Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İzmir -
Collapse
X
-
İzmir -
Merhaba arkadaşlar... Eğer izmirde yaşayıpta yanlızlık çeken veya derdini kimseye anlatamayan arkadaşlar varsa yardım etmek için elimden geleni yapmak isterim bende bipolar hastasıyım bazı anlatılamayan duyguları bilirim ve bu gibi durumlarda olanları anlayamanlarda çoğunlukta, birbirimize yardım etmeliyiz... Ege üniversitesi öğrencisiyim bu arada... Mutlu günler... -
bak şunusöleyebilirim illakidengede ortada olduğumz zman geliyo bir gün bunu yakladığımızda ise herşeye dikkat ederek yaşaman gerekir ne bilyim benim okul bitti dersaye gittim bir yandan bir yandan da çalıştım o zman işte programlı yaşıyacaksın ben normalolduğum diye abartı olmucaz mesala seni kran yıprtatan ilişilerden uzak olucaksın gibi gibidaha çok varda bunlar bir kaçı senin yaş kaç?
Leave a comment:
-
Ama dediğn gibiyse, eğer geçme ihtimali varsa... Harika ya o kdr bıkmışımki bunu duymak bile iyi geldi... Bana yararlı olucak daha iyi bir yaşam sürmem için gereken önerileriniz varsa öğrenmk tecrübe ve bilgilerinzden yararlanmak isterm...
Leave a comment:
-
evet geçiyoçünkü hayatında herşey oturmuş oluyo zaten çıkış sebebi 20li yaşlarda iş ve eş seçiminde çıkarmış yani bir karar verdiğinde ve o seni zorladığında bu konuda baya bilgisahibi oldum maalasef ama dediğin gibi hayata farklı gözlerle bakıyo insan tek katkısı bu ama çağın en popüler rahatsızlığı
Leave a comment:
-
İnş Allah hepimize acıyıp şöyle bu hastalığın kökünü kazıtacak yan etkisiz bi ilaç bulmayı nasip etsin biz insanlara... Keşke öyle olsa Allah ın herşeye gücü yetio nasılsa bi sabah kalksak, baksak sapasağlamız... Fantastik hayaller kurdm tabiki böyle işlemiyo düzen ... Bu arada gerçekten bu hastalık bi yaştan sonra geçiomuymuş hiç duymamıştm...
Leave a comment:
-
sana da geçmiş olsun belli bir yaştan sonra bu hasatalık ortdadan kalkıyomuş ama hayatında birşeyleri oturtman lazım korunaklı yaşamak lazım hep kendini önemsen lazım ben buna gayret ediyorum şimdilerde biraz toparlandım sen de inşallah iyileşirsin
Leave a comment:
-
Geçmiş olsn çok zor bu yaşadıklarımz, neden sorusunu soruyorum hep, NEDEN ?
Leave a comment:
-
ben de depresyon olara çıktı olarak bu rahtsızlık sonra sağolsun doktor en kuvvetli antideprasanlarrı ver di sonra bir mutluk bir mutluk anlatamam böle iki sene kullandım ialçları sonrada buna bağlı olarakda manik dönemi başladı bu sfer beni çökerten ilaçları verdiller yani ben bu hastalığın genetik değilde çok araştırdım çüünkü tamamen ilaçlar bence yapıyolar hayatım mahvoldu böle tabi sürekli özele gidedmediğim içinde o ilaçları içmeye devam ettim lityum birkez kullandım o bana hiç yaramadı şeklim dengem değişti o yüzden başka ilaçlar verdiler ve çöktüğün zman normal birçöküş olmuyo bu iki uş al sen depresyondamısın efexor iç cipralex iç manidönemine mi girdin zprexe iç lityum içsenagual iç böle böle yıllarım gitti hayatı daha yavatan takip eden unutkan dalgın korkularla yaşıyan birihaline geliyosun yaniçok zor keşke hiç başlamasaydım buna sadece psikologa gitseydim çözerdim şimdi iyi olmaya başladım anti depresanlarla biraz bu durum daha iyi gidermi diyedüşünüyorum sonra yine baharın gelişle manik başlarsen çıkdırmaya başarsın müthiş enerji sonra buna bağlı olarakta yaptığın hatalar olur hadişimdi depresifyine başladı ne biçim bir şey anlamadım ama daha bu hastalığın nedeni çözülmüş değil doktorlara göre ama tedavi edilmesi gerekn ciddi rahatsızlıkır diyolar ama başladysan çıkışı olmuyo ben her ay 150 lira borç harç gidiyorum özele ailemin beni okutması yetmedi birde bunlar ağır geliyo yani ve ardaşlarım yol alırken iki sene önceden takip ediyorum onları
Leave a comment:
-
Buna kanıt olarak ilaçları kullanmaya başladığmdan beri artk o kötü şeylerin olmaması yeterli geliyor bana... Ama ilgilendiğn için çok teşekkür ederm bu söyledğn kafamda yer edindi, hasta olmadığımı düşünmedğm deil söyledklerinden sonra ama sorularm var ilaçları bırakınca ya tekrardan başlarsa.... Bu arada tsh kan değerim yüksek çıkmştı yani tiroid bezi yetmezliği olabilir o da böyle depresif haller yapablirmş ama doktorlar muhakkak o ihtimali düşünmüşlerdir...
Leave a comment:
-
Tecrübelerinize güveniyorum yaşadıklarınız kolay olmasa gerek... Sizin görüşlerinizi almak isterim aslında... Ruhun ne istiyorsa derken maneviyat sezdim biraz sanırım. Bu bir hastalıktır burada 'ruh hali' nden bahsetmek pek mantıklı değil bnce... Ama gerçekten görüşlerinizi dinlemek yaşadıklarınızdan edindiğinz bilgileri öğrenmek isterim...
Leave a comment:
-
gerçktn böyle düşünmene sevindm aslında keşke bişeym olmasa. Peki geçirdiğim ataklara ne diyeceksiniz çok vurup döktüğm, günlerce beynimin bir avuçta sıkıştırılması hissi... 2.5 seneden beri ben boşunamı sıkıntılar çektim, sanmıyorum...
Leave a comment:
-
Aslında pek yok ( yada daha farkına varmadım ) ama unutkanlığın oluşmaya başladığını hissediyorum... Konuşmalarımda konu içinde başka bir yere geçmem gerekirkn bazen hatırlamakta zorlanıyorum...
Leave a comment:
-
Ben lisede arkadaşlarımın ahlakından yakınıp onlarla samimi olmayı reddeden bu yüzden de genelde yalnızlık içerisinde günlerini geçiren birisiydm... yanlızlık ve karmaşık duygular sonucunda bana depresyon teşhisi kondu ve 6 ay ilaç tedavisi gördüm ardından biraz daha iyi olmuştm. Sonra manik ve depresif durumlarım olmaya başladı tabi kide ben bunun hastalık olduğunu bilmiyordum... çok sıkıntılı dönemlerden sonra artık dayanamayıp özel bir psikiyatrise gittm ve bipolar teşhisi böyle konuldu... Artık ataklarım olmuyor lityum sayesinde kontrol altına alındı... İlacın yan etkisi olduğnu düşündüğm birkaç sıkıntım var onlarıda çözmeye çalışıyorum daha kaliteli bir yaşam geçirmek için ne gerekiyorsa yapmayı planlıyorum... Ama bu hastalığın üzerimde şöyle bir avantajı varki hayata daha farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğretiyor insana... Kişisel gelişimde katkısı oluyor...
Leave a comment:
Leave a comment: