Çok fazla konuşma huyum olmasa bu tarife oldukça yakınlaştığımı hissediyorum her gün...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kişiliğini Tamamlamış Kişilik
Collapse
X
-
Bu tarif ettiğin kişiliğe oldukça yakınım hatta bunun mücadelesini veriyorum. Ancak açıkcası şunu söylemeliyim ki tamamlanmış kişilik toplum içerisinde tamamlanamıyor malasef ve bu kişilerin de bir takım psikolojik sıkıntılar yaşadıığı ya da ilerde tahammülsüzlük sınırını aştığında yaşama ihtimali %100 e yakın diyebilirim... Ama bunu sadece içinde yaşadığı için dışardan çok güçlü bir görüntü çizer. Aslında başkalarına bukadar iyi ve yardımcı olmak aslında kendini egosal olarak iyi hissetme istediği de olabiilir. Bu uçlarda olmak hem iş hem özel hayatında çoğu insan tarafından algılanamaz hatta tepkisel bile olabilir.I'm not special just the limited edition!!!
Yorum
-
bu kişiliğin bir özelliğinde doygunluğudur.. kendi potansillerini saklı tuttuklarından ve bu gücün farkında olduklarından bir tatmin hissi yaşarlar.. tıpkı bir süper kahramanın toplum içinde normal bir insan kimliğiyle dolaşması gibi..
istediklerini elde edebilcekken birçok konuda fren yapmaları ve dikkat çekmemeye çalışmaları ve bunları yaparken herhangi bir nefis savaşına girmemeleride özelliklerinin en büyüğü bana göre..cennete gidicem çünkü cehennemi burada yaşadım
Yorum
-
en önemli özelliklerinden biri de budur zaten , kişi bir konu hakkında tam kapsamlı bilgiye sahip olsa bile karşısındaki insanın onu ezmesine ve aşağılamasına izin verir.konuda bilgili olduğunu sanan kişi alay edip kendini üstün görmeye başlayıp zeki olduğunu sanarken aslında bir alay konusu olduğunun farkında bile değildir.buradan egoist oldukları veya az da olsa narsist oldukları fikri ortaya çıkmasın sakın çünkü mütevazi ve içten yapıları sizi şaşırtmaya yetebilir.Orjinal yazı sahibi: mia View Postbu kişiliğin bir özelliğinde doygunluğudur.. kendi potansillerini saklı tuttuklarından ve bu gücün farkında olduklarından bir tatmin hissi yaşarlar.. tıpkı bir süper kahramanın toplum içinde normal bir insan kimliğiyle dolaşması gibi..
istediklerini elde edebilcekken birçok konuda fren yapmaları ve dikkat çekmemeye çalışmaları ve bunları yaparken herhangi bir nefis savaşına girmemeleride özelliklerinin en büyüğü bana göre..
onlar için ön planda olmak gereksiz birşey çünkü yaptıkları şeylerin zaten bir insanda var olması gerektiğine inanırlar.örneğin;bir pazarlama şirketinde daha önce yapılmamış sıradışı bir sunum şekli hazırlayıp şirketin %100 kazanç elde etmesinde başrol sahibi olduğu halde asla bunu bir koz yada maaşına prim yapılması şeklinde değerlendirmez çünkü bir işi yaparken en iyi şekilde yapmaya özen gösterir bu onun sorumluluğudur-görevidir.
Yorum
-
elimdeki kaynağın çoğunluğunu kendim hazırladım araştırmalarla, yani test edilmiş onaylanmış bir nitelik taşımıyor ancak merak ederseniz ara ara birkaç bölüm paylaşabilirim.onaylanmış kaynak olarak lawrance'nin ahlak kuramını,ann colby'nin araştırmalarını,freundlich'in tezlerini ve daha da detaya girmek isterseniz Piaget'in çocukluk araştırmalarını inceleyebilirsiniz.Orjinal yazı sahibi: Ada View PostÇok klas insanlarmış
ama somut döküman olarak elinde neler olduğunu merak ettim doğrusu.
üzerimdeki aşağılık kompleksini atsam bu insan profiline çok yakınlaşıcam sanırım...
Yorum
-
Okuduklarımı yorumlayınca dayım gıbı adam dedım gercı dayım cok konusur ama.
Insanları sever, gorevlerini yerine getirir, kendısı ogretmen, pazarda alısverıs ederken belırledıgı adamlar vardır. hem onlarla sohbet eder hem alısverısını yapar. İyi elma satın alır.
Iyilesmis Sızofren arkadası vardır, arkadasi telefon acar bir saat onunla konusur, sizofren arkadasi baskasiyla anlasmaz, nedense psikolojisi bozuk insanlar konusmasini cok teskin edici bulur.
Kurt koylerinde ogretmenlik yapmistir. Onlarla tavla oynamis, evlerinde yatmis. Hala yeri geldiginde anlatir.
her sey hakkinda fikri bilgisi vardir. yoksa o kadar bilgiyi paylasmazsa nasil bilgili saygili olunabilecek bir insan oldugunu nasil anlayasiniz ki.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: balance View PostBu tarif ettiğin kişiliğe oldukça yakınım hatta bunun mücadelesini veriyorum. Ancak açıkcası şunu söylemeliyim ki tamamlanmış kişilik toplum içerisinde tamamlanamıyor malasef ve bu kişilerin de bir takım psikolojik sıkıntılar yaşadıığı ya da ilerde tahammülsüzlük sınırını aştığında yaşama ihtimali %100 e yakın diyebilirim... Ama bunu sadece içinde yaşadığı için dışardan çok güçlü bir görüntü çizer. Aslında başkalarına bukadar iyi ve yardımcı olmak aslında kendini egosal olarak iyi hissetme istediği de olabiilir. Bu uçlarda olmak hem iş hem özel hayatında çoğu insan tarafından algılanamaz hatta tepkisel bile olabilir.bu kişiliği kazanmış kişi zaten çıkıp da buraya ben böyle oldum demez, bence daha çok yolunuz varOrjinal yazı sahibi: kitap View PostÇok fazla konuşma huyum olmasa bu tarife oldukça yakınlaştığımı hissediyorum her gün...B
Yorum
-
bahsettiğiniz bölümleri paylaşırsanız sevinirimOrjinal yazı sahibi: zealist View Postelimdeki kaynağın çoğunluğunu kendim hazırladım araştırmalarla, yani test edilmiş onaylanmış bir nitelik taşımıyor ancak merak ederseniz ara ara birkaç bölüm paylaşabilirim.onaylanmış kaynak olarak lawrance'nin ahlak kuramını,ann colby'nin araştırmalarını,freundlich'in tezlerini ve daha da detaya girmek isterseniz Piaget'in çocukluk araştırmalarını inceleyebilirsiniz.
Yorum
-
kişilik kuramları kitabı var. orda daha detaylı bir anlatım var. yazarı prof, banu yazgan inanç.
her konuyu uzmanından öğrenmek gerekir. bir prof her konuda uzman olamaz. sadece alanında uzmandır. bu bahsettiğim prof un alanı kişiliktir.... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....
Yorum
-
bana göre her kişi 25 yaşına kadar çocuktur

KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sorunpsikiyatristler keşke aralarında anlaşsalar bi, o maddelerin bazısı depresyon belirtisi aynı zamanda. uydurmuşlar kişiliği tamamlanmış falan diye.
ayrıca heyecan olmayan adam asla
"-Bir çok insana göre ‘onlar’ çok dengesizdir.Sebebi ise ruh hallerinin çok dalgalı olmasıdır.Örneğin bugün herkesle gülerek muhabbet ediyorsa ertesi gün verdiğiniz selamı almayabilirler.Pek muhabbet etmeyebilirler.Ancak muhabbetleri sıkıcı değildir."
bu şekilde davranmaz. çelişkiler öyle çok ki
"Kişiliğini tamamlamış kişilik" kavramı bana ait değil, maslow'a ait
ondan okuyabilirsiniz
Yorum
-
benim la bu anlağın kişi
hahah şaka tabii ki
bence böyle bir insanı sadece bir filmde görmenin sebebi, bu tarif edilenin "her açıdan mükemmel" bir insan olması. ve bu mümkün değil
forumdan bu sefer cidden ayrıldı
special thanks to lacyromasa :P dreamer, sana yollayacağım şey de güme gitti kusura bakma. hade baybay
Yorum
-
Burada anlatılana her yerde rastlıyorum nedense
Anlatılanlar tamamen saçma ve kalıba sığdırılmış ifadeler, acaba toplumu tek tip kişilik yapma çabalarından birinin eseri olabilir mi bunun alıntı yapıldığı yer/kitap/yazar ?
Bana göre kişiliği oturmuş insan, ikokul çağlarının ortalarından bu yana kendini her alanda yetiştiren insandır.
Aile bir yere kadar, yemeyi içmeyi oturup kalkmayı öğretir.
Aileden sonra çocuk kendini iki türlü eğitir:
1- izlediği televizyondaki veya gözlemlediği büyük abi/ablalarındaki karakterlerin davranış yapısını kendine örnek alan çocuk
2- doğal olarak sokakta büyüyen, hangi olay karşısında hangi tepkiyi vereceğini kendisi düşünüp uygulayıp alınan tepkilere göre kendisini şekillendiren çocuk.
Bence 2. tip insan hem o yaşta hem ileride kişiliği tamamlanmış, dört dörtlük insandır.
Ne yazık ki ben pokemon neslinin yetiştirdiği bir insanım
Ben de her geçen günüme bakıp "vay be o zamanlar çocukmuşum" diyorum bazı zamanlarıOrjinal yazı sahibi: BeyZade View Postbana göre her kişi 25 yaşına kadar çocuktur
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler evvela haysiyetlerini,sonra hürriyetlerini ve daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdur.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Asperger bir kız arkadaşım olsun isterdim,
kalk gidiyoruz dediğimde nereye diye sormayan,
karavanımın hanımı olan

01101110011110100111010000100000011110010110100101 1100100110110101101001011000100110010101110011
Yorum

Yorum