Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sigarayı bırakan arkadşlar nasıl bıraktığınızı paylaşrmsnz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

ünv.de askerde ve işte hep içersin dedi arkadaşlarım ama asla ve asla içmem dedim. içmedim içmeyeceğim de... duman altı çok olmuşumdur.. sigara içilen mekanlarda caha restoran bar vs gibi yerlerde çok bulunmuşumdur ve eve gelince üstüm leş gibi kokmuştur hep...
    bana zarar veren bir illeti bedenime sokmak fikri beni deli ediyor.
    coca colanın senelerdir delisi idim. günde 1 1,5 lt içerdim ama şimdi bıraktım. siroza yol açtıığını öğrenince yavaş yavaş kestim. beynimi başka içeceklere kaydırdım. illa kola içeceksem pepsi içiyorum ama az... bu yazım bir fikir olacaksa sigara içen arkadaşlara ne mutlu bana...

Yorum

...pasif içiciyim..etrafımdakiler bırakınca bende bırakıcam yada ufak ufak başlıycam...pazar günleri kahvaltıdan sonra bi tane içmeye başladım ...
      yarın çok geç olabilir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Mustafaistt
        ünv.de askerde ve işte hep içersin dedi arkadaşlarım ama asla ve asla içmem dedim. içmedim içmeyeceğim de... duman altı çok olmuşumdur.. sigara içilen mekanlarda caha restoran bar vs gibi yerlerde çok bulunmuşumdur ve eve gelince üstüm leş gibi kokmuştur hep...
        bana zarar veren bir illeti bedenime sokmak fikri beni deli ediyor.
        coca colanın senelerdir delisi idim. günde 1 1,5 lt içerdim ama şimdi bıraktım. siroza yol açtıığını öğrenince yavaş yavaş kestim. beynimi başka içeceklere kaydırdım. illa kola içeceksem pepsi içiyorum ama az... bu yazım bir fikir olacaksa sigara içen arkadaşlara ne mutlu bana...

arkadaşım iyi diyosun hoş diyosun ama dünyaya bir kere daha gelecek halin yok demi ama ama ben siroz olurum diye kola içmem veya kahve benim uykumu kacırıp kahve içmiyosan bilmem valla saten coğu kişide neden hasta oluyo biliyomusun bunları düşüne düşüne bence takma yane

Yorum

arkadaşım ciğerlerinin bayram etmesini istiyorsan uludağa gitmelisin.. orada bol oksijen var.. belki başka 2000 m. rakımlı yüksek bi yerde olur ama uludağ harika... yeşillik ve doğa... nikotin tütün katran vs bir sürü zararlı madde ile nasıl bir bir bayram olur bilemem... ama ben o sigara denen illetten nefret ediyorum. Avrupada sigara içen insanlar 2. sınıf vatandaş sayılıyormuş sanırım.. kökenini bilmiyorum ama bir söylem bu. vapularda kapalı yerlerde cigara içilmiyor dendi ama rusyaya gitmeden önce eminönü vapurunda görmüştüm: başlamış tiryakiler içmeye...
          için için bakalım nereye kadar

Yorum

kardesim takma kafana elbet birgün ölecez er yada gec

Yorum

Asrın problemi olan sigara hakkında ben de yazmak istiyorum. Ben de feci şekilde bağımlıyım günde 1 paket ellerinizden öper.
              Ancak araştırmalar yapıyorum sigara üzerine. Daha doğrusu kendi üzerimde yapıyorum bu araştırmaları.
              Geçen gün sırrını bulduğuma inanıyorum şu sigara denen tatlı şeyi neden içtiğimin.
              Benimkisiyle sizinkisi ayı mıdır bilemem ama size bir formül vereceğim kendi kendinize bulacaksınız büyük ihtimalle neden içtiğinizi ondan sonra da yavaş yavaş hep birlikte bırakacağız.(ne kadar ümitliyim bir bilsen)
              Arkadaşlar ben şu sebeple içiryorum. Hayal kurmak.
              Ama nasıl bir zihin oyunu ki hayal kurmak deyince bitmiyor iin kompleksliği.Şöyle hayal kuruyorum: Sigara içerken, herhangi bir işte yapıcı birkaç adım attığımı düşlüyor ve bir fırt alıyorum. Bu aldığım fırt beni bu yapıcı hayale inandırıyor ve bunu tekrar ediyorum sürekli. Yani tamamen zihin oyunları resmi duyumları
              Size tavsiyem var kaynağını bulmak için.

Sigara yakın bir tane ve elinizde kağıt kalem olsun. Şöyle yazın kağıda, ben, ne şekilde içince bu sigaradan zevk almıyorum? Sonra bunu deneyin içerken. İşte buldunuz sayılır. Neyi buldunuz? Sigara içerken amacınızın ne olduğunu...

Bu amacı bulunca da bunları sigarasız yapmaya çalışın.. Yavaş yavaş hep birlikte bırakacağız o zaman.

Ben de deneme aşamasındayım. Bana eşlik eden kazanır gibime geliyor. Denemekte fayda var.

Yorum

bırakamam hayatımın anlamı obenim..bana birgün öleceğimi hatırlatıyor...daha sakin oluyorum....aslında gerçekten zor değil eylül ayında bıraktım tan 2 ay ağzıma bile sürmedimki normalde günde 1,5 paket bitirirm...tiryakiyken bıraktım azaltmakla olmuyo zaten daha çok istiyosun...tekrar başladım çünkü bırakmak istemediğimi farkettim....ölüm saatimiz belli zaten...ama evlenince bırakıcam..

Yorum

Yorumlarınız için teşekkür ederim. inşallah bizlerde birgün bırakabiliriz.
                  Forumu açalı 4,5 ay olmuş fakat ben azaltmak bir yere dursun malesef zaman zaman daha fazla içtiğimde oluyor. Ben bırakmadan o bırakıcak sanırım beni. :? Benim yerimde kim olsa bırakamazdı bunada eminim.

Laptace inşallah başarılı olursun buluşunda.

gokche, uyarı canım, daha önce beni isteyen bir kaç kişi sadece sigaradan dolayı vazgeçmiş ona göre. Yani bence evlenmeyi bekleme :lol:
                  Hayat Dediğin, Allah İçin Değilse; Ne Çıkar Kainat Önünde Eğilse!...

Yorum

Ben de teşekkür ederim sevde.İnşallah bırakabilirsem detaylı bir şekilde yazarım.İyi gidiyor şimdilik..İnşallah plasebo değildir
                    Evlenme konusunda o kadar da problem olmaz sevde merak etme. Bazı insanlar sevmez tabi ama, gönül çoğu zaman ferman dinlemez
                    Sağlıklı kalın.eyvallah..

Yorum

İşleniyor...
                    X