Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Alkol alınca Babamı bile tanımıyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Alkol alınca Babamı bile tanımıyorum

Arkadaşlar bu hastalık hakkında bir fikri olan varsa lütfen bana söylesin.Oturdugum mahalledeki insanlar bana deli gözüyle bakmaya başladı.Alkol aldıgımda farkında olmadan bağırarak konuşuyorum ve saçmalıyorum.Kendimede dahil olmak üzre sürekli küfür ediyorum.Yüksek sesle müzik açıyorum insanlara sataşıyorum.Yalın ayak bağıra çağıra sokaklarda koştugum dahi oldu.Ertesi günlerdede ben nasıl böyle birşey yaptım diye sürekli olarak acı çekiyorum.Şu anki ruh durumumu özetlersek sadece ölmek istiyorum.Çünkü alkolüyken yaptığım olayları düşündükçe kafamı duvarlara vurmaktan bıktım.

Vede işin üzücü yanı 3-4 gün arayla adeta vücudum alkole susuyor..Hipno terapiye gittigimde doktor şizoid kişilik bozukluğu oldugumu söyledi.Fakat ne yapacagımı bilemiyorum.Kendimi ölmesi gereken bir pislik olarak görüyorum.Eminim çevremde aynı şeyi istiyordur.

Öncelikle alkol aldıktan sonra yaptıklarınız hastalıktan değil, alkolün yan etkilerinden kaynaklanıyor... Sarhoş olanların ne kadar saçma sapan davranışlarda bulunabileceği bellidir.. Bünyeye göre değişir..Ama madem bu kadar kötü olduğunuzu fark ettiniz, azaltın yada bırakmaya çalışın..
    Ki bence alkolü içinizde belirli birşeylerin yerine koyuyorsunuz..Yada birilerine yada kendinize cezalandırmak istiyorsunuz...Bilmiyorum, alkole yüklediğiniz anlam nedir..Bunu siz kendiniz çözmeniz lazım.. Ama bu şekilde kendinizi alkole vermeniz doğru değil... Kendi sağlığınıza ve çevrenizdekilerin huzuruna zarar veriyorsunuz..
    Şizoid hakkında çok ayrıntılı bilgiye sahip değilim.. Ama şunu biliyorum, sizi bu şekilde yıpratan, sizi bu davranışlara sürekleyen, altta yatan başka bir sebep vardır... Siz onu bulmaya, sorunlarınızı çözmeye oradan başlamalısınız... Dediğim gibi, alkole yüklediğiniz anlamdan başlayın..Neyin yerini doldurmak için alkol almaya başlıyorsunuz? Hangi ruh halindeyken alıyorsunuz, kendinizi gözlemleyin...
    Ve yaptığınızın, alkol almanızın yanlış olduğunu farkına varmışsınız.. Yanlışını görmek, en büyük başarıdır bence.. Asla kendinize haksızlık etmeyin ve aşağılamayın... Her insanın hayatında iniş çıkışlar olabilir.. Önemli olan eninde sonunda yaptığı yanlışı fark etmesi, bunu düzeltmek için çabalaması...
    Umarım en kısa sürede bu sorununuzu çözersiniz..
    I've been alone all along

Yorum

Alkolü bırakmak için hastaneye yatma imkanın yok mu?
      Her şey güzel olacak...

Yorum

Zihninde farklı, genel kişilik örgütlenmesinden ayrılmış bir kümelenme(örgütlenmiş kişilik parçası) var gibi. Sarhoşluğun zihninde yarattığı kimyasal değişimle ortaya çıkıyor gözüküyor. Zihninin geneliyle uyumsuz. Bu yüzden büyük yapılanma bu küçük yapılanma ile ihtilaflı bir durumda.
        Alkol aldığında yaptığın davranışlarla ayıkken yıkıcı duygularla yüzleşmen bu iki yapının çatışmasını alevlendiriyor. Aslında bu süreç(sarhoş olup yapma, ayıldığında ise yaptığından dolayı kendine yönelik yıkıcı tutum) bu iki yapının birbiriyle uygun bir şekilde girift(dönüşerek bütünleşme) olma zorlantısından kaynaklanıyor. 3-4 gün arayla alkole susaman(ki sana görünen bu) bu iki yapının bütünleşme ısrarından kaynaklanıyor.

Mesele bu iki yapının uygun bir şekilde(yani çevreyle(dünya ile) uyumlu birşekilde ) evrilerek bütünleşememesi.

Şu noktaya da değineyim: bana göre bu ısrarlı bütünleşme eğiliminin nedeni, alkolle ortaya çıkan o küçük yapıda zihnin geri kalanı için oldukça önemli bir takım işlevleri barındırılıyor olmasıdır. Bunu benzetmeyle açıklamak gerekirse ABD nin bir eyaletinin çok fazla miktarda petrol rezervine sahip olduğunu farz edelim. Sonra bu eyaletin bağımsız bir devlet olmak istediğini düşün. Ve diyelim ki 2. dünya savaşında abd savaşta iken fırsattan istifade bağımsızlığını ilan etti. ABD nin bir süre için bunu rafa kaldırdığını düşünelim. Ancak kısa bir zaman sonra yani uygun bir zamanda tekrar eyaleti yapmak isteyecektir.

Yorum

artık alkol bü ülke için çok lükssss ayda bir zam geliyo...malum iktidar

Yorum

3-4 gün içmeyebiliyorsan alkol bağımlısı değilsindir henüz? danıştın mı bir doktora? ama o yolda ilerliyorsun, bırakman lazım.

Yorum

Özellikle Ercio olmak üzere cevaplar için teşekkür ederim.Gerçekten de Ercio beynimde bir çatışma olduğunu düşünüyorum.Çünkü bazen hiçbir kötü olay yapmasam dahi ertesi gün çok büyük üzüntü ve pişmanlık duygusuna kapıldığım oluyor.Adeta farklı iki insan arasında geçiş süreci yaşıyorum.Ve bu iki insan birbirini hiç sevmiyor.
              DOktorumun bana anlattığı şuydu. Bu hastalığın aynısı benim babamdada vardı ve küçük yaşta annem-babam ayrıldı.Çünkü babam içince bir canavara dönüşüyordu.Bilinçaltı hastalıklarının çocukta tekrar ettiğini söyledi.Aynı şekilde çocukken içime kapanmam sonucu şizoid kişilik bozukluğu hastalıgımın başladıgını söyledi.

Ercio sana şunu sormak istiyorum .Konu hakkında bilgili birisin.Bu hastalık için bana önerebileceğin bir ilaç yada tedavi yöntemi varmı.Çünkü gerçektende bu hastalık toplumda beni yerin dibine sokmaya başladı.Eve kapandıkçada beynim kendi kendisini kemiriyor ve tekrar alkol tetikleniyor.Ayrıca birgün gerçekten suç işleyip hapise düşmekten yada içkiliykenki davranışlarımdan dolayı hayatımda ciddi sıkıntılar çıkmasından korkuyorum.

Yorum

Bunun için bana önerebileceğiniz bir ilaç yada tedavi yöntemi varmı??

Yorum

İlaç kafanıza göre kullanmazsanız iyi olur.. Herkesin bünyesi farklı çünkü.. Başkasına iyi gelen, size iyi gelmeyebilir çünkü..
                  AMATEM'ler var diye biliyorum.. Tedavi merkezleri..Bulunduğunuz ilde vardır herhalde.. Fazla bilgim yok açıkcası..
                  Geçmiş olsun..umarım iyileşir, eski sağlığınıza kavuşursunuz..
                  I've been alone all along

Yorum

Sana önerim ilaç desteği ile beraber giden dinamik psikoterapiye başlaman.
                    Öncelikle terapistini bulmalısın. Bulduğun terapist ilaç desteği için seni tanıdığı bir hekime yönlendirecektir. İlaç terapiyi destekleyecektir. Asıl önemli olan terapi, ilaç ise destek unsuru olacaktır.

Şöyle bir yol izlemeni tavsiye ediyorum: psikeistanbul derneğinin sitesine git. Oradaki üyelerin mail adreslerini al. Gönderdiğin yazıda kendi durumundan bahset ve bulunduğun şehirde sana tavsiye edebilecekleri bir terapistin olup olmadığını sor.

Yorum

Haklısın en güzeli bırakmak olacak.Bu başlığı açtıktan sonra 2 kere alkol aldım.İkisindede gene vukuat işledim.Olmayacak. yürüyemiyoruz birlikte. Böyle giderse ya birisi beni öldürecek . ya ben birisini öldürecem. yada tımarhaneye yatıracaklar beni.Alkol masasında adeta bir dönüşüm süreci yaşıyorum.Eğitimli. çevresine saygılı olan bir kişi bir anda çevrede dolanan bir canavara dönüşüyor.En masum görünen içkide bira . Bira içince kendimi kaybetmeyeceğimi zannediyorum.Fakat birkaç biradan sonra diğer içkilerin bana birşey yapmayacağı özgüvenine kapılıyorum(bunca şey yaşamış olmama rağmen).Viski Rakı vodka gibi içecekler içtiğimde ise insanlıktan çıkıyorum.O yüzden kesin kararım artık hiç bir kuvvet bana içki içiremez.Kafama silah dayasalar dahi bir yudum bira bile içmeyeceğim.İlerleyen sürelerde yine bu başlığa yazacağım.

Yorum

yavaş yavaş bırakmak en güzeli bünyeyi ve beyni altüst edersiniz yeniden eski alışkanlık dönemine dönersiniz... Alkolde psikiyatrik ilaçlar gibidir beynin belirli bölgelerini etkiler o yüzden birden kesmek o bölgeyi alkolden mahrum bırakmak anlamına gelir buda sizin bazı fiziksel reaksiyonlarınızı etkileyebilir... alıştıra alıştıra bırakın yada bağımlılık için ilaçlar var onlardan kullanın ... Geçmiş olsun

KuzuZade
                        Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                        BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                        Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

Beyzade yavaş yavaş bırakmak gibi birşey olmuyor.Ben ağzıma bir bira dahi sürdüğüm zaman devamı birşekilde geliyor.Başka bir insan oluyorum.Bu hastalığı yaşamayan bir insana nasıl anlatabilirim bilmem ama şöyle diyim.Marshall Mathhers ölüyor yerine slim shady geliyor.Kontrol artık onun elinde oluyor.

Yorum

sana yaramıyosa yapmıcaksın bunu bu kadar basit...meyvesuyu kola ayran içiceksin bunun kimse dibini bulamamış sende bulamazsın merak etme...

Yorum

ben alkol almayıncada babamı tanıyamıyorum
                              Etrafımda ki insanlara aldırmadan , kendi içimde büyüttüğüm yalnızlığımla beraber oturup seninle geçen günlerimi düşünerek gitmendeki mantığı bulmaya çalışıyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X