Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İşe alınmak istiyorsan bunları sakın yapma!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • İşe alınmak istiyorsan bunları sakın yapma!

    İş başvurusu yapacak olanların ön görüşmeye çok iyi hazırlanması gerektiğini belirten uzmanlar, bozuk diksiyon, bacak bacak üstüne atma ve eski patronunu kötülemenin olumsuz etki bıraktığını söylüyor

    İş başvurusu yapacak olanların ön görüşmeye çok iyi hazırlanmaları gerektiğini belirten uzmanlar, bozuk diksiyon, bacak bacak üstüne atma, eski patronu kötüleme gibi tavır ve davranışların işveren üzerinde olumsuz etki bıraktığını vurguluyorlar.
    Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Samsun İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Ömür Demircioğlu, yaptığı açıklamada, iş başvurularında ön görüşmelerin son derece önemli olmasına rağmen, pek çok kişinin ön görüşmede dikkat edilecek noktaları bilmediğini söyledi.
    İş verenlerin, iş almada sadece diploma ve deneyimle yetinmediğini ifade eden Demircioğlu, ön görüşmedeki ilk izlenimin de işverenler üzerinde son derece etkili olduğunu vurguladı.

    Sade giyim
    İş görüşmesine giderken mutlaka temiz ve sade giyilmesi, aşırı makyaj yapılmaması gerektiğini belirten Demircioğlu, görüşmeye geç kalmanın, bakımsız olmanın, izin verilmeden oturmak ve konuşmanın, sigara içme ve sakız çiğnemenin, kolları kavuşturup büzerek oturmanın, konuşurken yere ve tavana bakmanın işveren üzerinde negatif etki bıraktığına dikkat çekti.
    Diksiyonun işveren üzerinde önemli bir etki bıraktığının altını çizen Demircioğlu, bozuk diksiyonun işe alınmama sebebi olabileceğini belirterek, ön görüşmede işverenler tarafından beğenilmeyen diğer bazı davranışları ise şöyle sıraladı: "İlgisiz ve isteksiz bir tavırla konuşma, soruları anlamada güçlük çekme, önceki işvereni kötüleme, gevşek ve kuşkucu bir tavırla tokalaşma, mutsuz bir evliliği olduğunu belirtme, anne-babası ile çatışmalarını gündeme getirme, firma hakkında bilgisiz olma, boş zamanlarını TV seyrederek geçirdiğini ifade etme..."

    Hazırlıklı olun
    Görüşme sırasında iş hakkında hiç soru sormamanın da işveren üzerinde olumsuz etki bırakacağını söyleyen Demircioğlu, görüşme esnasında işverence yöneltilecek sorulara da hazırlıklı olunması gerektiğini kaydetti.
    İş verenin, ön görüşmede, "Nasıl bir iş istiyorsunuz, neden burada çalışmak istiyorsunuz, sizi neden işe almalıyım, burada ne kadar süre çalışmayı düşünüyorsunuz, son işinizden nasıl ayrıldınız?" gibi sorular yönelttiklerine işaret eden Demircioğlu, iş talep edenin de işverene
    "işletmenizde başarılı olabilmek için gereken özellikler nelerdir, sizce işletmenizde çalışmanın en zorlayıcı tarafı nedir, işletmenizde ilerleme ve yükselme olanakları nasıldır?" gibi sorular sorulabileceğini kaydetti.
    İş arayanların iş görüşmeleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmalarının işe alınma şanslarını artıracağını vurgulayan Demircioğlu, bu konuda İŞKUR İş ve Meslek Danışma Merkezlerine başvurabileceklerini ya da
    internetten bununla ilgili bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.


    yeni asır .

  • #2
    megan bu yazını çıktısını alıyorum sanırım evlendikten sonra iş aramak zorunda kalacağım bu tavsiyeleri bir yere not etmem lazım 8O

    Yorum


    • #3
      Tavsiyelerini dikkate alıcam. Çoğunu yapıyorum ama şu ana kadar olumlu yanıt gelmedi.

      Yorum


      • #4


        Teşekkürler megan
        Bilgi paylaştıkça çoğalır!

        Yorum


        • #5
          Yazım çok kötü, ilkokul çocuğunun yazısı gibi bu yüzden cvlerde hep kaybediyorum, yazımı bir an önce düzeltmem lazım.
          Her şey güzel olacak...

          Yorum


          • #6
            Orjinal yazı sahibi: enerji528 View Post
            Yazım çok kötü, ilkokul çocuğunun yazısı gibi bu yüzden cvlerde hep kaybediyorum, yazımı bir an önce düzeltmem lazım.
            Bilgisayarda neden hazırlamıyorsun
            İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
            Malcolm X

            Yorum


            • #7
              işinizde iyiyseniz boşta kalmazsınız. işini iyi yapanın çevresi de iyi olur.

              günümüzde her şey paraya endekslendiği için bu tip sıkıntılar da olağan hale geldi. insanların arasındaki dayanışma da bitti. kendine güveni olan kimse kibirden de uzaktır. şekilcilik falan fasafisodur. karnı aç, kuyruğu dik olunmamalı ayrıca

              Yorum


              • #8
                Yukarıda açılan konuda yapılması gerekenlere katılmak ile birlikte aslında en önemli olan görüşmelerde kendinize güvenmek, kendinizden emin olmak ve bunu karşı tarafa hissettirmektir. Bugüne kadar yaptığım bir çok iş görüşmesinden çıkarttığım sonuç budur. Bunun dışında iş görüşmelerinizde görüştüğünüz kişilerden asla çekinmeyin, onlar sizden üstün değil hatta bazılarımız onların çok daha üstündeyiz. Birazda şansınız yanınızda ise iş sizindir
                Şeytanla dans edersen şeytan değişmez; seni değiştirir...

                Yorum


                • #9
                  Güzel maddelerinizi destek olacak nitelikte farklı bir bakış açısı yakaladım, ekte görebilirsiniz. Aslında çok ince bir çizgi var iş hayatına girişte. Hem uysal, hem de kararlarının arkadasında duran biri olmak gerekiyor. Bunun için yapacağınız işi iyi bilen biri olmalısınız. Yaptığınız iş ne olursa olsun, iyi yaparak sadece işinize saygı duyulmasını sağlayın. Malum, memlekette işçi olmak zor. İyi olan yerler kapılmış.
                  Bir iş görüşmesine gitmenin ne kadar stresli ve heyecanlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hele ki çok istediğimiz bir şirket bizi iş görüşmesine çağırmışsa,

                  Yorum


                  • #10
                    Birkaç şey de ben ekleyeyim:

                    Öncelikle en önemli şey torpildir.

                    Şirkette yönetici ya da yakın pozisyonda çalışan bir tanıdığınız var ise rahatlıkla işe alınırsınız.Mülakata bile gerek kalmaz.

                    Sonraki şart,tecrübe.İş konusunda tecrübeli iseniz alınma ihtimaliniz çok çok yüksek.

                    Sonraki şart.Mizacınız.Yani bakarlar böyle cazgır sorgulayacak bir tip mi yoksa mülayim sessiz efendi bir insan mı?Sessiz ve mülayim köle gibi kullanabilecekleri insanları daha kolay işe alırlar tabi pozisyona göre değişir.

                    Sizi neden işe alalım gibi saçma bir soru ile karşılaşaiblirniz.Kendinize özgü bir cevap verin.

                    Bir işte deneyiminiz yok ise,DENEME SÜRELİ İŞ SÖZLEŞMESİ imzalayın.

                    Bu sözleşmeye göre,işten çıkmak için herhangi bir ihbar öneli vermenize gerek yok.

                    Tabi siz de çıkarılırken ihbar öneline gerek kalmayacak.

                    Süresi 2 ay.

                    Belirli süreli iş sözleşmesi imzalar ve süre dolmadan haksız sebebten ötürü işten çıkmak isterseniz,ihbar öneli yani 2 hafta önce bildirim yapmanız gerekir.

                    Ya da 2 haftalık ücretinizi iş verene ödemeniz gerekir talep edilmesi halinde..!




                    Yorum

                    İşleniyor...
                    X