Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne zaman kendımı kötu hıssetsem uyuşmak istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ne zaman kendımı kötu hıssetsem uyuşmak istiyorum

arkadaşlar bundan 2 sene onceye kadar çeşitti uyuşturucu maddeler kullandım.. alkol had safhadaydı..
    şimdi kullanmıyorum alkolde nadir içiyorum..
    ama ne zaman kendımı kötu hıssetsem yada en kucuk bi sorunla karşılaşsam hep bişiler içip uyuşup sızmak istiyorum..
    bu son zamanlarda çok fazla..
    çnk şuan bi takım problemlerım var .. ve yıne uyanır uyanmaz içmek istiyorum..
    içmiyorum hiç bişi kullanmıyorum ama bu ısteı içimden cıkaramıyorum

Ne zaman kendımı kötu hıssetsem uyuşmak istiyorum

Merhaba Fairy1912

Uyuşturucu hiç kullanmadım. Ama bundan 4 yıl önce bir özel hastanede alkol bağımlılığı tedavisiyle, bu bağımlılıktan tamamen kurtuldum. Ancak sizdekinin aksine hastaneden çıktıktan takriben 2 ay sonra ne zaman bir mutluluk veren bir olayla karşılaşsam, içimde tekrar alkole başlama arzusu gelmekteydi.
    Neticede hastanede beni tedavi eden doktora göründüm. İyi ettin geldin dedi, diğer arkadaşlarında senin gibi gelselerdi tekrar, tekrar alkol tedavisi almalarına gerek kalmazdı dedi.

Ve bana hiç unutmam Tegretol isimli ilacı yazdı. Bir kutusunu bitirdikten sonra daha fazla kullanmama gerek kalmadı. Tarifnamesinde Alkolü bırakma (alkol yoksunluk) sendromu için endike olduğu yazılı idi.

Diyeceğim şu ki; sizin kendinizi kötü hissettiğinizde bir şeyler içip sızma isteğiniz, eski bağımlılıklarınızın doğurduğu yoksunluklar yüzünden olabilir.
    Şu anda bir takım problemleriniz olması sizi depresyona sokmuş olabilir, buda sizi eski alışkanlıklarınıza itmeye zorluyor olabilir.

Bunun için maddemi yoksa alkolmu hangisini canınız daha fazla çekiyorsa onun bağımlılığı konusunda tecrübeli, (bu doktorlar aynı zamanda depresyon hakkında da bilgi sahibidirler) bir doktora görünerek, onun vereceği ilaçları kullanmanızın faydalı olacağı kanısındayım.

Geçmiş olsun U34
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

çok tşkr ederım .. aslında ben bağımlımıyım onuda bilmiyorum ozamanlardada bağımlı olduğumu dusunmuyordum.. kı bağımlılıar kabullenmezlermış saten
      ama yınede gorünücem..

Yorum

Siz Fiziksel değil Psikolojik bağımlılık yapan maddeler kullanmışsınız anladığım kadarıyla....
        Ne zaman sıkıntıya düşseniz bilinçaltınız o maddelerin verdiği sahte,geçici mutluluğu size hatırlatıyor....
        Zaten uyuşturucunun en büyük silahıdır bu ....
        Sizi anlık dünyadan koparır kendinizi rahat ve mutlu hissettirir..Maddenin etkisi çekilince yine mutsuz olursunuz ve yine mutlu olmak için psikolojik olarak madde istersiniz....
        Bu kısır döngüye girince kurtuluş çok zordur....
        Siz başarmışsınız..Sağlam bir iredeniz varmış....
        Şu an temizsiniz ama içinizdeki yılan ölmemiş ..Uyumaya başlamış..ne zaman dara düşseniz aklınızı bulandırıp sizi batağa çekmeye çalışıyor....

Doping yapan bir sporcu kasları 200 kg kaldıracakken 250 kg kaldırır.
        Nasıl yapar bunu....Geçici bir madde ile....
        Sonra ne olur...Vücud kaldırdığı o fazla 50 kg ondan çok daha fazlasını tahrip ederek geri alır ve sporcu kısa bir süre sonra 10 kg kaldıramaz....

Uyuşturucu da böyledir....

Sizin mutlu/rahat olmanızı sağlıyacak serotonin denen madde beyninizdedir...Gider beyni uyarır gereğinden fazla serotonin'i salgılatarak sizi geçici mutlu eder.

Sonra ne olur?

Serotonin'nin aşırı ve gereğinden fazla salgılanma dolasıyla ya bitmiş yada çok azalmışdır....Normal yaşantınızda yetecek kadar salgılanmaz ve deprasyona girersiniz....

Uyuşturucu çözüm değil bitimdir....

Doğru verdiğiniz kararı devam ettirin ve asla birdaha düşünmeyin...

Zor olan kısmı geçmişsiniz ...Bilinçaltınıza yenilmeyin....

Sağlıklı günler....

Yorum

çok tşkr ederım..
          eve aslında benım için en zor kısmı başardım.. ama işte kendımı çok kötu hıssettım zamanlarda kendımı zor tutuyorum..
          ve bigun yenılmekten korkuyorum..
          kullandığım zamanlarda yalanda olsa en mutlu zamanlarımdı.. ve bu çok acı hem yalan mutluluk olduğunu bilip hemde istemek..
          bu isteği içimden çıkarmam lazım

Yorum

Depresyonun en belirgin göstergelerinden biri hissizlik. Sanırım siz depresyona bir köşede oturup pasifize olup hissizleşmek şeklinde değil, uyuşturucu alıp hissizleşmek şeklinde tepki veriyorsunuz.

Bence bu depresyon problemini çözerseniz diğer konu da kendiliğinden çözülür.
            Olduğumuz her şey düşüncelerimizin sonucudur
            -Buda-

Yorum

... çnk şuan bi takım problemlerım var .. ve yıne uyanır uyanmaz içmek istiyorum..
              aslında içmek istemiyorsunuz,, sizi üzenlerden uzaklaşmak istiyorsunuz,, bu uzaklaşmak istemeyi hepimiz yapıyoruz.. kimimiz uyku ile, kimimiz uyuşmak istemek ile,
              hangi eylemi kendimize yakın görüyor isek ve hangisini yapabiliyorsak ona eğilim gösteriyoruz.. zamanla kanıksaksanıyor ve artık farketmeden gözlerimiz kapanıyor problem nüksettiğinde..
              eyleminiz sizi üzenin örtüsü.. örtüyü aralayıp problemlerinizin çözümleri geldikçe, siz içmekten gidiceksiniz ..

Yorum

İşleniyor...
              X