Duyuru

Collapse
No announcement yet.

eSRaR oT Gubar CiGaRa...

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• eSRaR oT Gubar CiGaRa...

MeRHaBa..
    nasıl başlayacağımı tam olarak aslında bilmiyorum ve rast gele
    yazmaya başlıyorum..
    1978 doğumluyum evliyim ve 2 çocuk babasıyım..
    almanyada doğdum ve 17 yaşında türkiyeye geldim
    evlendik çoluk çocuğa karıştık..
    herşey aslında güzel gidiyordu..
    Taaaki bu esrar denilen illetle tanışana kadar..
    ne yapmalıyım nasıl bir tutum izlemeliyim bilemiyorum..
    Yaklaşık 2 yıldan beri her gün olmak üzere içiyorum..
    son 2 ay içinde en az 20 defa esrarı bıraktım ve tekrar başladım..
    fiziksel bir bağımlılığı yok ama kafasal var..
    bir türlü kendi nefsime ve irademe hakim olamıyorum..
    mesela bgün diyorum ki daha içmeyecem bu benım beynimi mahfediyor.. param gidiyor.. sağlığım gidiyor.. ama sabah bir bakmışımki gidip bir yerden bulu vermişim..
    toplumda sevilen bir tüccarım
    ama malesef bunu bırakamıyorum..
    ,
    aslında sadece iradedede bittiğini biliyorum ama başaramıyorum...
    mesela sabah diyorumki tamam artık cigarayı bıraktım diyorum.. akşam bir bakıyorumki bir şekilde gene bulmuş ve gene içmişim.
    piskoloğa gittim
    bana yardımcı olması için..
    tam anlamıyla anlayamadım doktor bana yardımcı olamaz diye düşünüyorum..
    ama şunu bilinki
    hayattaki en büyük insanın özelliği hayvandan ayıran casıf akıldır..
    onuda bu gidişle kaybedeceğim herhalde..
    gerçekten bilemiyorum
    ne yapacağımı
    2 çocuğuma bakıp içimden vah talihsiz yavrularım diye söyleniyorum..
    kısacası Yine bugün bırakıyorum
    inşaallah
    bu sonuncu denemem olur..
    Sizlerde bu aciz kardeşiniz için dua edinde bırakayım Allahın izniyle inş..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Zor; fakat başarabilirsiniz azimli davranırsanız. Ben inanıyorum ki bu kadar istedikten sonra bırakırsınız. Dualarım sizinle. Allah sizin ve ailenizin yardımcısı olsun. İyi haberlerinizi alırız inşallah.

Allah'a emanet olun.
    AVUÇİÇİ KADAR MUTLULUK YETER...

Yorum

daha çok gençsiniz.ve bu illetten dolayı hayatınızla hatta çocuklarınızın geleceğiyle oynuyorsunuz.
      belki sert oldu biraz ama bu durumda sizin iradesizlik gibi bir lüksünüz olamaz.
      bildiğim kadarıyla hastaneye yatırıyorlar esrarın bırakılmasına yardımcı olmak için.böyle bir kliniğe bir müddet yatıp mücadele etmelisiniz.
      çünki kendi başınıza bırakamadığınızı söylüyorsunuz.
      <div>Yaradılanı severim ben YARADANDAN oturu....</div><br />

Yorum

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bizler uzaktan ne desek boş aslında ama sizin durumunuzda ki en güzel nokta bırakmak istemeniz. Bence bu çok önemli, siz bunu başarmışsınız ve bırakmanız gerektiğinin farkındasınız.

Bence her şey bir yana çocuklarınızı düşünün ve bir an önce bırakın artık. Allah korusun sağlığınızda bir problem olsa ya da herhangi başka bir problem onlara ne olacağını, onların psikolojilerinin ve gelişimlerinin ne kadar etkileneceğini düşünün.

Bu arada neden bir hastaneye başvurarak tedavi olmayı düşünmediniz, bence bu daha doğru bir karar olabilir. Yani bir psikiyatristtense bu konuda uzmanları olan hastaneler var, onlara başvurursanız çok daha iyi sonuç alabilirsiniz bence. Eğer aileme açıklayamam diyosanız kısa bir tatile gittiğinizi söylersiniz, tabi eşinize ya da bir arkadaşınızla paylaşmanız gerek.

Belki yardımcı olamadım ama bilmenizi isterimki her şeyden önemlisi çocuklarınız. Onlar için deneyin...

Allah kolaylık versin.

Allaha emanet olun.

Yorum

belliki allah yardımcısı olmamış.ne bu ya her sıkışan allah yardımcın olsun bilmem ne kızılay mı bu kardeşim..biraz aklınızı kullanın.burda kaçtane gerçek psiklog var merak ediyorum he vardır bi iki tane bitirmiş ama bilimadamı yok kardeşim aranızda siz allahtan yardım dileyin bi gün eder..İNŞALLAH..Ama oturup 2 çözüm bulmayın..

Esrar kullanan arkadaşımada önerim 3 dakka formullü.Beyin bişeyi istediğinde 3 dakka erteleyebilrsen bi müddet kafandan atmış oluyosun.Gündüzleri işinle akşamları çocuklarınla uğraş. 12.5 a 20 lira vereceğine çocuklarına 2 çikolata al;he zaten alıyorum diyosan onları parka götür.Daha başka yolllarıda var ben senden 10 kat fazlasını kullanmışım yazdığına gör.Bak son ve en önemli nokta;esrar muhabbetçi şamata ortamıdır yani yaninda adam olmadan bi bka yaramaz o yüzden tüm esrar içenlerle muhabbetini kes bi tane bile kalmasın.Bırakırsın merak etme..

KATARSİS
          destek almak başarının anahtarıdır..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lifecoach
            belliki allah yardımcısı olmamış.ne bu ya her sıkışan allah yardımcın olsun bilmem ne kızılay mı bu kardeşim..biraz aklınızı kullanın.burda kaçtane gerçek psiklog var merak ediyorum he vardır bi iki tane bitirmiş ama bilimadamı yok kardeşim aranızda siz allahtan yardım dileyin bi gün eder..İNŞALLAH..Ama oturup 2 çözüm bulmayın..

Esrar kullanan arkadaşımada önerim 3 dakka formullü.Beyin bişeyi istediğinde 3 dakka erteleyebilrsen bi müddet kafandan atmış oluyosun.Gündüzleri işinle akşamları çocuklarınla uğraş. 12.5 a 20 lira vereceğine çocuklarına 2 çikolata al;he zaten alıyorum diyosan onları parka götür.Daha başka yolllarıda var ben senden 10 kat fazlasını kullanmışım yazdığına gör.Bak son ve en önemli nokta;esrar muhabbetçi şamata ortamıdır yani yaninda adam olmadan bi bka yaramaz o yüzden tüm esrar içenlerle muhabbetini kes bi tane bile kalmasın.Bırakırsın merak etme..

KATARSİS

Yaa ne kadar agresifsin. Yazılanlara özellikle dikkat ettim. Hiç kimse Allah yardımcın olsun diyip de kenara çekil dememiş, herkesin kendince sunduğu çözümleri var. Çözümlerinin yanı sıra dualarınında onunla birlikte olduğunu göstermek için bu sözlerin sarf edildiğinden eminim.

Ayrıca zaten siteye üye olmak, yorum yapmak için kimseden psikoloji lisansı istemiyorlar. Bilmem farkında mısınız...

Yorum

Re: eSRaR oT Gubar CiGaRa...

Orjinal yazı sahibi: horanaga
              MeRHaBa..
              nasıl başlayacağımı tam olarak aslında bilmiyorum ve rast gele
              yazmaya başlıyorum..
              1978 doğumluyum evliyim ve 2 çocuk babasıyım..
              almanyada doğdum ve 17 yaşında türkiyeye geldim
              evlendik çoluk çocuğa karıştık..
              herşey aslında güzel gidiyordu..
              Taaaki bu esrar denilen illetle tanışana kadar..
              ne yapmalıyım nasıl bir tutum izlemeliyim bilemiyorum..
              Yaklaşık 2 yıldan beri her gün olmak üzere içiyorum..
              son 2 ay içinde en az 20 defa esrarı bıraktım ve tekrar başladım..
              fiziksel bir bağımlılığı yok ama kafasal var..
              bir türlü kendi nefsime ve irademe hakim olamıyorum..
              mesela bgün diyorum ki daha içmeyecem bu benım beynimi mahfediyor.. param gidiyor.. sağlığım gidiyor.. ama sabah bir bakmışımki gidip bir yerden bulu vermişim..
              toplumda sevilen bir tüccarım
              ama malesef bunu bırakamıyorum..
              ,
              aslında sadece iradedede bittiğini biliyorum ama başaramıyorum...
              mesela sabah diyorumki tamam artık cigarayı bıraktım diyorum.. akşam bir bakıyorumki bir şekilde gene bulmuş ve gene içmişim.
              piskoloğa gittim
              bana yardımcı olması için..
              tam anlamıyla anlayamadım doktor bana yardımcı olamaz diye düşünüyorum..
              ama şunu bilinki
              hayattaki en büyük insanın özelliği hayvandan ayıran casıf akıldır..
              onuda bu gidişle kaybedeceğim herhalde..
              gerçekten bilemiyorum
              ne yapacağımı
              2 çocuğuma bakıp içimden vah talihsiz yavrularım diye söyleniyorum..
              kısacası Yine bugün bırakıyorum
              inşaallah
              bu sonuncu denemem olur..
              Sizlerde bu aciz kardeşiniz için dua edinde bırakayım Allahın izniyle inş..
              hata yaptığında başarıya bir adım daha yakınsındır.

Yorum

Bırakmayı düşünmek.. ve bunun nasıl bir illet olduğunu farketmek zaten çok büyük bir başarı...

Arkadaşımızın dediği gibi üç beş dakika kendini oyalayacak birşey bulabilirsen ilk etapta başarılı olabilir..

Lakin keşke bir merkeze gidip ghrup terapisi alsanız... Bunu bir düşünün lütfen..

Yorum

big: sana bişey demicem,diploma istemediklerini biliyorum hatta anlıyorum çünkü isteseler bi çok kişi bunları YAZMAZDI..ne diyim yap muhabbetini sen
                  destek almak başarının anahtarıdır..

Yorum

sevgili horanga;

ben 5 yıldır esrar kullanıyorum ve senın soyledıgın gıbı oyle bırakılamayan bagımlılık yapan bir bitki degıl esrar.
                    sen sorunlarını cozmek için esrar a basvuruyosan elbette bırakamassın esrar sorun cozmek ıcın kullanılmaz.
                    senın sorunun esrar olmadıgını dusunuyorum.sen problemlerını kendı ıcnde ara cahilce ve bilgisizce yaklasımlarla
                    esrar a bok atma !

bırakıcam diyipte bırakamamak eroin kokain hap v.b. gibi kimyasal maddeler de gorulur.esrar kimyasal degıldır esrar
                    tamamen dogaldır.

bırakman ıcın sana tavsıyem de sudur ;
                    esrarı sorunlarını cozmek ıcın kullanma esrar keyf almak ıcın ıcılır.her canın sıkıldıgında esrar içersen bu artık
                    sana keyif vermekten cok zarar vermeye baslar .nitekim de oyle olmus.esrar öcü degildir.
                    i shot the sheriff..

Yorum

Bu konuda allah sana yardım edemez bunu söyliyeyim.Birtek sen kendine yardım edebilirsin ya da bir uzman sana yardım edebilir.Eğer çok zorlanıyorsan bırakmak konusunda ve bu bağımlılık senin yaşantını olumsuz etkiliyorsa bir uzmana danış mutlaka.İradene güvenmediğin belli o zaman duaların seni kurtaramayacağınıda bilmelisin.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: weed
                        sevgili horanga;

ben 5 yıldır esrar kullanıyorum ve senın soyledıgın gıbı oyle bırakılamayan bagımlılık yapan bir bitki degıl esrar.
                        sen sorunlarını cozmek için esrar a basvuruyosan elbette bırakamassın esrar sorun cozmek ıcın kullanılmaz.
                        senın sorunun esrar olmadıgını dusunuyorum.sen problemlerını kendı ıcnde ara cahilce ve bilgisizce yaklasımlarla
                        esrar a bok atma !

bırakıcam diyipte bırakamamak eroin kokain hap v.b. gibi kimyasal maddeler de gorulur.esrar kimyasal degıldır esrar
                        tamamen dogaldır.

bırakman ıcın sana tavsıyem de sudur ;
                        esrarı sorunlarını cozmek ıcın kullanma esrar keyf almak ıcın ıcılır.her canın sıkıldıgında esrar içersen bu artık
                        sana keyif vermekten cok zarar vermeye baslar .nitekim de oyle olmus.esrar öcü degildir.

Tonlaması yada uslubu fazlasıyla sert ve yararlı olacağı yerde ters tepecek bir tarzla yazmış olsada yorumu, weed' e katılıyorum...Kesinlikle başlangıçta esrarın arkasaına sakladığın sorun ya da sorunlarını itiraf etmeli ve çözmeye başlamalısın...

Yorum

arkadaslarin bazi yorumlari biraz sert olmus yanliz samimiyet var icinde...
                          bes alti sene boyunca sürekli yani hemen her gün kullandigin zaman bagimlilik yapar diye biliyorum ve sonrasinda terapide yapsan tekrar baslama riskin var... :!:
                          zararlarini fazlasiyla biliyorsun en kötüsüde artik yetinmemen hep daha fazlasina ihtiyac duyarsin ve keyif vermez zarar görürsün... allah korusun cocuklar bu durumu ögrendiklerinde babamda iciyorsa vardir bi bildigi demesinler..!
                          yakindan tanidigim biride üc sene kullandi onunki ne yazikki sirf esrarlada sinirli degildi...
                          iki senedir icmiyor en önemlisi birakmayi istemen ve azim...
                          seni buna iten sebepler icin psikolojik yardim alman iyi olur hastaneye yatmadanda birakirsin 2,5-3 ay sabret hic icme sonra müjdeyi bize ver
                          esrar icilen ortamda bulundugun sürece birakma sansin yok...
                          biraktigin zaman kafayi özlersin diye düsünme ayik kafa en güzeli bunu göreceksin...

Yorum

horanaga

slm arkadaslar sen kac yasında basladın horanaga seni en cok ben anlarım aynı benim hayatımda oldugu gibi ben 18 yasında basladım.. ben her aksam oldumu icerim ictikten sonrada bunu bırakcam derim aksam yatırken burakcam bidaha icmicem diyorum ama sabah oluyor aksam olunca fikirler degişiveriyor hemen gidib alıyorum bende 2 yıldır iciyroum hemen hemen her aksam diyebilirim ve diger seylerden de kullandım ama sadece cigara seviyorum cok ayrı bişey önceden kafam yabardı şimdiyse fazla yabmıo oksayıp gidio ama işte cok tatlı geliyor sen le bana bilmem aynı seylerimi yaşıyoruz ama bu insanın herseyini degiştiriyor sadece ondan baska bişey görmüyor gözün onu icince rahatlıyosun sanki yeni dogmuş gibi oluyosun ama icmedigin zaman cok asabi ve sinirli oluyosun icemedim diye sende de böyle seyler mi var arkadasım ALLAH hebimizin yardımcı sı olsun
                            HAYAT YAŞAMASINI BİLENLERE G&Uuml;ZELDİR

Yorum

çocugu olan birinin sorumsuzluk lüksü olamaz.eşinide sayarsak kendi bir iki saatlik zevkin için üç kişinin hayatını batıramazsın.bu kadar vicdansız olmamalısın.

Yorum

İşleniyor...
                              X