Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Benimle aynı şeyleri yaşayan var mı?

İyi geceler herkese. Ben sert mizaçşı calışan bi anneyle büyüdüm calıştığı içinde hep ev işlerinde yardımcı oldum annem yorgun geldiği için. Bu zamanlar oturup iki sohbet bile edemiyoruz. Ailemin beni sevdiğini biliyorum ama göstermeyi bilmiyolar cook erken yaşta evlendirilip cocuk sahibi olmuşlar 20 yaşında annemin kucağındaymışım ben. Köyde büyüdükleri içinde sevgi görmemiş babasından da hiç görmemiş asık surwtlıymış dedem. Ben kendimi bildim bileli annem calışır ve yorgun olur ilgilenemez konuşmaz tesekkür bile etmez ki yeni yeni ben onu değiştirdim biraz. Sonuçta kız cocugu yum hani kızda olsa erkekte olsa anne şefkati ya da ilgi istiyo insan ister istemez. En azından ağladığında yanında olup sarılıp geçecek demesini bekliyor Ben böyle şeyleri annemle pek yaşayamam bana ayrıcak vakti olmaz ya da buna mı ağladın neyi kafana taktın gene der, çalışıyo olur bu yüzden hep başkasına dert anlatırım veya kendi başıma ağlarım. Mesela hiç nazlanamam anneme beni hiç bi zaman cekmez tamam kızım demez. Bide şöyle bi psikolojim oluştu her dediğini yaparsam beni sevicek benle ilgilencek. Bugün evin işini hepsini yaparsam beni sevicek diye düşünürüm bu benim hayatıma da yansımış. Farkettim ki konuştuğum erkeklerin hatalarını sırf bi sevgi kırıntısı için bile bile görmezden geldiğimi, kendimi ezdirdiğimi bilirim. Bu yüzden canım cok yandı hep affettim hepte kazık yedim. Herkes diyor ki anneni idare et tsbi ki idare ediyorum ama kendimi bi hizmetçi gibi düşünmeye başladım anneme anlatsam anlamıyo öyle şey mi olur diyip geçiyo. Sadece tatlı dil sevgi biraz değerli olduğumu bilmek istiyorum ve bunu başka bi erkekten değil ailemden görmek istiyorum. Ben öyle olsam yapamıyorum karşılok görmeyince herşey kursağımda kalıyor. Mesela anneme doğum günü için sürpriz yaptım pastayla karşıladım ne gerek vardı buna para mı verdin dedi sizin olsa hevesiniz kırılmaz mı? Babamda içine kapanık ve utangaç sessizdir benim gibi. Sevgi görmeyen birisi sevgi gösterebilir mi sizce? Siz benim yerimde olsanız ne yaparsınız?
    Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

bende aynı durumdayım bende ailemde annem den babam dan hiç sevgi saygı görmedim....
    ama ilerde birgün kendim aile kurup çocuklarım olursa onları asla böyle yetiştirmeyecem.....

Yorum

Merhaba. Benim ailemde maalesef böyle, sanırım ailelerinden gördükleri kötü yaşantıyı devam ettiriyorlar. Sevgi saygı psikoloji meselesi hiç düşünülmüyor ve bu bizim gibi daha hassas insanlar üzerinde çok sıkıntı doğuruyor.

Yorum

İşleniyor...
      X