Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
Bunlara aldırış etmeyin. İlköğrenimini rehabilitasyon merkezlerinde dğeil de normal okullarda tamamlayan herkes, geri zekalı değildir.
Ya öğrenmek istemiyordur.
Ya öğrenmesi gereken şey ilgisini çekmiyordur.
Ya öğrenmek için gerekli çaba harcamıyordur.
Ya da diğerlerine göre daha geç öğreniyordur.
O testi hazırlayan adamın kafasında da aynı beyin var, çözenlerde de. O testi hiç çözemeyecek, okuma dahi bilmeyen ama kafası benden daha fazla çalışan insanlar tanıyorum!
Bana pek inandırıcı gelmedi sonuçlar ,sonuçlara göre hayatım gelişseydi buyuk bir bilim adamı olmam gerekir di ama ne yazık ki bilime ilgi duyan biri değilim .O yüzden çok iyi bir sonuç çıkmasına rağmen gulup geçtim .
Gerçekten çok ilginç sorular vardı ama zeka seviyemizi bunlara dayandıramayız zaten.Zeka sadece hız ile bağlantılı değil.Mantık,üreticilik,fikirler,zaman,güç hepsi bağlantılı.Onun dışında eğlenceli,pratik ve kafa yormak için iyi bir site olduğunu düşünüyorum .
Hmm şaşırtıcı bir durum yok. doğu sözüm meclisten dışarı; bir insan zaten İQ testinden geri zekalı çıksa burada paylaşmaz değil mi. Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi, zekanın rakamsal, nicel bir değeri yoktur. Zeka pek çok yönlüdür ve içerisinde beynin işleme hızı, ani durumlardaki tepki hızı, mantıklı kararlar alma süreci, kuvvetli hafıza, yüksek empati gücü, doğru ve detaylı cümleler kurabilme, aynı anda birden fazla işe odaklanabilme vs... gibi yığınla faktöre bağlıdır. Zeka sayısal olarak ölçülemez.
Leave a comment: