Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayatı kaçırıyorum,yardım edebilir misiniz ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: duygusuzum View Post
    Merhaba arkadaşlar bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.Yardım ederseniz hayatım kurtulmuş olacak.
    Bu sorun bende çocukluğumdan beri var olan bir şey. Duyguları hissedemiyorum.Sevgiyi hissedemiyorum,üzüntüyü hissedip ağlayamıyorum,anneme çok değer veririm ama annemi mantık olarak seviyorum sevdiğimi hissedemiyorum,ne istediğimi ve ne düşündüğümü bilmiyorum.Bomboşum arkadaşlar.Her yolu denedim en son bir psikoloğa gittim bana Prozac ve Ricus adlı iki ilaç verdi.Başlarda ilaçlarla birlikte duygularım geri geldi hissedebiliyordum ama bu sefer aptal gibi hissetmeye başladım insanlardan korkmaya başladım onlardan uzaklaşmak istedim,intiharı bile düşündüm.Bana kim olduğumu sorsalar cevap veremem,veremiyorum neleri sevdiğimi bilmiyorum bazen farklı birisi oluyorum bazen çok farklı birisi oluyorum.Aptallaştığımı farkedince ilaçları direk bıraktım ve namaza başladım.Namaza başladım arkadaşlar ama Allah'ı hissedemiyorum kıldığım namazdan tad alamıyorum kılmak istiyorum dua ediyorum ama işin içinden çıkamıyorum.Üniversiteye gidiyorum arkadaşlar derslerime odaklanamıyorum okumak istiyorum ama aklıma girmiyor hiçbir şey.Dua ediyorum ama hala hissizim.Geçen sene üniversitenin ilk senesine başlamadan 1 sene kadar kötü alışkanlıklarım oldu uyuşturucu gibi ama bıraktım daha kullanmıyorum içki de içmiyorum ama bu sorun bende hep vardı.Arkadaşlar bana yardım edin kalbim sanki taşlaşmış hiçbir şeyden zevk alamıyorum bunun için ne önerirsiniz ?

İnsanın duygularını kaybetmesi çok kötü. Eli kolu bağlanır...

Yorum

merhaba kardeşim,

bu foruma yazmak için seni iten ne oldu? muhtemelen bu durumdan bir rahatsızlık hissediyorsun. Ya da herkes gibi olamama endişesi duyuyorsun, bütün bunlar da birer duygudur. demek ki tamamen duygusuz değilsin. Duygusuzluk denince akla ilk otizm gelir, ancak ben hissedemiyorum ve bundan dolayı üzülüyorum veya endişeliyim diyebiliyorsan demek ki otizm benzeri bir durum değil, doktora gitme kararı vermen çok güzel.

böylesi kompleks durumlar için elbette forumdan çare bulamazsın. ancak paylaşmak çok güzel ve tedaviye yardımcı olur. bunun için ben de kendimden birşeyleri senle paylaşmak istiyorum.

bazen benzer durumlar yaşıyorum. ya hissetmiyorum, ya da olması gerekenden başka şey hissediyorum. ağlanacak halime gülmek gibi sosyal hayatımı etkilememesi için bazen mantıkla bakıyorum. mesela bu durumda normalde bir insan kızmalı ve şöyle tepki vermeli diyerek, tepkimi koyuyorum. sonra bazen bu tip davranışlar gerçek duyguların ortaya çıkmasına da neden olabiliyor. yani herzaman önce duyumsa sonra hareket et olmuyor. bazen davranıyorsun ve o davranışa uygun duygu geliyor.

bir de çok arkadaşımızın dediği gibi kendini zorlamamak çok önemli. zoraki duygular yıpratıcı oluyor, uyuşturucu gibi.

ancak benim öyle bir durumum var ki, belki sen de bunu arayabilirsin. herşey değil ama bazı şeyler karşısında duygulanmak elimde değil. Birisi sokakta küfretse dönüp bakmam. Ama çocuğumla ilgili bir şey olsa eriyip gidiyorum diyeceksin çocuk işi uzun, başka birşeyler arayabilirsin. yani seni tetikleyen birşey olmalı. mesela bende bir de Türk filmi hastalığı var ki sorma. Şener Şen yeni bir film çeksin, sanki ben yaşıyorum filmin içinde. Ediz Hun, Hülya Koçyiğit filmlerini tekrar tekrar izlesem aynı şeyleri hissediyorum. Amin Maalouf kitaplarını salya sümük okurum, ama haberlerde gerçek olay görsem bu kadar etklenmem.

işte senin için de böyle bir tetikleyici olabilir, bunu düşünüp arayabilirsin belki.

Bir de namaz kılarken Allah'ı hissedemediğini söylemişsin. Belki de namazı Allah için değil kendin için kılmayı denemelisin. Yani kulluğunun gereği olarak, bir şükür olarak. Anne babana karşı yapmak zorunda olduğun davranışlar gibi. hem sadece namaz da değil, İslam'ın diğer emirlerini uygulamaya çalışmanı öneririm. Allah'ın emirlerinde sana hitap eden birşeyler mutlaka bulursun. Örneğin Zekat. al zekatını (sana düşmese bile) git elinle bir fakire teslim et. sadaka verir gibi değil, otur sohbet et, halini sor, dertlerini paylaş, para yardımı yapmak istediğini söyle ve ver.

belki de senin duygularını tetikleyecek şey buralardadır. İslam'ın mal paylaşım hükümlerini oku, öğren. Ekonomi ve para üzerine hadisler oku. Marx'ın Kapitali ağırdır ama özeti niteliğinde güzel kitaplar var, onları okuyarak insanların nasıl sömürüldüğünü öğren. Banu Avar oku, Mahir Kaynak oku. Ekonomik sistemin nasıl insanlığı sömürdüğünü görünce kızacak, küfredeceksin belki.

özetle doktora devam ederken kendi ilgi alanını ve ateşleyicini bulmanı öneririm.

Yorum

hacamat olmalısınız..hacamat kişiyi Allah'a yaklaştırır.özellikle kafadan hacamat olmalısınız.

http://www.tibbihacamat.com/2013/10/...faydalari.html

Yorum

Beyninin duygulardan sorumlu bolgeleri zarar gormus olabilir, isin uzmani degilim tabii ama en mantikli gelen bu. Beynimizde amigdala diye bir bolum var o bolumu arastirmani oneririm. Soyle bir arastirma yapilmis:

Amigdala Bölgesi Olmazsa Neler Olur?

Amigdalası alınan genç bir insanın yaşamı; olayların duygusal anlamını değerlendirmekte yetersizlik, bir anlamda duygusal bir körlük haline dönüştüğü için büyük ölçüde değişmiştir.

Bu kişi insanlarla iç içe yaşamayı seven, çok iyi konuşabilen bir yapıya sahip iken, yakın arkadaşlarına karşı kayıtsız kalarak, hatta anne ve babasını tanıyamaz bir halde, herkesten uzak yapayalnız yaşamayı tercih etmiştir.

Bu kişide bütün duyguların yerini büyük bir sessizlik ve duygusuzluk halinin aldığı gözlemlenmiştir.
          (Alinti)

Yorum

İşleniyor...
          X