Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Merhaba

Merhaba ismim Batuhan, yazı yazmadan önce diğer konuları inceledim ve bende problemimi paylaşmak istedim. Açıkçası kimse kimsenin sıkıntısını/problemini dinlemek istemez. Bu yüzden okuyan kişilere teşekkürlerim ederim.

Liseden mezun olalı iki sene oldu, teknik lise olduğu için direkt olarak bir yüksek okula geçiş yaptım. Bu sene ikinci senem olması gerekirken, birinci seneden farksız olarak bir öğrenim yılı görüyorum. Anlayacağınız tembel bir kişiliğe sahibim, her şeyi gözümde büyütmeyi çok severim bunun bana zararı ya da faydaları vardır ancak zararının daha fazla olduğunun farkına varmama rağmen buna hala devam etmekteyim. Kendimi kontrol edemiyorum, kontrol edemiyorum kelimesinden kastım şudur ki: doğru olan şeyleri bildiğim halde yapmıyorum/üşeniyorum(tembellik), yani yemekten sonra fırçalamam gereken dişlerimi fırçalamamak gibi. Bu gece(04:15) canım bir hayli sıkıldı ve benim gibi, bana benzeyen davranışları olan biri vardır ümidiyle Google dan arattım ve bu siteyi buldum. Bir kaç yazı okudum ve bu mesajı yazmaya başladım. Okul durumum; konuşkan olmadığımdan dolayı arkadaş çevrem zayıftır. Bilgisayarda oldukça çok zaman geçiririm hatta bazen bunun için okula bile gitmem. Okulum evime uzak olduğu için yolu kafamda büyütür ve yolda canım sıkılır düşüncesiyle okula gitmem(bazen sabah okul vaktinde kalkmama rağmen). Ders çalışmak istemem ders çalışma ile ilgili bir çok yöntem denedim ama nafile, orta okuldan beridir birileri ders deyince yüzümü buruşturur ve başka konu açmak isterim. Hiç bir amacım yok. Ama kafamda şöyle bir düşünce var: geleceğim hiç iyi gözükmüyor. Daha da kötüsü bunun için gereken çabayı vermeyip, hala aynı hal ve tavırlarıma devam ediyorum. Çünkü hiç bir şey yapamıyorum. Bir şey yapmadan önce kafamda birçok kez düşünür ve yapacağım şeyin düşündüğüm gibi olacağını düşünüp o şeyden vazgeçerim. Sürekli olumsuz düşünceler vardır kafamda. Bunun için olumlu düşünme yöntemlerine de baktım. Ama uygulamadım çünkü işime gelmiyor, kendi problemimi çözemeyecek kadar tembelim/üşengecim. Karnım aç, yemek yapmıyorum(2-3 saat sonra iyice dayanılmaz hale gelince bir çikolata yeyip su içiyorum). Kısacası benim durumum sigaranın zararını bilip içenlere benziyor tek farkı benim bunu her konuda yapmam. Sadece bunlarla da bitmiyor, aynı anda birden fazla değişik sorunlarım da olmakta. Bu durumda olup da pozitif bir sonuca ulaşan biri var ise, mesaj yazarsa çok memnun olurum. Tekrar teşekkürler.

Sanırım sende atalet sorunu var ara ara bana da dadanıyor bu illet Bununla ilgili özellikle çıkartılmış kitaplar vardı en azından şöyle bir gazı veriyorlar ya da durumunu daha iyi gözlemleyebilmen için bir olanak sağlıyorlar.Sana da öneririm.Ama sonuçta iş sende bitiyor.Benim için birşeye yeteri kadar motive olamamak buna yol açıyordu.Neyi istediğini tam olarak bulamamak ya da dediğin gibi hedefsizlik de büyük faktör...Ayrıca daha da gençsin bu sorununu şimdi çözmeye çalış ki sonradan herşey daha da zorlaşmasın.Bu sefer de zaten bu saatten sonra buna girişmem çok saçma olur ben en iyisi hiç başlamayım bu işe dersin Gerçi zaten sen de bakmışsın bazı çözüm yollarına ama aklına geleni hemen yapmaya çalış derler alışkanlık haline getirmek lazım:79:

Yorum

hırslanman lazım.Hırssızlık var gibi sende.İsteksizlik, bezginlik, yılgınlık.Hayatında ufak değişimler yap.Spora başla, bir iki yeni insanla tanış ne bilim.Uyuşuk bir durum

Yorum

İşleniyor...
      X