Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Antidepresanlar enerjiyi arttırır mı?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Antidepresanlar enerjiyi arttırır mı?

Antidepresanların hep yan etkilerinden bahsettik. Peki antidepresanlar enerji artışına neden olur mu? Ben şahsen antidepresan ,daha dogrusu antipsikotikler de dahil ilac kullanmadığım da kendimi yorgun hissediyorum. ilaçlarımı kullandığımda spor yapmaya başlıyorum.daha az yoruluyorum. ayrıca bir yerde antidepresanların zihni açtığını, düşünme kapasitesini arttırdığını okumuştum. Hatta stres kökenliyse sac dokulmesinede faydasi olabilirmiş. isterseniz birazda ilaçların faydalarından bahsedelim ; okuduğunuz bildiğiniz duydugunuz ne varsa .söz sizin.

wellbutrin,prozac,ritalin,effexor un enerjiyi artırdığı söyleniyor

antipsikotikler de aksine enerji ve motivasyonu azaltıyor risperdal mesela saçların dökülmesine sebep olur

Yorum

motivasyonu artirir .aldigin kadar enerjin olur almadigin enerjin nerden olacak gokten dusecek degil

Yorum

Ekstra enerji sağlamaz ama daha az yorgunluk hissetmene sebeb olur. Vücut normalde tam kapasite çalışmaz, mesela exacty isimli uyuşturucu enerji sağlamakta daha doğrusu kan akımını arttırarak vücudu daha yüksek kapasitede çalıştırmakta. Tabi bunun da faturasını ertesi gün ödüyor kişi.

Eksta enerji sağlamak istiyorsan; Harnup pekmezi, fındık, ceviz gibi şeyleri bol tüket.

Yorum

Hergün yapamıyorum spor.ama başladım.beslenmem yerinde ama çok Kilo aldım. Üzerimdeki bu yükle hareket etmek zor tabi...bu aralar meditasyonà kafayı taktım. Bir iki hareket var acaip beni rahatlattı. Sporuda bu yüzden yapıyorum.rahatlamak için. Yani amacım Kilo vermek değil... Evet enerji içimizde ama kullanmasını bilene.bende sürekli yorgunluk var.haftada iki üç gün spor yapabilmek bile kendi adıma büyük gelişme. ilaçlarımâ devam ettikçe motivasyonumun artacağını düşünüyorum. Enerji artışının artan veya dengelenen seretonin ve dopamin ile alâkalı olabileceğini tahmin ediyorum. Vücut normal salgılarını salgıladığında düzene girmesinin işareti de enerji artışı olabilir...buna rağmen antidepresanların lipidoyu niye düşürdüğünün mekanizmasını anlamış değilim. Terazinin bir kefesini aşağı çekerken diğerini yukarımı kaldırıyor nedir.

Yorum

ben kendimi bildim bileli yorgun ve bezginim. bence bu konu çekilen hastalığa ve kullanılan ilaca göre değişiyor. bu konuda çok güzel bir makale çevirisi üzerinde çalışıyorum. yakında sizlerle paylaşacağım.

Yorum

İşleniyor...
            X