Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paranoya Hakkında

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Paranoya Hakkında

    Merhabalar, yaklaşık 6 senedir bu durumla karşı karşıyayım. Hastamıyım veya hastaysam adı tam budur demiyorum. Sadece belirtiler uygun olduğu için paranoya dedim. Yaklaşık 6 sene önce gayet normal gelen takip ediliyorum, acaba odamda kamera var mı? Sorusunu içten hissettimdi. Bu durum bi şekilde yenildi. Sadece insanlara karşı aşırı derecede güvensizliğim oluştu. Yaklaşık 2 sene öncede psikiyatrik bir durumum söz konusu olmuştur. Aşırı sinir, kendimi dövme, eşyalarıma zarar verme, kafamı duvarlara vurma gibi durumlarımdan ötürü bu yardımı aldım ve ilaç tedavisi ile çözüm bulundu denildi. Fakat bu aralar dediğim gibi insanlara karşı güvensizliğim çok ciddi. Örneğin kız arkadaşımın dediklerine inanmıyorum. Beni aldatıyor kelimesine hep inanıyorum. Eve yürürken acaba bıçaklanırmıyım diyerek kaçıyorum. Kendime özel kısa yollar keşfettim. Hızlıca oralardan geçince izimi kaybettirdiğime inanıyorum. Bu şekilde bir durumum var. Acaba hastamıyım diyerek sizlere soruyorum. Bunlara ek olarak, çok ciddi bir sinir, huzursuzluk ve mutsuzluk söz konusu. Teşekkürler

  • #2
    uzman değilim ama ilerlemeden bence yardım almalısın... umarım atlatırsın

    Yorum


    • #3
      doktorunla konuşmalısın..ilaçlarına dewam et bence

      Yorum


      • #4
        bence de hemen doktoruna başvur

        Yorum


        • #5
          Dürüst olmak gerekirse, herhangi bir tıbbi yardım alma konusunda git gellerim var. İstanbul da yaşıyorum fakat, acaba doğru tanı koyulur mu bana? Ya yanlış doktora gidersem de bana yanlış tanı koyarsa? Siz insanlara nasıl güveniyorsunuz yahu? Ben bunu hiç anlayamıyorum. Herneyse. Mümkünse anadolu yakasında olabilirse, önereceğiniz bir doktor var mı acaba?

          Yorum


          • #6
            paranoya tam olarak böle olmaz korku hissediomusn çılgınca? ozman olur .çünkü ne kadar çok inanırsan düşüncelerine okadar çok korkarsın....ben gece yarısı yatakta ağlıyarak bekliyodum aşağıdan araba sesleri duydukça bana geldiler kötü adamlar die.ayrıca arkadaşlarla üniversite için birlkte kalırken odamda bir kilitli dolap vardı orda birini kesip koymuşlardı çok korkuyla yaşıodm seslerini yaratık sesi duyuyodm insanlrn.demek istedgm paranoya sadece düşüncelerden ibaret değildr buna gerçktn inanır harektlerine yansıtrsın.paranoya şüphelenmekle aynı şey değildir paranoya ona inanmaktr.
            Gemiler gibi dünya, gemiler gibi hayat
            Gemiler gibi yıllar, geçip gidiyor, geçip gidiyor...

            Yorum

            İşleniyor...
            X