Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bizde sosyalleşelim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • bizde sosyalleşelim

    reelde görüşmek zorda bari buradan sosyalleşelim başlangıç benden,istanbulda yaşıyorum,34 yaşındayım bekarım maalesef, 13 yıldır psikolojik sorunlarla uğraşıyorum
    en kötüsüde mesleğimi yaparken çok sıkıntılar yaşıyorum sosyal fobisi olan bir öğretmenin neler yaşayacağını bi düşünsenize böyle işte umarım sizlerde bu konu başlığında kendinizden bahsedersiniz.

  • #2
    osyal fobisi olan öğrencileri saptayıp onlara yardımcı olabilirsin. onları en iyi sen anlarsın. sınıfta konuyu aç. direk sosyal fobi olarak değil de söz almaktan çekindiğiniz oluyor mu, gibi şeyler söylersen onlar da sana ve arkadaşlarına açılırlar. ders dışında konuşmak çokta hoşlarına gider.

    Yorum


    • #3
      aslında bu söylediğini geçen yıl yaptım.sf yaşayan bir öğrenci vardı faydasıda oldu aslında.asıl sorun benim sosyalleşememem

      Yorum


      • #4
        sınıftaki sosyallikle yetin bence. öğretmenler odasına uğramsan da olur. ya da aosoyal bi öğretmen desinler ne olacak ki.

        sosyalleşmek nedir? ortama uyum sağlamak kendini iyi hisstmeni sağlayacaksa sen de onlar gibi öğrencileri çekiştir, çocuğun yoksa yeğenlerini anlat, gülücükler saç. saçmalık bence.

        bir tane seni anlayan arkadaşın vardır. durum çok mu kötü?

        Yorum


        • #5
          aslında sorun önceden olduğum kişiyle şuan olduğum kişi çok farklı daha korkak daha içine kapanmış daha yorgun daha karaktersiz ve ben bunu bi türlü kabullenemedim hep aklımda şu soru var insanlar benim ne kadar zayıf olduğumu düşünüyor düşünsene 34 yaşında bir insan ama korkak, kaçak,fikirlerini herzaman söyleyemeyen insanları idare eden biri laf soktuğunda karşılık veremeyen kendini diğerlerinden aşağıda gören bir insan.


          nasıl mutlu olayım bunları yaşarken olmak istediğim durum bu değil cesur olmak istiyorum

          Yorum


          • #6
            hep böyle kalmayacaksın,. bir parça taşırsın ömür boyu fakat hayat , deneyimler , zorluklar,insanı zamanla ister istemez değiştiriyor. dürüst bir insan olmak herşeyden önemli, alnın her zaman açık olur. kendine güvenmek için en güzel sebeptir dürüst ve merhametli olmak.

            Yorum


            • #7
              bence öğretmenlik yapmakla sosyal fobini yenmişsin. kolay değil yaşları küçük olan insanlara da olsa hitap etmek, kendini dinletmek.. Bence çok ağır bir vaka değilsin, yenmeye çok yakınsın bu fobini.. Ben de yeni üyeyim bu arada, forumu genel bi incelediğimde ilk ilgimi çeken senin topicin oldu. Yılmak yok, mücadeleye devam

              Yorum


              • #8
                Sosyal fobili öğretmen, şaşırdım doğrusu Branşınız nedir? Bir de bulunduğunuz eğitim kurumunda öğretmenler arası ortam nasıl? Lise mi ilkokul mu?

                Yorum


                • #9
                  Bence sosyal fobisi olan bir insan öğretmenlik yapamaz siz bu sorunu kesinlikle aşmışsınız bu şekilde düşünmekten vazgeçin bana kalırsa.

                  Yorum


                  • #10
                    Bence yanlış düşünüyorsun. Sosyal fobide üzerine gitme yöntemi her zaman işe yarar…

                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X