Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bende ki nedir?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bende ki nedir?

Ben güzel mesleği olan ,güzel eğitimi olan bir bayanım .Yanlız eşimle diğer konuda yazdığım gibi problemlerim var.
    Ancak aşırı derecede sıkılma,ruh hali değişimi içerisindeyim..Çalışmaya başladım.Çalışma hayatımda yada eğitim hayatımda bu konuyla ilgili sorun yaşamıyorum.Ancak günlük hayatta genede etkilenecek şekilde takıntılar yaşıyorum.Geceleri sanki gaipten sesler duyuyorum gibi geliyor.Yada bazı zamanlar gözükmeyen bişiler yanımda var gibi geliyor.Öyle zamanlarda aşırı korkuyorum.Benim annem şizofreniydi,birilerin kendisini öldüreceğinden korkardı..Şimdi bendede garip düşünceler beliriyor.Mesela banyoya bazen tek başıma giremiyorum.Sanki bişey beni izliyor.Bazen kendi kendime konuşuyorum genelde yanlızken ve düşüncelerim sonradan gerçekleşebiliyor.Yada yakın gelecekte olabiliyor.İşin ilginç yanı gerçek çıkması oluyor.Sakın yanlış anlaşılmasın ben oldukça zekiyim.Çok da girdiğim işlerde başarılıyım.Yani aklımda bir problem yok..Yada iq seviyem yüksektir.Ama bu korkular yada düşünceleri bazen garip bir şekilde yaşıyorum,işim gereği çokda mantıklı bir insanım ancak mantığım kabul etmesede deli gibi korkuyorum..Gençken daha çok,her gün yaşardım.Kimseye belli etmedim ama şimdi de dönem dönem oluyor..Ama kimse bilmiyor ve çaktırmıyorum.Eşim dahi bilmiyor..Fakat bunları yaşıyorum.Bu durum nedir anlayamıyorum
    Doktora çok gittim fiziksel bir problem göremedi.Psikolojik antidepresan verselerde işe yaramadı..Aslında onlarda tam bir tanı koyamadı.Ama ben depresyondaysam ki bu dönemlerim çok zor geçiyor bu bir gerçek, fakat garip şekilde bana depresyon yada bşka bir tanıylada isim koyulamadı..
    Last edited by sevimsli; 11-12-2011, 05:06 AM.

Orjinal yazı sahibi: sevimsli View Post
    Ben güzel mesleği olan ,güzel eğitimi olan bir bayanım .Yanlız eşimle diğer konuda yazdığım gibi problemlerim var.
    Ancak aşırı derecede sıkılma,ruh hali değişimi içerisindeyim..Çalışmaya başladım.Çalışma hayatımda yada eğitim hayatımda bu konuyla ilgili sorun yaşamıyorum.Ancak günlük hayatta genede etkilenecek şekilde takıntılar yaşıyorum.Geceleri sanki gaipten sesler duyuyorum gibi geliyor.Yada bazı zamanlar gözükmeyen bişiler yanımda var gibi geliyor.Öyle zamanlarda aşırı korkuyorum.Benim annem şizofreniydi,birilerin kendisini öldüreceğinden korkardı..Şimdi bendede garip düşünceler beliriyor.Mesela banyoya bazen tek başıma giremiyorum.Sanki bişey beni izliyor.Bazen kendi kendime konuşuyorum genelde yanlızken ve düşüncelerim sonradan gerçekleşebiliyor.Yada yakın gelecekte olabiliyor.İşin ilginç yanı gerçek çıkması oluyor.Sakın yanlış anlaşılmasın ben oldukça zekiyim.Çok da girdiğim işlerde başarılıyım.Yani aklımda bir problem yok..Yada iq seviyem yüksektir.Ama bu korkular yada düşünceleri bazen garip bir şekilde yaşıyorum,işim gereği çokda mantıklı bir insanım ancak mantığım kabul etmesede deli gibi korkuyorum..Gençken daha çok,her gün yaşardım.Kimseye belli etmedim ama şimdi de dönem dönem oluyor..Ama kimse bilmiyor ve çaktırmıyorum.Eşim dahi bilmiyor..Fakat bunları yaşıyorum.Bu durum nedir anlayamıyorum
    Doktora çok gittim fiziksel bir problem göremedi.Psikolojik antidepresan verselerde işe yaramadı..Aslında onlarda tam bir tanı koyamadı.Ama ben depresyondaysam ki bu dönemlerim çok zor geçiyor bu bir gerçek, fakat garip şekilde bana depresyon yada bşka bir tanıylada isim koyulamadı..
    Şizofren hastalığında zaten benim bildiğim zeka problemi yoktur hatta normalden zeki bile olabilirler.Annende varmış o yüzden nolur nolmaz ihmal etmemen çok iyi olur belki doktorunu değiştirmen ve tekrardan bir psikiyatriste gitmen gerekir...

Yorum

Saydıklarınız ciddi beliritler annenizinde şizofren olması dolayısıyla genetik yatkınlık altındasınız bir uzmandan destek almalısınız .

Yorum

Birçok doktora gittim ,devlet yada özel en aşağı 5-6 fakrlı doktorlara muane oldum..Bana şizofren tanısı koyamadılar.Nörolojik bir tanı da yok.Ama bazen ,dönem dönem herzaman değil..Gençken daha fazlaydı , bu oluyor.Tam gördüğüm bişey yok ama sanki yanımda hissediyorum.Yada duyuyorum..İnternettende araştırdığımda şizofrene çok yakın belirtilerim ama kontrol altında tutamadığım zamanlar çok nadir oluyor.Üstelik doktorlar teşhis bakımından eksik kalıyorlar.Ama normal hayatımı sürdürebiliyorum yani etkilenmiyorum ..Sadece daha asosyal dönemlerim oluyor böyle zamanlarda ama insanlar farkedemiyor.

Yorum

arkadaşlar uygun cevabı vermiş. siz de zaten gerekeni yapıp doktor görüşü almışsınız.
          bana da bir şey kalmıyor bu durumda. ama yine de ben de bir şeyler geveleyeyim.
          zeka meselesine gelince; dahi matematikçi nobel ödülü sahibi John Nash de şizofrendir. hatta şizofreniye dahi hastalığı diyen bile var.
          elbette ki işinizde ve sosyal yaşamınızda bir aksama olmayınca şizofreni teşhisi koymak olmaz. şizofreni başladıktan sonra işini, okulunu yürütebilen şizofren pek olmaz. ancak ilaç desteği ile bir miktar düzelme görülebilir.
          bir de kritik olan: kaç yaşındasınız? 30 ya da daha ileri bir yaşta iseniz şizofreniden yırttınız demektir. kadınlarda şizofreni başlama yaşı genelde 18-25 arasıdır.
          ilaç konusunda da fikirlerim var ama ben doktor değilim ve siz bu konunun uzmanı doktorlar ile görüşmüşsünüz. bu yüzden bu fikirlerimi yazmıyorum.

Yorum

İşleniyor...
          X