Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sosyal fobisi olanlar bir araya gelelim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sosyal fobisi olanlar bir araya gelelim...

ben ve yine burda tanıştığımız bir kaç arkadaş, aynı hastalıktan mustarip diğer arkadaşlarımızla tanışıp, yaşadığımız sorunlar ve bu sorunlardan kurtulmak için başvurdugumuz yolları konuşmak, en azından bu hastalıgı sadece kendimiz yaşamıyor oldugumuzu bilerek, birbirimizden moral bulmak açısından bir araya gelelim diyoruz...

....günaydın,
    bendede ciddi derecede war, ve kurtulmak istiyorum...
    düşüncelerimizin birbirimizi destekleyip, bir an önce, şu lanet şeyden kurtulabilmemiz dileğiyle...

ben bu ortamı çok sewdim, ve ilk defa burda, düşüncelerimi olabildiğince özgür bırakabiliyorum,, aklım sürekli burda, yazılan her şeye yorum bırakarak düşüncelerimi söylemek istiyorum,, yıllardır kimseye söyleyemediklerime inat sanki... birikmişliklerim war... birilerine yardımım, iyiliğim dokunduğunu hissedip, iyi bişilere yaradığımı hissetmek istiyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mor_Krizantem
      ....günaydın,
      bendede ciddi derecede war, ve kurtulmak istiyorum...
      düşüncelerimizin birbirimizi destekleyip, bir an önce, şu lanet şeyden kurtulabilmemiz dileğiyle...

ben bu ortamı çok sewdim, ve ilk defa burda, düşüncelerimi olabildiğince özgür bırakabiliyorum,, aklım sürekli burda, yazılan her şeye yorum bırakarak düşüncelerimi söylemek istiyorum,, yıllardır kimseye söyleyemediklerime inat sanki... birikmişliklerim war... birilerine yardımım, iyiliğim dokunduğunu hissedip, iyi bişilere yaradığımı hissetmek istiyorum...
      29 yaşındayım... bu zamana kadar yaşadıklarımı, hastalıktan yana çektiğim sıkıntıları ,gittiğim uzmanların haricinde bir tek kişi biliyor...dogrusunu söyelemek gerekirse, burda çoğu kişinin aynı sıkıntıları yaşıyor olması beni biraz rahatlattı...umarım en kısa zamanda bir araya gelir ,aynı sıkıntıları yaşadıgımızdan birbirimizden çekinmeden fikir teatisinde bulunuruz...

Yorum

ben tam çözemedim. sf mi yoksa çekingenlik utangaçlık mı, sessiz sakinlik mi?? ama beni rahatsız ediyor işte.
        insanlarla konuşamıyorum, bazen yakın arkadaşımla bile ne konuşsam diye düşünüyorum, zaten öyle fazla arkadaşım da yok olamıyor. çünkü kimseyle öyle uzun uzadıya sohbetlerim olmuyor, hiçbir yerde aranan kişi olamıyorum. konuşacak bişey bulamıyorum yaa.
        bu bende yaklaşık 9 yıldır var. üniversiteyi bitirdiğim dönemlerde başladı ve özellikle şu an çalıştığım işyerinin de çok etkisi olduğuna inanıyorum, çünkü burda da kimseyle sohbetim yok. çok farklı kişilikler çünkü. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor, arkasını dönünce konuşuyor, ispiyonculuk, küçük dağları ben yarattım havası, ne ararsan var. bunlar da benim kişiliğime çok ters o yüzden kimseyle muhabbetim yok. böyle ola ola da yıllardır tabii ki iyice içime kapandım.
        bununla ilgili profesyonel bi yardım almadım. ama artık almam gerektiğini düşünüyorum çünkü bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. bebişim bi gelsin inşallah ondan sonra çaresine bakacağım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kuzeye
          ben tam çözemedim. sf mi yoksa çekingenlik utangaçlık mı, sessiz sakinlik mi?? ama beni rahatsız ediyor işte.
          insanlarla konuşamıyorum, bazen yakın arkadaşımla bile ne konuşsam diye düşünüyorum, zaten öyle fazla arkadaşım da yok olamıyor. çünkü kimseyle öyle uzun uzadıya sohbetlerim olmuyor, hiçbir yerde aranan kişi olamıyorum. konuşacak bişey bulamıyorum yaa.
          bu bende yaklaşık 9 yıldır var. üniversiteyi bitirdiğim dönemlerde başladı ve özellikle şu an çalıştığım işyerinin de çok etkisi olduğuna inanıyorum, çünkü burda da kimseyle sohbetim yok. çok farklı kişilikler çünkü. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor, arkasını dönünce konuşuyor, ispiyonculuk, küçük dağları ben yarattım havası, ne ararsan var. bunlar da benim kişiliğime çok ters o yüzden kimseyle muhabbetim yok. böyle ola ola da yıllardır tabii ki iyice içime kapandım.
          bununla ilgili profesyonel bi yardım almadım. ama artık almam gerektiğini düşünüyorum çünkü bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. bebişim bi gelsin inşallah ondan sonra çaresine bakacağım...
          BİR ARKADAŞIMIZ, KISACA SF NİN YAŞAMIMIZDA YARATTIĞI ZORLUKLARI MADDELER HALİNDE SIRALAMIŞ...BUNLARDAN ÇOĞUNUN SENDE OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORSAN, Kİ SANMIYORUM...BUYUR BİZE KATIL

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik_efe
            Orjinal yazı sahibi: kuzeye
            BİR ARKADAŞIMIZ, KISACA SF NİN YAŞAMIMIZDA YARATTIĞI ZORLUKLARI MADDELER HALİNDE SIRALAMIŞ...BUNLARDAN ÇOĞUNUN SENDE OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORSAN, Kİ SANMIYORUM...BUYUR BİZE KATIL
            Sosyal Fobili hastalar nelerden korkarlar/çekinirler?
            - Topluluk önünde konuşmak
            - Bir işle uğraşırken seyredilmek
            - Başkalarının önünde seyredilmek
            - Otorite konumundaki kişilerle temas etme
            - Misafir kabul etmek
            - Başkaları ile tartışmak /fikirlerini söylemek
            - Topluluk içinde telefonla konuşmak
            - Tanımadığı kişilerin gözlerinin içine bakmak
            - İlgi odağı olmak
            - Başkalarının önünde yazı yazmak
            - Genel tuvaletleri kullanmak
            - Alışverişte pazarlık etmek
            - Karşı cinsle iletişim kurmak
            - Başkalarının önünde soyunup giyinmek ( Alıntı)

Yorum

- Misafir kabul etmek
              - Başkaları ile tartışmak /fikirlerini söylemek

bende sadece ikisi var...
              misafir kabul etmekte ise sadece konuşacak konu bulamadığım için zorlanıyorum. yoksa misafiri çok severim gerçekten. yenilsin, içilsin, sohbetler edilsin vs.

Şimdi ben ne oluyorum yaaa ???

Yorum

bu konuda uzman değilim ama ,anladığım kadarı ve senelerdir bu hastalıkla ilgili verdiğim mücadeleye dayanarak , sende böyle bir rahatsızlığın olmadığını düşünüyor,sf nin kişi hayatında çok daha büyük olumsuzluklar ortaya koydugunu biliyorum... içinde bulundugun durum sadece senin az konuşkan olan bir yapıya sahip olmandan kaynaklanıyor...

Yorum

ama işte ben az konuşkan bi yapıya sahip değildim, bu zamanla oldu.
                  okul yıllarımda lise, üniversite genelde aranan kişiydim, danışılan, sorulan, fikir alınanlardandım, favorilerdendim.
                  biri bişey dese şıp diye verirdim cevabını, ince ince dokundururdum, espriler yapardım. şimdi alık gibi bakıyorum bazen, haklı olduğum durumlarda bile.
                  tanıdık tanımadık herkesle diyaloğum çok iyiydi.
                  aile ortamında pek değil belki ama arkadaşlar arasında hiç susmazdım ben yaa. ne bulurmuşum o kadar konuşacak hayret ediyorum şimdi....
                  ama sonra ne oldu bilmiyorum.

Yorum

kimseden ses çıkmadı...kalabalık olduğumuzu sanıyordum... :cry:

Yorum

mrb.

insan ilişklilerinde ii sayılırım, ama bu sadece SAMİMİ nitelikteki yakınlarıma karsı.

benım için sadece tanısacağım kişiye karsı bi MERKABA ile yada iş cercevesinde isek, bi NEDEN ile yakınlaşma kokusu..

bu tamamlanırsa gerisi gelıyo zaten. ama o merhaba nın cıkması yada herhangı bı konu hakkında (ilk kez) soru sormak aceayıp panık yapıyor.
                      özellikle iş görüşmelerim sıkıntı ile gecıyor.

samımı olmadıgım/yada benden karıyer olarak yuksek karsıladıgım kiiş karsısında herhangı bı konuda bildigim bi cok bilgiyi karsıdaki sorsa bile anlatamıyorum.. kelımeler birbine dolanıyor.
                      bu yuzden co gu kez bilgim yok diyoum. bu yuzden bı cok iş imkanı gibi işleri elimden kacırdım..

antı sosyalleştim.
                      yardım edebilirmisiniz
                      <div>&nbsp;&nbsp; Haksızlığa uğramak haksızlık yapmaktan iyidir</div><br />

Yorum

evet kurun ortaya bi okey masası

Yorum

Re: sosyal fobisi olanlar bir araya gelelim...

Orjinal yazı sahibi: tavananna
                          Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik_efe
                          ben ve yine burda tanıştığımız bir kaç arkadaş, aynı hastalıktan mustarip diğer arkadaşlarımızla tanışıp, yaşadığımız sorunlar ve bu sorunlardan kurtulmak için başvurdugumuz yolları konuşmak, en azından bu hastalıgı sadece kendimiz yaşamıyor oldugumuzu bilerek, birbirimizden moral bulmak açısından bir araya gelelim diyoruz...
                          selam hoşgeldin aynısını bende istiyorum nasıl olcak???
                          otur evinde allah aşkına başına bela açacaksın kız başına

sosyal fobi bu şekilde yenilmez neden dersen eğer bu tanımadığın insanlardan beklediğin tepkiyi almazsan veya hoşlanmayacağın bir davranışla karşılaşırsan senin sosyal fobini tetikleyecektir dahada güvenin sıfırlanacaktır

yani sosyal fobi için en kötü şey kötü deneyimlerdir...

Yorum

sosyal fobi bu şekilde yenilmez neden dersen eğer bu tanımadığın insanlardan beklediğin tepkiyi almazsan veya hoşlanmayacağın bir davranışla karşılaşırsan senin sosyal fobini tetikleyecektir dahada güvenin sıfırlanacaktır

yani sosyal fobi için en kötü şey kötü deneyimlerdir...
                            katılıyorum ayrıca burada bende aynı soruna sahibim diyerek insanlara yanaşmaya çalışan insanlarda olabilir konuyu açan arkadaş böyledir demiyorum tabi

Yorum

Hoş geldin.
                              Ya bir yol bul ya bir yol ac ya da yoldan cekil.

Yorum

İşleniyor...
                              X