Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sigarayı Bırakmak İstiyorum ama Yapamıyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

bakıyorumda insanoğlunun bir konu hakkındaki hisleri ve düşünceleri neredeyse aynı.sigara bir hastalıktır diye bir şey okumuştum bir yerde.yani tedavi edilmesi gereken bir rahatsızlık. bu gün hastalıkların teşhisi konulurken belirtilere bakılır ve ona göre tedavi yöntemi belirlenir ve yüce yaratıcı insan bedenini aynı sistemde yarattığı için de bir insandaki belirtinin işaret ettiği rahatsızlık neredeyse tüm insanlardaki rahatsızlık belirtisi oluveriyor. dolayısıyla demekki sigara denilen illet tüm insanlarda aynı etkiyi yada aynı duygu ve düşünceyi oluşturuyor. çünkü bu konu üzerine yukarıdaki yorumları okuduğumda kendimi gördüm. sanki yukarıdaki lerin hepsini ben yazmışım yada biri benim adıma yazmış gibi geldi.
    ben yıllarca içmedim daha öncesinde bir iki yıl içtiğim halde. bazen hayal gibi geliyor bana.inanamıyorum ben sigarayı düşünmeden güne başlamışım sigarayı düşünmeden yemek yemişi sigarayı düşünmeden hayatın stresini atlatmışım. ama biliyorumki insan nasıl yaşarsa öylede düşünmeye başlıor. fakat o yaşamı oluşturmakta iradeye bakıyor.
    günde bir paket sigara içen biri olarak bırakma konusundan irade ortaya koyamayan biri olarak kendimden nefret diyorum bazen. yasen onu bırakacaksın yada o seni bırakacak olan bir çirkin canavar telkinlerime rağmen zerre kadar benliğime bir şey anlatamıyorum. eğer bir ilaç buldum içtiğinde değil sigarayı içmek dumanına bile dayanamazsın dese ne istese verirdim heralde. arabanın anahtarını verirmisin dedi bir arkadaş bir yerde. evet dedim tüm gönlümle. sonrada arabanın anahtarını vereceğine iradeni kulan araban sende kalsın dedim kendime sonra lakin bunu derkende sigarayı savuruyordum elimde. ne dersen de hiç anlamsız.fakat ondan kurtulmak için acı çekmeye razı olmak gerektiğini biliyorum ve bir gün elbet o acıyı çekerek zifirin ve nikotinin karanlık dehlizlerinden,sağlıklı temiz hayat süren insanlardan soyutlanıp bir köşede yavaş yavaş intihar eden insan olma hissinden, özellikle aç karnına içtiğimde nefesimdeki kokusunu karşımdaki insanlar duymasın diye konuşurken yarım ağız konuşma işkencesinden ve de hayata veda diyen mantığımın nidasına hayata onunla bir mola diyen muzip benimin bıktığım çatışmasından kurtulacağım. ve yüce rabbim benim gibi hem çok sevip yada sevdiğini sanıp hemde kurtulmayı isteyenlere yardım etsin.bizler bir arkadaşımızın yada bir merak duygumuzun tuzağına düşmüş çaresiz insanlarız bence. hiç içmeyen bizi ne anlar nede hak verir sadece ne var canım bırak gitsin der. bırak gitsin demesi kolay bıarakmak çok zor.....

Yorum

Bırakmak istiyor da bırakamıyor musun? İyice düşündün ve bu son kararın mı? Bırakmayı istiyorsun, öyle mi? Hayır arkadaşım, bence sen bırakmayı "gerçekten" istemiyorsun...
      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

şu sigarayı bırakmak ne kadar güzel olacak bende çok istiyorum ama içimden biri iç iç diyor sanki. bırakacağım düşüncesi daha fazla içmeme sebep oluyor

Yorum

cok hüzün verici. Bazı insanlar sigarayı seviyor bırakmak istemiyor, sen hazır olmadığın halde bırakacağım diye kendini yerden yere vuruyorsun. Gercekten karar vermekte bence iş alt tarafı sigara bu
          Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: geçmişlerola View Post
            şu sigarayı bırakmak ne kadar güzel olacak bende çok istiyorum ama içimden biri iç iç diyor sanki. bırakacağım düşüncesi daha fazla içmeme sebep oluyor
            o zaman daha fazla geç kalmadan "güzel bir şey" yap... Yapmalısın!!
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yasi View Post
              cok hüzün verici. Bazı insanlar sigarayı seviyor bırakmak istemiyor, sen hazır olmadığın halde bırakacağım diye kendini yerden yere vuruyorsun. Gercekten karar vermekte bence iş alt tarafı sigara bu
              Evet, iş gerçekten istemektedir.. "Gerçekten" istemekte... Gerisi kendiliğinden gelir zaten... "İstemedikten" sonra gerisi boş laf... Kendi kendini kandırmaktan ibarettir...
              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omen
                Ben günde bir paket içiyordum, son 4 aydır ise bayağı azalttım önce günde 15 tane sonra 10 tane şimdi ise günde sadece 3-4 tane içiyorum, haftada bir paketiçiyorum, ben çocuk yaşlarda başlamadım sigaraya 21 yaşımda iken başladım. Bırakması zor biliyorum..
                Sevgili omen, bir an evvel o 3-4 taneyi de bırakman lazım..(Biliyorsun, senelerdir burada sigara üzerine yazıyorum...) Bırakması zor, tamam... Ben de zaten "kolay" olduğunu söylemiyorum ki... Amaa, "İMKANSIZ" değil... O zaman?)
                Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Altı senedir sigara içiyordum. Herhalde her sigara içen bir süre sonra sağlığını derinlemesine düşünmeye başlar. Ben de düşünmeye başladım. Daha sonra bir arkadaşım sigarayı bırakmakla ilgili olarak http://www.kitapra.com/saglik/saglik...1440-neden.htm kitabını önerdi. Kitabı okudum ve sigarayı bıraktım.1440 neden biraz abartılmış olsa da bana sigarayı bıraktırdı.

Yorum

sanırım yapman gereken tek şet direk bırakmak, asla elleme bir de, ben hayatım boyunca ağzıma bile sürmedim, kokusundan bile nefret ederim... hiç de başlamayı düşünmüyorum, Allah başlatmasın.. eğer iradesi zayıf olan ben bile buna hiç başlamamışsam, sen haydi haydi bırakırsın, sadece bırak, bir daha ellemeyeceğim bile de, bu kadar, olur biter.
                    GEÇMİŞ, ÖNSÖZDÜR.

Yorum

Bırakmak istiyor da bırakamıyor musun? İyice düşündün ve bu son kararın mı? Bırakmayı istiyorsun, öyle mi? Hayır arkadaşım, bence sen bırakmayı "gerçekten" istemiyorsun...
                      Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Sigarayı bırakmakla ilgili güzel bir yazı
                        http://www.reitix.com/Makaleler/Siga...irakmak/ID=175

Yorum

Bende birakmaya calisiyorum . Terapiye gittim faydasini da gordum . Deneyebilirsin

Yorum

Iradeliysen bırakırsın
                            push push. you. can do it!

Yorum

İşleniyor...
                            X