçiriyor bi gün sonra bakmışsın sanki hiç o olay yaşanmamış kaç kere üstesinden gelmeye çalıştık ama sürekli bu durumda belli olmayan günler ruh hali dengesizleşiyor ve bana çok kötü davranıyor çok yoruldum bu durumdan kendisi benim çocukluk aşkım yani ilk aşkım 12 senedir tanıdığım her halini bildiğim bi insan eskiden çok daha kötüydü şimdiye göre ama şimdi de daha farklı sorunlara yol açıyor bu durum aramızda mesafeler var ve bi ilişkiyi yürütmeye çalışıyoruz çok zor ikimiz için de bazen o beni bazen de ben onu daraltabiliyoruz sürekli kavga kavga kavga k kere anlaşamıyoruz diye konuşsak da bi şekilde yol bulup barışıyoruz ama bi gün patlak verecek diye çok korkuyorum bana akıl verin ne olur psikoloğa gitmesini istesem hayatta gitmez çünkü böyle şeylerin olağan olduğunu mesafelerden dolayı normal olduğunu savunuyor ama ben artık dayanamıyorum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dayanamıyorum sevdiğim adamda kişilik bozukluğu belirtileri var 😭
Collapse
X
-
Ofke disinda baska bir seye deginmemissiniz. İliskilerde kavga olmasi anormal degil tabii ki siddeti muhim. Ama sevgilinizin baska ne gibi sorunlari var acmamissiniz. Bizde ona gore bir oneride bulunalim. Eger asilamayacak durumdaysa once psikiyatriste gidin, eger ilaclik degilse psikologa yonlendirilirsiniz zaten.
-
Orjinal yazı sahibi: Predestination View PostOfke disinda baska bir seye deginmemissiniz. İliskilerde kavga olmasi anormal degil tabii ki siddeti muhim. Ama sevgilinizin baska ne gibi sorunlari var acmamissiniz. Bizde ona gore bir oneride bulunalim. Eger asilamayacak durumdaysa once psikiyatriste gidin, eger ilaclik degilse psikologa yonlendirilirsiniz zaten.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: xxbusexx View Post
Şöyle anlatayım hayatı çok inişli ve çıkışlı mesela çok neşeli hiçbir sorun yok bi anda çok farklı bir karaktere dönüşüyor konuşmuyor hiçbi şey yapmak istemiyor sorduğumda Bu durumumun ilişkimizle alakası yok şu an böyleyim geçer diyor ama bu durum sürekli olmaya ve günlerce geçmemeye başladı günlerce konuşmuyor doğru düzgün muhabbet edemiyoruz sonra birden hop çok mutlu oluyor hayaller kuruyor geleceğe dair planlar yapıyor sonra yine aynı defalarca ayrılma noktasına geldik ve ben nasıl davranacağımı kestiremiyorum ani tepkileri var ama mesela ruh hali o durumdayken bi şey desem iyi olarak ona bile tepki veriyor ama iyiyken sıkıntı yok sürekli acaba şunu desem şu an nasıl diye düşünmekten yoruldum psikiyatri olayını dün akşam söylemeyi düşündüm biraz çıtlattım meseleyi ama hiç o yönde değil ben iyiyim sadece Arada geliyor her insan gibi benimde sıkılma dönemim oluyor abartma tarzında konuştu tek korkum ilerde psikolojik olarak daha çok ilerlemesi ben yapıcam hiç bilmiyorum tabi bu belirtilere ne denir bilemiyorum bahsettiğim şey öfke değil yani bi anda üzülmek içine kapanmak herkesi kendinden itmek bi anda çok neşeli gezen tozan güldüren biri olmak
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Predestination View Post
Gecmis olsun. Tabii ki bir doktor gozetiminde olsa daha dogru olur. Bende benzer seyler yasiyorum. İnis-cikis olmasi yonunden. Uyku duzeni de bozuk mu acaba? Benimde oyle mesela. Ben bipolar bozukluk hastasiyim. Siz daha iyi gozlemlemissinizdir, bu hastaligi bir arastirin, belirtiler bu gibi gorunuyor. Ama tabii ki bir doktor gorse daha iyi olur. Bir sekilde ikna edin, simdilik reddetmesi normal. Genelde basta hep inkar edilir. İllaki bir uzmanin sozu daha gecerli olur. Umarim her sey duzene girebilir. Gecmis olsun tekrardan...
Uyku düzeni de çok değişik işe gidiyor sabahları normalde her sabah uyanır gider ama bazı zamanlar mesela bu sıkıntılı dönemde sabahları uyanamıyorum diyor bi kaç kere işe geç kaldı mesela bazen çok erken uyuyor ama bazen de gecelere kadar uyanık sevdiğim adamın böyle biri olacağını hiç ama hiç aklımın ucundan geçirmezdim elim ayağıma dolaştı ve aynı zamanda ben bu durumda ona sevgi gösteremiyorum iyice koptum içimde yaşadığım şey aşk mı alışkanlık mı şu an bilmiyorum sürekli iyiyim iyiyim diyor ama değil eski halinden eser yok bu depresyon durumu normalde 2. Gün geçer yüzüme gülerdi ama bu çok uzun sürdü aramızda ki bağları koparmaya başladı ben nasıl ikna ederim bilmiyorum kafam beynim durmuş durumda ben de kötü oldum onun yüzünden
Yorum
-
Evet hastalik her ne olursa olsun, yasayan icinde zor, cevresindekiler icinde zor... Uzun suredir berabersiniz, tabii ki alismis olmaniz gayet normal. Yine de kendinizi de dusunun, sagliginizi... Mesela ailesiyle tanisiyorsaniz onlara da sorabilirsiniz, durumu nasil benimle bu tur sorunlar yasaniyor vs diye fikirlerini alabilirsiniz. Acaba onlarin da fark ettigi bir sey mi diye. Gerci kimse hastalik fikrini kabul etmez genelde... Basta dedigim gibi doktora gitmek icin ikna etmelisiniz. Belki de asilamayacak bir problem de olmayabilir. Tekrardan gecmis olsun....
Yorum
-
bazı sıkıntı ve sorunları vardır.yoksa böyle öfkeli olmaz.öncelikle neden öfkeli olduğunu çözmek lazım.yani teşhis.onunla konuş bu konuyu.neden bu kadar öfkelisin neyin var nedir seni bu kadar sinirli yapan bir sorunun mu var deyin.sorunlarını anlatınca da onları çözmeye çözemezsen bile ona moral vermeye onu yatıştırmaya çalışın.gerçi çok yansıtmam ama örneğin ben de çok öfkeliyim nedeni dışlanmışlığım, insanlardan yediğim darbeler ve başka sorunlar...öfke durduk yere olmaz.bir nedeni vardır.nedeni yoksa da psikolojiktir ilaç kullanmak lazım.Canlıların en akıllısı olarak insanı seçmişler. Ne yazık ki, pislik makinesinden başka bir şey değildir. (Maeterlinck)
Yorum
-
vardı böyle tanıdığım iki sevgili,her gün kavga ederlerdi,kız ağlaya ağlaya yanıma gelirdi dertlenirdi.sonra evlendiler.erkek arkadaşının özelliği iki kız arkadaşının daha olması arada sırada onların ziyaretine gitmesiydi ....benzerlik kurulabilir mi bilmiyorum..yani hayatında başkalarıda varsa ,sana kanalize etmesi gereken sevgiyi bölüştürdüğü başkalarıda varsa..su herzaman bütün oluklardan eşit akmayabilir..bilmem anlatabiliyormuyum..düşünüyorum sadece.muhakkak böyledir demiyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: xxbusexx View PostArtık dayanamıyorum yıllardır neşe dolu mutlu olan aynı zamanda mutlu eden sevdiğim adamı tanıyamıyorum en ufak şeyde ani öfke nöbetleri geçiriyor bi gün sonra bakmışsın sanki hiç o olay yaşanmamış kaç kere üstesinden gelmeye çalıştık ama sürekli bu durumda belli olmayan günler ruh hali dengesizleşiyor ve bana çok kötü davranıyor çok yoruldum bu durumdan kendisi benim çocukluk aşkım yani ilk aşkım 12 senedir tanıdığım her halini bildiğim bi insan eskiden çok daha kötüydü şimdiye göre ama şimdi de daha farklı sorunlara yol açıyor bu durum aramızda mesafeler var ve bi ilişkiyi yürütmeye çalışıyoruz çok zor ikimiz için de bazen o beni bazen de ben onu daraltabiliyoruz sürekli kavga kavga kavga k kere anlaşamıyoruz diye konuşsak da bi şekilde yol bulup barışıyoruz ama bi gün patlak verecek diye çok korkuyorum bana akıl verin ne olur psikoloğa gitmesini istesem hayatta gitmez çünkü böyle şeylerin olağan olduğunu mesafelerden dolayı normal olduğunu savunuyor ama ben artık dayanamıyorum:10:
Yorum
-
Bende bipo gibi olabilir diyorum.zaten bipolar öyle aniden nükseden bir dey değil, 10 yil çıkmaz 11 yılda hayattan soğutur. Duygu durum bozukluğu olabilir. Dememm o ki doktor sart.bu şekilde evlilik gibi birşey kendini ateşe atmak gözümde. İyi olduğu zamanda iyi bir psikolog şart."Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka
Yorum
Yorum