Bende sosyal fobi ve trikotillomani var. Soyal fobi yüzünden üniversiteyi bıraktım, beş sene eve kapandım. En sonunda bir psikiyatriste gittim ve Paxil kullanmaya başladım. Bir sene Paxil kullandım ama doktorum Paxil'in trikotillomanime (kaş yolmama) iyi gelmemesi üzerine Faverin verdi. Bu sene benim için çok verimli geçti sınava hazırlandım, olursa bu sene çok istediğim bir üniversitede çok istediğim bir bölümü okuyacağım. Aylardır dershaneye gittim ve orası bana çok iyi geldi ama şimdi dershane bitti ve tekrar o eski halime dönmeye başladım. Evden dışarı çıkmıyorum ve saatlerce uyuyorum. Genel olarak mutsuzum, dönem dönem kendimi öldürmeyi düşündüğüm olur. Hiç arkadaşım yok diyebilirim. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Buraya da yeni insanlarla tanışmak için üye oldum.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Merhaba
Collapse
X
-
merhaba blackcat
öncelikle hoşgeldiniz diyorum
ve geçmiş olsun....
sorunlarınızdan biraz bahsetmişsiniz. tecrübelerimle sabittir ki insan içine kapanmaya bir başladı mı sonu gelmiyor. hiçbir yere gitmek istemez, kimseyle bırakın konuşmayı, göz kontağından bile kaçınırsınız. eve kapandıkça mutsuzluğunuz katlanır, uyanık kaldığınız saatler azalır, hatta bunu minimuma düşürmek için uyku haplarına yapışırsınız.
bu duruma öyle alışırsınız ki, mutsuzluk tavan yaptığı halde dış dünyaya açılamaz, korkarsınız. herşeyden, herkesten, kendinizden bile..
bu psikolojiye sahipken ölümü düşünmek de kaçınılmaz olur....
aslında çare vardır, ama korkularımız ve depresyon öyle bi perde indirir ki gözümüze.. ne biz görebiliriz, ne de çare var diyene inanırız..
sadece deneyin diyorum. kendinizi karanlıklarınızdan uzak tutmayı, istemeseniz de bunaldıkça kendinizi dışarı atmayı deneyin. bu günlerin gececeğini de aklınızda tutun hep..
unutmayın;
insanın kendisine yapacağı en büyük kötülüklerden biri, hayata kapılarını kapatmasıdır..
size ve tüm forumdakilere kapıları açık, mutlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum...
Yorum