Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sigara ve Akciğer Problemi Hakkında

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sigara ve Akciğer Problemi Hakkında

5 senedir günde 2 paket, çok düzensiz ve aşırı şekilde sigara içiyorum. Yaşım 22 akciğer yaşım 40 olmuş, ciğerimde şişme var ve nefes darlığıyla beraber ciğerlerimde önemli derecede rahatsızlık hissediyorum. Doktor eğer bırakırsam sağlıklı bir şekilde yaşayabileceğimi söyledi ancak fazla da detaya girmedi. Soğuk bir tip olduğundan ben de bir şey soramadım. Eğer bırakırsam normal bir insan ömrünü tamamlayabilir miyim? İleride hastalık riskim yüksek midir? Ciğerlerim kendini toparlayabilir mi?

Ben yaklaşık 10 sene günde 1, 1.5 , 2 paket arası sigara içiyordum. İstiyerekte içmiyordum. Kötü kokusundan nefret ediyordum. Ama bir türlü bırakamadım. Sonra tansiyonum yükselmeye ve kalbimde ağrı ve çarpıntı başladı. Sigarayla birlikte kahveyi ve çayıda bırakmak zorunda kladım. 5 yıl oldu bırakalı düzelme var ama istediğim gibi değil. Mesela sol tarafıma 10 dakikadan fazla yatamıyorum. Birde tuzlu şeyler kesinlikle yiyemiyorum. Bir bardak hafif demli çayı 1000 paket sigaraya değişmezdim. Ama malesef sigara yüzünden çaydan da oldum.

Benim düşümcen eğer ciğerlerinde kalıcı hasar oluşmamışsa 5 yılda toparlarsın diye düşünüyorum. Daha önce hem kalbimde hem göysümde ağrı vardı şimdi ise sadece kalbimde ağrı var. İnşşallah geçer diyorum...

Yorum

Gel senide şizofren yapalım bak bakalım içiliyormu içilmiyormu . Valla aslında bende de bir paketten sonra kasma oluyordu ama genede içiyordum. İstem dışıydı benimkisi, Çaresizliğin ta kendisiydi. Ama başa bela olmaya başlayınca bırakmak zorunda kaldım

Yorum

İşleniyor...
      X