en sosyofobik benim burda.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sosyal fobisi olanlar bir araya gelelim...
Collapse
X
-
...
Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik_efeOrjinal yazı sahibi: sosyalfobik_efeOrjinal yazı sahibi: kuzeyeben tam çözemedim. sf mi yoksa çekingenlik utangaçlık mı, sessiz sakinlik mi?? ama beni rahatsız ediyor işte.
insanlarla konuşamıyorum, bazen yakın arkadaşımla bile ne konuşsam diye düşünüyorum, zaten öyle fazla arkadaşım da yok olamıyor. çünkü kimseyle öyle uzun uzadıya sohbetlerim olmuyor, hiçbir yerde aranan kişi olamıyorum. konuşacak bişey bulamıyorum yaa.
bu bende yaklaşık 9 yıldır var. üniversiteyi bitirdiğim dönemlerde başladı ve özellikle şu an çalıştığım işyerinin de çok etkisi olduğuna inanıyorum, çünkü burda da kimseyle sohbetim yok. çok farklı kişilikler çünkü. herkes birbirinin kuyusunu kazıyor, arkasını dönünce konuşuyor, ispiyonculuk, küçük dağları ben yarattım havası, ne ararsan var. bunlar da benim kişiliğime çok ters o yüzden kimseyle muhabbetim yok. böyle ola ola da yıllardır tabii ki iyice içime kapandım.
bununla ilgili profesyonel bi yardım almadım. ama artık almam gerektiğini düşünüyorum çünkü bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. bebişim bi gelsin inşallah ondan sonra çaresine bakacağım...
- Topluluk önünde konuşmak
- Bir işle uğraşırken seyredilmek
- Başkalarının önünde seyredilmek
- Otorite konumundaki kişilerle temas etme
- Misafir kabul etmek
- Başkaları ile tartışmak /fikirlerini söylemek
- Topluluk içinde telefonla konuşmak
- Tanımadığı kişilerin gözlerinin içine bakmak
- İlgi odağı olmak
- Başkalarının önünde yazı yazmak
- Genel tuvaletleri kullanmak
- Alışverişte pazarlık etmek
- Karşı cinsle iletişim kurmak
- Başkalarının önünde soyunup giyinmek ( Alıntı)
- Bir işle uğraşırken seyredilmek
- Başkalarının önünde seyredilmek
- Otorite konumundaki kişilerle temas etme
- Misafir kabul etmek
- Başkaları ile tartışmak /fikirlerini söylemek
- Topluluk içinde telefonla konuşmak
- Tanımadığı kişilerin gözlerinin içine bakmak
- İlgi odağı olmak BENDE BUNLARIN AZ YA DA ÇOK VAR AMA BU VE BUNA BENZER DURUMLARDA ÇEİNGENİM NASIL Bİ DESTEK ALMALIYIM
Yorum
-
yardım edin umutsuz vaka değilim :d
bende bu saydığınız çoğu özellik var. ama bunu zamanla aşıyorum . başka insanların davranışlarını örnek alarak yapabiliyorum. fakat şuan okulumdaki insanlar beni sf olarak bildiği ve tanıdığı için değişemiyorum. hiç kız arkadaşım yok . arkadaşlarımın yanında eğlenceliyimdir filan ama tanımadğım insanların yanında sf oluyorum. belkide insanlara fazla güvenmediğimdendir . bu duygularımı ilk kez burda açıklıyorum bana yardımcı olucak biri varsa şimdiden teşekkürler .
Yorum
-
derdimizi paylaşalım bölümünde benim açtığım bir konu var sanırım bende sosyal fobikmişim.orada buluşabiliriz birbirimizin farklı ortamlarda farklı durumlara nasıl tepki verdiğini kalabalık içinde nasıl davrandığını tek başına kaldığı zamanki ruh halini falan öğrenebiliriz acaba hepimizde aynı belirtiler var mı?
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ;71087otur evinde allah aşkına başına bela açacaksın kız başına
sosyal fobi bu şekilde yenilmez neden dersen eğer bu tanımadığın insanlardan beklediğin tepkiyi almazsan veya hoşlanmayacağın bir davranışla karşılaşırsan senin sosyal fobini tetikleyecektir dahada güvenin sıfırlanacaktır
yani sosyal fobi için en kötü şey kötü deneyimlerdir...İki yıldız arası göğe asılı hamak...Uyku, uyku...Zamansız ve mekansız, uyumak.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Xanthippe View PostEvet buna katiliyorum. Kognitif davranis terapisine katilmistim, 8-10 kisilik bir grup idi. Sosyal fobik olduklarini söylemelerine ragmen gayet rahat konusup güldüklerini görmek ümidimi cok kirmisti ve 2-3 seans sonra gitmeyi birakmistim. Ava gittim avlandim gibi birsey oldu anlayacaginiz
bana bak sende sosyal fobimi var
cevap: hee
ee neler yapıyorsun yenmek için falan yada hayatın nasıl gidiyor.. arkadaşın var mı
abi sana birşey söyleyim mi dün 3 tane kız ayarladım kendime hele kızları bi gör 3 nüde ayrı idare ediyorum
cevap: bönggg!!!
Yorum
-
Merhaba Arkadaşlar,
Bu benim ilk mesajım ve ben de sizin gibi sosyal fobiliyim yada en azından öyle olduğumu düşünüyorum. Normal insanlar gibi normal bir hayat yaşamak istiyorum. Baya bir çaba safettim ama bir türlü kurtulamadım şu beladan. Umarım bu site hepimize yardımcı olur.
Yorum
-
arkadaşlar benim sorunum gülememek birisi bişey söylediğinde herkes gülüyor bende herkes gülüyor diye zorla gülmeye çalışıyorum.biraz gülüyorum sonra daha fazla zorla gülemeyince bir anda suratım asılıyor sıkılıyorum kızarıyorum sanki benimle dalga geçtiklerini sanıyorum.halbuki öyle bişey yok sıradan dalga muhabbetleri oluyor ama bende bu tepkimeler oluşuyor.gülmemek için sadece ciddi muhabbetler yapıyorum insanlardan uzak durmaya çalışıyorum.aslında problemimi biliyorum sosyal fobi denen illet var ama neden var olduğunu kestiremiyorum.önceleri çok neşeliydim espriliydim sıcak kanlıydım.sonra okulda dalga geçerlerdi benimle bende onlarla dalga geçerdim ama bir yerde sıkıldım bu dalga geçme olayından ve karşılık vermemeye başladım dalga geçenlere acaba bundanmıdır ve eğer bundansa nasıl yenebilirimbu sıkıntımı.psikiyatristede gittim ilaç yazdı ama değişen bişey yok herşey aynı gidiyor.birinin bana yol göstermesi lazım.hayatın anlamıkalmadı benimiçin ne olur biri bana yardım etsin
Yorum
Yorum