Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Farz edin ki bir yahudisiniz???

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Farz edin ki bir yahudisiniz???

Merak ettiğim bir şey var Hepinize soruyorum bunu lütfen okuyan herkes cevap versin..

Farz edin ki bir yahudisiniz ve İsrail'de yaşıyorsunuz. Yani kendinizi bir yahudi yerine koyun kısaca..

İsrail'in bu vahşetini nasıl karşılardınız? Bazı yahudiler gibi Gazze sınırına gidip atılan bombaları füzeleri sevgilinizle el ele tutuşup, ya da çocuğunuzu boynunuza alıp keyifle ve mutlulukla seyreder miydiniz?

Yoksa çok küçük bir azınlık yahudi gibi uygulanan vahşete karşı mı çıkardınız?

Rica ediyorum bir müslüman gibi düşünmeyin.. empatiyi iyi kurun ve kendinizi bir yahudi gibi düşünün..

Bu soruyu sormamdaki amaç acaba bir insan olarak (yahudi olsa bile) böyle bir vahşeti nasıl karşılardınız?
    GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

ne kadar çabalarsak çabalayalım..bizim dinimizin öngörmediği bişeyi düşünemeyiz..deniyorum ama kendimi onların yerine koyamıyorum...kalp meselesi bu...ama en acımasız yahudide olsaydım yine tanıyorum kendimi

çocukların masum halkın öldürülmesine karşı olurdum...savaşa olmazdım belki yok savaşa karşı olmazdım...bunu empati kurarak söylüyorum normalde savaşa karşıyım kötü biri olsaydım diyorum...savaşa kaışı olmazdım...herbombada dini hedefimize yaklaştığımızı düşünürdüm...ama sivil halkla bi soykırımla yapmazdım biraz daha onurlu olurdum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sgsa
      insanlık olarak her türlü savaşa katliama karşı çıkmaktır aslolan...
      bunu yapanlar insan değil başka bir ırk gibi hayvanlar bile aç olmadıklarında saldırmıyorlar...oyüzden insan gibi değil onlar gibi düşününce evet savaşı onaylardım ama katliam yapmazdım ele geçirme çabası olurdu sadece bunlar insandeğil...

Yorum

Dun silinen baslikta idolunuz Hitler'den alinti yapmistiniz Ritanil. Sizdeki bu anti-semitik yaklasim asil benim ilgimi cekmekte; cunku "Yahudi olup olmamak" ile bozmussunuz kafanizi adeta....... "bir yahudi ile empati kurmak", vs.......... Sanki bir "Cekirge ile empati kurmak" gibi anlatiminiz........ "Insan" degil sizin odaginiz, sizin gibi olmayanlar...... Cesitli kompleksleriniz vs....... Ama kafatasci yonunuz dahi beni guldurmeye basladi (ki irkcilik komik buldugum bir alan asla degildir); fakat sizin anti-semitik ufak sivilcemsi cikislariniz oldukca komik....... "Acaba Ritanil olsaydiniz, Ritanil ile empati kurun ve antisemitizm'i dusunun" seklinde bir dusunce sistemine ister istemez kayiyorum sizin onemsiz ama kotu kokan cikislarinizi okudukca.

Yorum

orası öyle savaş değil ama olanlara bakınca bi müdafa olmalı...çok çaresizler...savaşı onayladığımdan söylemiyorum ama şimdi bütün müslüman devletler birlik olsa tekbi yumruk şeklinde bu zulmü yapanları yokedip cehenneme gönderseler ne iyi olurdu...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: satanstoystore
            Dun silinen baslikta idolunuz Hitler'den alinti yapmistiniz Ritanil. Sizdeki bu anti-semitik yaklasim asil benim ilgimi cekmekte; cunku "Yahudi olup olmamak" ile bozmussunuz kafanizi adeta....... "bir yahudi ile empati kurmak", vs.......... Sanki bir "Cekirge ile empati kurmak" gibi anlatiminiz........ "Insan" degil sizin odaginiz, sizin gibi olmayanlar...... Cesitli kompleksleriniz vs....... Ama kafatasci yonunuz dahi beni guldurmeye basladi (ki irkcilik komik buldugum bir alan asla degildir); fakat sizin anti-semitik ufak sivilcemsi cikislariniz oldukca komik....... "Acaba Ritanil olsaydiniz, Ritanil ile empati kurun ve antisemitizm'i dusunun" seklinde bir dusunce sistemine ister istemez kayiyorum sizin onemsiz ama kotu kokan cikislarinizi okudukca.
            sert ve iğneleyici çıkışlarınıza, kişinin söylediklerinden çok kişilik özelliklerini hedef alan yazılarınıza hiç de yabancı değilim satanstoystore o yüzden sadece tebessüm etmekle yetiniyorum

Yorum

siz nerden biliyorsunuz israilin bilerek o kişileri oraya koymadığını yani bomba atılıyor medya çekıyor ve muslumanlar dıyorkı aaa bak bunların halkı bile böyle amaç aşırı dinci hamas gibi örgütleri kendine düşman etmek ve bomba attırmak kendıne bu şekilde dünya kamuoyu anünde kendini haklı duruma çıkarmak ve rahatlıkla yıllardır yaptıgı topraklarını genişletmek.yani israil halkının tamamı böyle düşünmüyor saçmala böyle onlarda insan bizim senin gibi düşünen 2 eli kolu olan duyguları olan insan devlet onlara ne öğretirse onlarda onu yapıyor.yani o bombalara yazı yazan yada bakanlar sadece dedıklerım gibi israile hizmet için oraya konulmuş birer kukla.

Yorum

BYHANDSOME bu şekilde şüphelenmenizi doğal karşılıyorum lakin şunu da belirtmek isterim, Gazze sınırına belirlenmiş bir noktaya (manzaramsı bir yer) hergün 100lerce Yahudi gelmekte ve dürbünlerle sanki güzel bir manzara seyrediyormuş gibi atılan bombaları izlemekte..

Şunu da belirttim daha önce ve tekrar belirtiyorum:

Küçük bir azınlık yahudi de olsa bu soykırıma lanet etmekte..

Ben de zaten bu ikilem yüzünden sordum bu soruyu..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ritanil
                  sert ve iğneleyici çıkışlarınıza, kişinin söylediklerinden çok kişilik özelliklerini hedef alan yazılarınıza hiç de yabancı değilim satanstoystore o yüzden sadece tebessüm etmekle yetiniyorum

Ben de sizi mide kaldiran, igrenc ve asagilik irkci cikislarinizdan; idolunuz psikopat katil Hitler'den yaptiginiz kan kokulu alintilarinizdan tanimaya basladim maalesef. Tebessumunuz bol olsun; ama sizinki haiften maymunumsu bir tebessum; dişlerinizi gostermek amaciyla olandan. Hitler'inizin onunde saygi ile egilirken en azindan arkadan poponuzun nasil gorundugunu merak etmiyor musunuz? Oldukca komik!

Yorum

anladımda senin bu başlığı açma amacın neki?her insan kendi adına üüzlüyordur ordaki insanların ölmesine eğer ufacık vicdanı varsa tabi.yok yahudi olsakta ne düşünürsünüz.ben ister yahudi ister ateist olim üzülürüm desem senin için yeterli olucakmı?yoksa dahada aşırıya kaçıp hepsinin kellesini kesmeliyiz desem dahamı sevimli olur senin için.yani kime neyi ispat etmeye çalışıyoruz onu anlamış değilim tmm üzülüyoruz coca cola ve benzerı urunlerı ıcmıyoruz tmm daha ne yapabılırızkı.zaten ülkemiz bu konuda hassas.ülkemizde bizim gibi düşünmeye verdiğin linkteki duları bilmeyen yada hergün okumayanlarla kavgamı edelım ne yapalım :twisted:

Yorum

erbakan gibi aşırı uçtaki adamlara hizmet ediypruz farkında değiliz ülkemiz ne hale geldiya adamlar çocuklarını hamas kıafeti giydiriyor istanbul sokaklarında dolaşıyor hepsi aşırılıktan kafayı yemiş insanlar.bir elinde erbakan 3 yasındaki çocuk atesettür giydirmiş kendine güveni olmayan insanlar halinemi gelelim :twisted:

Yorum

bıktık artık sizden be yeter ya..her vicdanlı insan üzülüyor işte ordaki insanların ölmesine.ister musluman olsun olmasın yettiniz artık aşırı beyinliler bıktık sizden..benim kullandıgım ilaçlar amerikan malı avrupa malı bu ialçlar olmasa ben ne yapıcam onuda soyleyın ozaman. :twisted:

Yorum

hem daha bir konu başlığını altında bile doğru düzgün konuşmayı kavga etmeden düşüncemizi söylemeyi beceremiyoruz..herkes birilerinin taraftarı olabilir...bunu kavga konusu yapmak neden anlamadım...senin taraftar olduğunun bir dualiti yokmu ve bu dualiti tutanlar...neden anlayışlı bişekilde durup soruya bakıp doğru düzgün cvplar veremiyorsunuzda didişerekbişeyleri halletmeye çalışıyorsunuz bide savaşa karşıyız deniliyor Allahtan devlet başkanı falan değilsiniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ritanil

Ben de sizi mide kaldiran, igrenc ve asagilik irkci cikislarinizdan; idolunuz psikopat katil Hitler'den yaptiginiz kan kokulu alintilarinizdan tanimaya basladim maalesef. Tebessumunuz bol olsun; ama sizinki haiften maymunumsu bir tebessum; dişlerinizi gostermek amaciyla olandan. Hitler'inizin onunde saygi ile egilirken en azindan arkadan poponuzun nasil gorundugunu merak etmiyor musunuz? Oldukca komik!
                            seni bilgilendirmek maksatında yazmıyorum bu yazdıklarımı sadece 3. şahıslar beni yanlış tanımasın istiyorum:

Hitler'den ve tüm ırkçı zihniyetlerde nefret ederim. Hitler'in söylediği hiçbir sözü onaylamaz ve içselleştirmezdim ta ki geçen gün telefonuma gelen bir alıntıyı okuyana kadar:

"Bir gün öldürdüğüm her yahudi için bana minnet duyacaksınız"

Adolf HİTLER

Evet bu alıntıyı bir anda içselleştirdim ve benimsedim ve Hitlere sadece bu cümleyi söylediği için minnet duyuyorum. Neden böyle bir hissiyata kapıldım? Neden Hitler gibi bir vahşinin bu sözüne onay verdim?

2 gündür bunu düşünüyorum ve cevabını buldum sanırım

Yahudilerin yıllardır ektiği vahşet tohumları tüm insanlığın ve benim iç dünyamda zakkum çiçeği olarak çiçek verdi sonunda.

Satanstoystore seni anlıyorum..Adolf Hitler'den yaptığım alıntıya karşı bir nefret uyanmış içinde ve bu nefreti bana hakaret ederek gösteriyorsun bu yüzden sana kızmıyorum kızamıyorum sadece sana tebessüm etmeye devam ediyorum

sevgiler

Yorum

sözüm size değil ritanil ve ssBYHANDSOMEss ama bazıları bir düşünceyi savunmanın ne kadar onur gerektiren bişey olduğunu bilmiyor...bütün devletler kabul etsede etmesede birbirine muhtaçtır...biz senin verdiğin örnekteki gibi mesela ilaçların abd malıymış onlarında bize muhtaç olduğu şeyler vardır..fikirlerde böyledir...nekadar kçük dilimlersen dilimle herşeyin 2 yüzü vardır...bi dualit vardır sağ olmasa sol olmazdı...aksini düşünen olmasa düzüne gerek kalmazdı...biraz daha felsefik olursanız seviniri çünkü hersoru bi felsefedir...bizde bu öğretinin şanına göre tartışalım mevzularımızı

Yorum

İşleniyor...
                              X