merhaba, ben üye olalı bir aydan daha fazla oldu yazmayı düşünüyordum ama yazamamıştım. benim rahatsızlığım anksiyete, 2004 yılında bir nöbet geçirdim. teşhis anksiyete konuldu. o zamanlarda psikiyatrist lustral ve remeron (velorin-mirtaron muadillerinden) ilçalarını kullandım. yaklaşık 9-10 ay kulandım. remeron beni çok kötü yaptı, eskisi gibi nöbet geçirmiyordum ama daha kötüydüm, damarlarımda bir gerilim oluşmuştu sanki kanımın akışı rahatsızlık veriyor gibiydi, hareketlerim odunlaşmıştı, yokuş aşağı inerken kalas gibi yürüyordum elimde değildi, özürlü insanların hareketlerini bilirsiniz istemsiz hareketleri vardır kontrol edemezler bende de o türden hareketler olmak üzereydi olmaması için şekilden şekile giriyordum, çünkü rezil oluyorsunuz toplum içinde. psikiyatristime söyledim. hiç bir anlam veremedi ilaç değişikliği yapmadı titremeler için bir ilaç verdi. sonuçta ben bu psikiyatristi bıraktım, ilaçlara ve psikiyatristlere lanet ettim içimden. ilaç kullanmanın çok zararlı olduğuna karar verdim.2009 yılının şubat ayına kadar nöbet geçirecek bir durumum olmadı fakat pek de iyi değildim, psikolojim vasatın altındaydı, remeron kullandığım dönemdeki fiziksel rahatsızlıkların bir kısmı yine vardı ama idare etmeye çalışıyordum.neyse 2009 şubat ayında yine çok kötü hissetmeye başladım nöbet geçirmek üzereydim nöbet geçireceğim öleceğim korkusu vardı. farklı bir psikiyatriste gittim. cipralex sabit ilaçtı onun haricinde kısa aralıklarla sayısız ilaç kullandım. cipralex öz güvenimi arttırdı fakat nöbet geçirmemi engelleyemedi.cipralexin yanında uyku ilacı olarak desyrel vermişti. ama şu var ki 2 ay kadar iyiydim aslında. haziran ayı başlangıcında yine tepetaklak oldum neden böyle olduğunu çözemedim ama çok merak ediyorum sebebini. yani kısacası cipralex beni kurtarmadı psikiyatrist de bunu değiştirmedi. dozunu azaltıp yanına başka ilçlar verdi. fakat bu ilçaların çoğunu kullanamadım. kullandıklarımı da düşük dozlarda kullandım. ilaçların bende müthiş yan etkileri oldu, doktorumun söylediğine göre benim bünyem çok hassasmış. yan etkileri geçer diye 20 gün kadar falan kullandığım ilaç oldu ama geçmedi. ama zararlarını uzun süre çektim. bu tedavide bana zararlı gelen ilçalar efexor ve tofranildi. efexor resmen beynimi eritti, tofranil uyku düzenimi alt üst etti ve benim gibi zayıf bir insanı göbek sahibi yaptı. her neyse doktorum benim ümitsiz vaka olduğumu düşündü galiba bana sitem etti tartıştık. ben yine ilaçları dozu azaltarak bıraktım. bitkisel olan şeylerin çoğunu (kedi otu, melissa, papaya, passiflora, st johns wort, magnezyum , b vitaminleri vs. vs.) kullandım üstelik bunların faydalı etkiler göstermesi için belli sürelerde kullandım bunları fakat zaman kaybından öte bişey olmadı. sadece biraz daha az kötü hissettim hepsi bu. toplamda 4 psikiyatristim ve yığınla ilçlarım oldu ama olumlu anlamada değişen bişey yok. ben zaman zaman karamsarlığa düşsem de umudumu yitirmedim bunun bir çözümü olmalı. mesela depreks ilacını çok kısa bir süre için kullanmıştım iyi gelmişti, 3 gündür çok küçük dozda kullanmaya başladım iyi geleceğine inanıyorum. başınızı ağrıttım kusura bakmayın, sizlerle gelişmeleri ve sizin içinde iyi olabilecek her şeyi paylaşacağım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
merhaba bu da benim hikayem değerli arkadaşlar
Collapse
X
-
Merhaba , bunları bizimle paylaştığın için teşekkür ederim en önemlisi ; hoş geldinnn
Keşke bu bölümde sadece kendini tanıtıp , sorunlarımızı paylaştığımız bölümde sıkıntılarını paylaşsaydın , ayrıca asla başımızı ağrıması gibi bir durum olamaz , keyifli forumlar
ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !
-
hoş bulduk, doğru söylüyorsun kısa tanışma yazısı yazsam daha iyiymiş. uzun olmasına rağmen mesajımı okuduğun için teşekkürler.Last edited by anksiyete2004; 13-06-2010, 12:24 AM.ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?
Yorum
-
hoş bulduk arkadaşlar sağolun mesajlarınıza teşekkürler.
nöbetler çok can sıkıcı nöbet geçirmemek için kendimi kısıtlıyorum iş dışında pek dışarıda gezmiyorum, gürültülü ortamlar, kitap okuma gibi şeyler zihnimi bulanıklaştırıyor bu da nöbetleri tetikliyor.neyse burası tanışma bölümü olduğundan fazla uzatmayayım bir ara sorunlar bölümünde yazarım.Orjinal yazı sahibi: searchope View PostAnksiyete her insanın dönem dönem geçirdiği bir hastalık veya ruh halidir aslında ama bunun aşırısı sanırım sende ki nöbetlere sebep oluyor. Foruma hoş geldin.Last edited by anksiyete2004; 14-06-2010, 10:25 AM.ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?
Yorum
-
Öncelikle hoşgeldin..Çok ilaç kullanmışsın sanırım çokda doktor değiştirmişsin. Doktorun neden sana sitem etti, ümitsiz vaka olduğunumu söledi..Canım na kadar ilaç kullansada iyileşmek senin elinde, psikolojik hastalıkların temelinde düşünce var, sen düşüncelerini seni rahatsız eden fikirlere karşı meydan okumayı öğrenmelisin bunu kendine yapmalısın..Temelinde seni rahatsız eden şeylere karşı..Belliki büyük bir hayal kırıklığı yada bir buhran halinden sonra yakalanmışsın bu hastalığa, yinede çözümü birazda sende..çok geçmiş olsun..sağlıklı günler dilerim..Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic
Yorum
-
Doktora yan ilacın yan etkisi olduğunu söylediğimde bana dedi ki : sizde bu yan etkiler zaten hep var, bu ilaca özel bir şey değil , kafana göre ilaç kullanıyosun, yan etkisiz ilaç mı olur falan naval okudu. genelde iyi niyetli idi ama esnek değildi. cipralex bana iyi gelmedi ama bunu hiç değiştirmedi bence değiştirmeliydi 6 aydan fazla kullandım bişey olmadı yani. ezberlettikleri bilgileri kullanıyor gibi. benim bünyemin hassas olduğunu bildiği halde tedaviye 2 ilacı birden ekliyordu mesela.Orjinal yazı sahibi: sonbaharr View PostÖncelikle hoşgeldin..Çok ilaç kullanmışsın sanırım çokda doktor değiştirmişsin. Doktorun neden sana sitem etti, ümitsiz vaka olduğunumu söledi..Canım na kadar ilaç kullansada iyileşmek senin elinde, psikolojik hastalıkların temelinde düşünce var, sen düşüncelerini seni rahatsız eden fikirlere karşı meydan okumayı öğrenmelisin bunu kendine yapmalısın..Temelinde seni rahatsız eden şeylere karşı..Belliki büyük bir hayal kırıklığı yada bir buhran halinden sonra yakalanmışsın bu hastalığa, yinede çözümü birazda sende..çok geçmiş olsun..sağlıklı günler dilerim..ATEŞİ TEKRAR ALEVLENDİRMEK İÇİN KIVILCIMLARIN OLMASI GEREKMEZ Mİ? KIVILCIMLAR OLMADAN ATEŞ NASIL ALEVLENİR?
Yorum
Yorum