Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bagımlılık ilerde bana sorun olurmu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bagımlılık ilerde bana sorun olurmu

içimi bir buraya dökebiliyorum sağolun normal hayatta çok içe kapanık ve hep içimde yaşayan biriyim sevdiklerimle hiçbirşey paylaşmam zaten.Neyse ben doktorun verdiği ilaç hariç bazı haplar kullanıyorum.Çevremde çok güçlü olarak görünüyorum ama aslında çok zayıfım bu sanırım toplumun ailemin bana yüklediği mükemmel insan tipinden kaynaklanıyor.O yüzden kötü hiçbirşeyimi söyleyemiyorum çünkü ben mükemmel hiç bir eksik hareketi olamayan biri olmalıyım.Ben hap almadan normal hayatımı sürdüremiyorum.Bu benden rahatsızlıga yol açarmı bunu merak ediyorum ilerde bıraksam normal hayatımı sürdürebilirmiyim.Çünkü bırakmak istemiyorum ancak böyle mutlu oluyorum şimdiden teşekkürler

Kullandığın ilaçlara bağlı. Doktor değilim ama bir hayatda sürekli ilaçlarla yaşanmaz. (Ciddi bir rahatsızlık yoksa)

Yorum

merhaba,
      gereksiz ilaç kullanımı ne olursa olsun olumsuzluklara neden olabilir.bence kullanma... mükemmel insan tipi derken nasıl bir insanı anlamam gerekiyor biraz açabilir misin? yani ilaçları kullanmayınca mükemmel insanmış gibi davranamadığını mı düşünüyorsun?

Yorum

Madde bağımlılığı ilerde size mutlaka sorun olacaktır.

Eğer yasa dışı satılan mesela XTC (Extacy, Exstacy) gibi bağımlılık yapmaz diye bilinen haplar kullanıyorsanız ilerde değil şimdiden bırakmanınızı öneririm. Çünkü yasa dışı satılan hapların hepsinin içine bağımlılık yapacı maddeler ilave edilmektedir.

Birkere bağımlısı oldunuzmu, ilerde hastahaneye yatarak tedavi görmeniz gerekiyor. Ayrıca bu tip hapların insan beynine ve bazı organlarına kötü tesirleride mutlaka mevcuttur ki yasal olarak satılmamaktadırlar.

Bu haplara vücut bir zaman sonra tolerans geliştiriyor. Önce dozunu arttırmak zorunda kalıyorsunuz sonra da eskisi gibi mutluluk hissedemiyorsunuz, sadece uyarılma etkileri kalıyor. Ama tüm yan etkileri gittikçe artarak hisssediyorsunuz. Depresyon, ankisiyete vs.ki bunlar sizi mutsuzluğa sürükleyen hastalıklar oluyor.

Bence mutluluğü haplarda aramakla kendinize yazık ediyorsunuz. Bunun yerine hapları bırakıp kendinizi küçük fakat zararsız mutluluklara yönetecek şeyleri yapmağa yönetmelisiniz. Az mutlu olun fakat zararsız mutlu olmayı deneyin, baktınız bırakmakta zorlanıyorsunuz doktorunuzdan yardım isteyin.

Misal olarak bir üye arkadaşımız şöyle demektedir:

“Herşey arkadaş ortamında başladı daha 22 yaşındayım extacy hap ve esrar kullanıyorum yalnız bu illetten bi türlü kurtulamadım özellikle extacy bağımlılık yaptı bende atmadan duramıyorum o olmadan mutlu olamıyorum.
        Hiç birşeyden zevk alamamaya başladım hiç birşey beni mutlu etmiyor artık abim beni hastaneye yatırmak istiyor tedavi olmam için ama ben tedavinin bir işe yaramayacağını düşünüyorum.”

Kaynak: Madde bağımlığı forumundaki üyelerin çeşitli yazılarından derlenmiştir.
        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Re: Madde bağımlılığı ilerde size mutlaka sorun olacaktır.

Orjinal yazı sahibi: Umut34
          Eğer yasa dışı satılan mesela XTC (Extacy, Exstacy) gibi bağımlılık yapmaz diye bilinen haplar kullanıyorsanız ilerde değil şimdiden bırakmanınızı öneririm. Çünkü yasa dışı satılan hapların hepsinin içine bağımlılık yapacı maddeler ilave edilmektedir.

Birkere bağımlısı oldunuzmu, ilerde hastahaneye yatarak tedavi görmeniz gerekiyor. Ayrıca bu tip hapların insan beynine ve bazı organlarına kötü tesirleride mutlaka mevcuttur ki yasal olarak satılmamaktadırlar.

Bu haplara vücut bir zaman sonra tolerans geliştiriyor. Önce dozunu arttırmak zorunda kalıyorsunuz sonra da eskisi gibi mutluluk hissedemiyorsunuz, sadece uyarılma etkileri kalıyor. Ama tüm yan etkileri gittikçe artarak hisssediyorsunuz. Depresyon, ankisiyete vs.ki bunlar sizi mutsuzluğa sürükleyen hastalıklar oluyor.

Bence mutluluğü haplarda aramakla kendinize yazık ediyorsunuz. Bunun yerine hapları bırakıp kendinizi küçük fakat zararsız mutluluklara yönetecek şeyleri yapmağa yönetmelisiniz. Az mutlu olun fakat zararsız mutlu olmayı deneyin, baktınız bırakmakta zorlanıyorsunuz doktorunuzdan yardım isteyin.

Misal olarak bir üye arkadaşımız şöyle demektedir:

“Herşey arkadaş ortamında başladı daha 22 yaşındayım extacy hap ve esrar kullanıyorum yalnız bu illetten bi türlü kurtulamadım özellikle extacy bağımlılık yaptı bende atmadan duramıyorum o olmadan mutlu olamıyorum.
          Hiç birşeyden zevk alamamaya başladım hiç birşey beni mutlu etmiyor artık abim beni hastaneye yatırmak istiyor tedavi olmam için ama ben tedavinin bir işe yaramayacağını düşünüyorum.”

Kaynak: Madde bağımlığı forumundaki üyelerin çeşitli yazılarından derlenmiştir.
          Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için en basta aman ne olacak zevkine alıyorum istediğim zaman almam diyordum ama şuan hergün kullanıyorum sanki su içmek nasıl zorunluluksa oda içmesem birşey olacak gibi geliyor bir parçam oldu hayat belki şimdilik daha güzel ama bazen normal hayatımı aksatıyor.Kendine baska küçük mutluluklar bulun diyorsunuzda mesela tavsiyeniz varmı yaşamak adına

Yorum

çok ciddi bir sorunla karşı karşıyasınız. en iyi arkadaşım geçmişşte 2 yıl kadar extacy kullandı. extacy'nin etkisi şu şekilde açıklayabiliriz:

alınan hap beynin hipokampüs bölgesinde sinir uçlarının aşırı seviyede seratonin (mutluluk hormonu) salgılatmasına neden oluyor. Bu da doğal olarak normal hayatta elde edemeyeceğimiz bir mutluluk veriyor bize.

Fakat en riskli dönem şu şekilde başlar:

Alınan haplar zamanla yeterli seratonin salgılatmaz ve kişi bir şekilde bu haplara bağışıklık kazanır yavaş yavaş.1 yetmez 2 olmadı 3 4 5e tane derken kişi sinir uçlarını iyice yıpratır ve artık beyin extacy olmadan seratonin salgılayamaz hale gelir.

İŞTE EN TEHLİKELİ BOYUT BUDUR!!!

Bunun sonucunda extacy psikozu denen bir psikoz çıkar ortaya. Ve kişi sürekli bir depresyon hali yaşar. Sonrası mı?

Kendimizi hemen bir psikiyatristte buluruz. Aluınan belli ilaçlarla durumumuzu kısmen de olsa düzeltebiliriz ama beyin o hasarı almıştır bir kere...
            GüzelBakanGüzlGörürGüzlGörenGüzl Düşünür

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Kapalıkutu
              Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için en basta aman ne olacak zevkine alıyorum istediğim zaman almam diyordum ama şuan hergün kullanıyorum sanki su içmek nasıl zorunluluksa oda içmesem birşey olacak gibi geliyor bir parçam oldu hayat belki şimdilik daha güzel ama bazen normal hayatımı aksatıyor.Kendine baska küçük mutluluklar bulun diyorsunuzda mesela tavsiyeniz varmı yaşamak adına
              Sevgili Kapalıkutu,

Dediğim gibi bu yazımı Madde bağımlığı forumundaki üyelerin çeşitli yazılarından derlemiştim.” Kendine baska küçük mutluluklar bulun” sözü bir üyenin sözüdür, maalesef misallerini vermemiştir.

Belkide kendizi bir hobiye yöneltiniz veya hapların bağımlılığından kurtulana kadar üzere sigara veya aşırı olmamak üzere alkol alın demek istemiş olabilir.
              Ama bence her hap almayışınızda, bunu almıyorum çünkü ilerdeki kaçınınılmaz problemlerinden kendim korumuş olmaktayım diye kendinize sırf bu yüzden mutlu hissetmeye inandırışınız en tesirli yoldur. Bu esnada ve gün içinde mesela hap yerine kuru yemiş gibi şeylerle kendinizi meşgul edebilirsiniz.
              Ayrıca Hastanelerin Anatem merkezlerindeki doktorların yazabilecekleri, hap alma isteğinizi azaltacak ilaçlar ve tavsiyeler mevcut olabilir. Gidip durumunuzu kendilerine açıklamanızda fayda vardır.

Geçmiş olsun.

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
              Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Orjinal yazı sahibi: greenfields
                merhaba,
                gereksiz ilaç kullanımı ne olursa olsun olumsuzluklara neden olabilir.bence kullanma... mükemmel insan tipi derken nasıl bir insanı anlamam gerekiyor biraz açabilir misin? yani ilaçları kullanmayınca mükemmel insanmış gibi davranamadığını mı düşünüyorsun?
                Mükemmel insan derken yani ailen ve çevren sana belli bir sorumluluk ve yaşam biçimi yüklüyor.Bilirsiniz işte mesala toplumda konuşurken neler görüyoruz benim kızım asla öyle yapmaz mükemmeldir eksik davranışı asla kabul etmez yakıştırmazlar bu da kişide yapmacılığa yol açar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ritanil
                  çok ciddi bir sorunla karşı karşıyasınız. en iyi arkadaşım geçmişşte 2 yıl kadar extacy kullandı. extacy'nin etkisi şu şekilde açıklayabiliriz:

alınan hap beynin hipokampüs bölgesinde sinir uçlarının aşırı seviyede seratonin (mutluluk hormonu) salgılatmasına neden oluyor. Bu da doğal olarak normal hayatta elde edemeyeceğimiz bir mutluluk veriyor bize.

Alınan haplar zamanla yeterli seratonin salgılatmaz ve kişi bir şekilde bu haplara bağışıklık kazanır yavaş yavaş.1 yetmez 2 olmadı 3 4 5e tane derken kişi sinir uçlarını iyice yıpratır ve artık beyin extacy olmadan seratonin salgılayamaz hale gelir.

Bunun sonucunda extacy psikozu denen bir psikoz çıkar ortaya. Ve kişi sürekli bir depresyon hali yaşar. Sonrası mı?

Kendimizi hemen bir psikiyatristte buluruz. Aluınan belli ilaçlarla durumumuzu kısmen de olsa düzeltebiliriz ama beyin o hasarı almıştır bir kere...
                  Ritanil valla felaket tellagı gibi konuştun. Bunların zaten farkındayım ama şu da var ben zaten kullanmadan öncede aşırı mutsuz ve defresif bir haldeydim çok ilerki boyutunu düşünmek dahi istemiyorum ama onsuzda yaşayamam gibi yinede sağol

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut34
                    Orjinal yazı sahibi: Kapalıkutu
                    Sevgili Kapalıkutu,

Dediğim gibi bu yazımı Madde bağımlığı forumundaki üyelerin çeşitli yazılarından derlemiştim.” Kendine baska küçük mutluluklar bulun” sözü bir üyenin sözüdür, maalesef misallerini vermemiştir.

Belkide kendizi bir hobiye yöneltiniz veya hapların bağımlılığından kurtulana kadar üzere sigara veya aşırı olmamak üzere alkol alın demek istemiş olabilir.
                    Ama bence her hap almayışınızda, bunu almıyorum çünkü ilerdeki kaçınınılmaz problemlerinden kendim korumuş olmaktayım diye kendinize sırf bu yüzden mutlu hissetmeye inandırışınız en tesirli yoldur. Bu esnada ve gün içinde mesela hap yerine kuru yemiş gibi şeylerle kendinizi meşgul edebilirsiniz.
                    Ayrıca Hastanelerin Anatem merkezlerindeki doktorların yazabilecekleri, hap alma isteğinizi azaltacak ilaçlar ve tavsiyeler mevcut olabilir. Gidip durumunuzu kendilerine açıklamanızda fayda vardır.

Geçmiş olsun.

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
                    Teşekkür ederim ama kuruyemiş almak kadar basit değil siz mesela normal ilaç aldıgınızda bile bagımlı oluyorsunuz onsuz yaşayamıyorsunuz aslında birşeylere bagımlı olmaktan bıktım ama baska türlüde olmuyor iş psikolojik durumdan çıkıyor fizyolojik oluyor almam desenizde almak zorunda oluyorsunuz istememek yetmiyor gibi

Yorum

ne gibi haplar kullandigini belirtirsen belki daha etkili öneriler alirsin, yeşil receteli ilaçlar mi, kodeinli grip ilaclar mi, yasa dışı uyuşturucu haplar mi?
                      yoksa uyku ilaclari tarzindan recetesiz ilaclar mi? seni bu kadar baglayan hap nedir?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ritanil

evet ritanil ben de amfetamin(yani ecstacy nin her türlüsüne; bunun içine ritalin ve concertada giriyor)çünkü bunlar normal insan formuna sokuyor beni.ama mafyanın ürettiği maddeleri kullanıyoruz malesef.BEN YETERİ KADAR BU OLAYLARIN İÇİNE GİRDİM!!!.içine efedrinden tut fare ilacına kadar neler koyuyolar.yine gerçek ecstacy zarar vermiyor o kadar.NE KADAR KRKUNÇ BİR DURUM OLDUĞUNU ANLATABİLİYORMUYUM?NE OLDUĞU BELİRSİN MADDELER ALIYORUZ!!!
                        evet ritanil normalden çok daha süper hissediyorsun ve açık söylemek gerekirse azıyorsun. benim bu amfetamin aldığım zaman yaptığım şeyler çok korkunç........
                        hiç ayıkken yapamazdım böyle şeyleri...
                        YANİ ÇOK BÜYÜK TEHLİKE ECSTACY AMAAAAAAAAAANNNNNNN DERİM UZAK DURUN HİÇ DENEMEYİNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!
                        BİR KERE DENERSENİZ BİRDAHA KURTULAMAZSINIZ !!!
                        AÇIK VE NET DAHA NE SÖYLEYEBİLİRİM ??

Yorum

kurtulmak isteyen kim hahahaha hayat böyle güzel artık aglamıyorum sürekli gülüyorum çok hareketliyim ben hayattan kurtulmak istiyorum daha ii işte kısa zamanda kurtulurum..

Yorum

eglenerek ölmek de bi secenek tabiki, extasy kullaniorsun anladigim kadariyla?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ALiTA
                              eglenerek ölmek de bi secenek tabiki, extasy kullaniorsun anladigim kadariyla?
                              sorun ne

Yorum

İşleniyor...
                              X