Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba o zaman...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Merhaba o zaman...

Herkese merhaba,

İnternette ilgimi çekecek, yaşama dair düşüncelerimi aktifleştirebilecek, belki biraz derinlere indirebilecek birşeyler ararken bu forumda geçen yıllarda yazılmış birkaç sohbeti okurken buldum kendimi. Üye olayım dedim. Olmuşken de herkese "merhaba" demeli tabii. Kendimi tanıtmak için hayata bakışımı, şu an bulunduğum noktayı anlatmak en iyisi gibi. Başlayayım madem.

Hayata hiçbir zaman çoğunluğun baktığı gibi bakmadım, bakamıyorum. Mizacım gereği çok mümkün değil. Küçükken de böyleydim. Büyürken herkesten fazla farkındalık yaşadım, geliştikçe geliştim ve psikolojiyle aramda zorunlu bir bağ oluşmuş oldu, çünkü hayatta kalabilmek için ruhunuzu dinç tutmanız gerekir. Dinç tutmak içinse bunu nasıl yapacağınızı bilmeniz lazım gelmekte. Uzun lafın kısası öğrenmeye, anlamaya, anlayamasam da kabul etmeye ve adapte olabilmeye ihtiyacım vardı, hala var. Her insan gibi isteklerim, korkularım var. Ama ortalamanın çok üzerinde korkusuz ve isteksiz olduğumu da söylemeliyim. "Teenage" yıllarını saymazsak hiçbir zaman depresyona girmedim, antidepresan kullanmadım. Kendine fazla saygı duyan biri olmamdan olacak ki, hep çözümü kendim aradım, hep de en yakın "exit"i bulacağımı düşündüm. Bugune dek öyle oldu da. Hayatımdan memnun olduğumu rahatlıkla söyleyebilrim. Bunun yanında hayattan ne istediğimi bildiğimi de biliyorum -şimdilik-. Daha yapmam gerkeenler de var. Kendime ait bir hayat felsefem var ve çok da huzurlu kılıyor beni bu. Çocukluğumla ilgili en çok özlediğim şey şu an için Susam Sokağı (yarına değişebilir). En büyük huzursuzluğum Türk toplumunun normlarına katlanmak zorunda olmak. "En büyük hayalim" diyemeyeceğim, çünkü 3 tane var, ki onları şu an paylaşmak içimden gelmedi. Anlayacağınız çok olumlu şey var benim hayatımda, ama inanılmaz büyük bir anlamsızlık da baskın oluyor çoğu zaman herşeye tabii. Kendimi arama yolculuğunda belki burada yazılanlar bana birkaç birşey katar diye düşündüm. Böyle işte, uzatmaya gerek yok. Herkese merhaba!

hg niz öncelikle...önce ssiz yöntemlerinizi bir söyleyin,,hayatla nasıl başarılı mucadele edilebilir...yazınızı okudum felsefeniz nedir ?
    Last edited by dıskokralı; 15-01-2012, 04:22 AM.

Yorum

Merhaba diskokralı,

Hayatla başarılı mücadele edebilmek için ne yapıyorum, kısaca açıklamaya çalışayım. Öncelikle şunu söyleyeyim tabii, benim yöntemim kendime. Yani ben kendim yarattığım ve uyguladığım için bana güzel. Bir başkasında hiçbir etki bırakmayabilir. Açıkçası başkasında nasıl bir etki bıraktığı umrumda da değil. Ben ne psikoloji alanında bir meslekle uğraşıyorum, ne de kişisel gelişim üzerine insanları etkilemeye çalışıyorum. Neyse, şöyle ki her insan gibi benim de kendi geçmişim, yaşadıklarım, hayatımdaki insanlar, gelip geçenler, vs beni ben yapan şeyler. Öğrendiklerimi kullanmayı da hep sevdim. Kendimce "öz" dediğim bir kavram yarattım önce. Benim lügatımda "öz"ün karşılığı; insana kendini çok iyi hissettiren (her insanda bu değişir, ki bu nedenle her insanın"öz"ü de farklıdır) hatta insanın geçmişini ve geleceğini umursamayacağı kadar mutluluk veren şeyler vardır. Dediğim gibi herkeste bu farklıdır. Çoğu insan "öz"ünün farkında değildir. Bu nedenle belli bir yaştan sonra "Benim istediğim meslek bu değildi ki..", "Keşke şöyle yapsaydım.." vs cümleleri girer insanların kafalarına. O nedenle öncelikle insanın "öz"ünü bilmesi lazım. Belirli bir süreç içerisinde yeteri kadar dikkat edildiğinde bunu bulmak çok kolaydır aslında ama dediğim gibi çoğu insan dikkat etmez buna, ya da kaale almaz kendini. İnsanın ağzından çıkanlar, yaptığı hareketler ele verir kendini her zaman oysa. Ne kadar özüne paralel yaşarsan da o kadar huzurlu olursun. Kolay mı peki bunu başarmak? Kesinlikle zor, ama yapman gerekenleri bilirsen ve üşenmeyip onlar için ne gerekiyorsa yaparsan dengeyi sağlamış da oluyorsun. Fazlasıyla dikkat gerektirmesi dezantajı yalnızca. Belirli zamanı ayırabilecek lüksün olmalı. Çok basit bir cümleyle ifade etmem gerekirse hayat, ne istediğini bilmek ve uğruna çaba sarf edip başarıya ulaşmak, sonrasında da özüne döndüğün her anın kıymetinin farkında olmaktan ibaret. Hem çok karmaşık, hem çok basit; ikisi birlikte güzel zaten çoğu zaman her konuda.

Yorum

tabi ki herkesin bir özü var...bir kıvamı var istesede istemesede bu özün dışına çıkamaz çıkmak istesede eline yuzne bulaştırır zaten görüyoruz ki herkes sahte...oyuncu...saf saflıgını kabul etmes duygusal biri yok bn duygusal değilim der...örendiklerimi kullandın denedin ve başarılı oldun sonra öğrenmeye dewam ettin....ve bunu yaşam tarzı haline getirdin örendiklerin işe yarayınca kendini ödüllendirdin....vs bütün bunları engelleyen yaşamınızı erteleyen durumlar vardır yane...temkinli olun 20 li yaşlar sakattır ve bir o kadarda heyecanlıdır...

Yorum

İşleniyor...
        X