Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Anksiyete ve paxil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Anksiyete ve paxil

    merhabalar herkese 34 yaşındayım iki sen evvel ilk analaşılabilir psikolojik problemlerimi yaşadım şimdik artık daha fobikim herşeyden heyecanlanıyorum ,artık ne kızlarla ilişki yaşayabiliyorum ne işyerinde huzrluyum.yani çok çabuk sinir ve heyecan yapıyorum kimyam değişti artık eskiden bana çok güzel gelen heycanlar artık kabus gibi oldu(ama hayatımı yinede normal mış gibi devam ettirebiliyorum)
    6 ay paxil kullandım aslında çok ii geldi kilo falanda aldım(benim için iyi) daha sonra bıraktım şimdik tekrar kullanmaya başladım 1 haftadır yarım yarım takılıyom ne bileyim hala biras yan etkileri var yani hep başdönmesi baş ağrısı .bir an evvel geçse diyorum. sizce vitamin le beraber kullansam olurmu ki
    THE FORCE BE WİTH YOU !!!

  • #2
    DOKTORUNA SORMADAN KULLANMA, BELKİ ZARARI OLABİLİR.

    Yorum


    • #3
      Paxik SSRI denilen antidepresan ilaç grubuna dahil bir ilaçtır. Bu grupta pek çok ilaç olduğu için birinin yaptığı yan etkileri bir diğeri göstermeyebilir yani senin için uygun olacak bir ilacı çok rahat bulabilirsin. Vitamin ilaçları konusunda hekimlerden duyduğum hiçbir işe yaramadıkları şeklinde. Yani suda eriyen vitaminlerin vücuda gereken kısmı emilip kalan kısmı (ki bu çok büyük miktarları oluşturuyor) idrarla atılıyor. Yağda erir vitaminleri ise ezbere kullanmak çok tehlikeli.

      Ancak SSRI grubu antidepresanların etkisinin ortaya çıkması 2 aya kadar varan süreler gerektirebilmekte. Yani bu süre geçmeden tam etkisini göremezsin ve bu süre geçene kadar da ilacın yan etkileri ortadan kalkabilir. O olmadı, bu olmadı şu şeklinde ilaç değiştirmek de hiç akılcı değil yani. Zaten ezbere ilaç kullanımı da hayli tehlikeli olabilir. Örneğin SSRI'ın hemen üzerine MAOI grubu ilaç alırsan mortu bile çekebilirsin maazallah.

      Yorum


      • #4
        ilacı kullanoıyom çok mutluyum aynı zaman da bol bol yemek yiyorum harika
        THE FORCE BE WİTH YOU !!!

        Yorum


        • #5
          slm

          bende 3 aydır paxil kullanıyorum bas agrım var gosute agrı var ...galıba bu ılacın yan etkısı uyusmalar ve bas agrısı oluyo ...

          Yorum


          • #6
            Merhaba arkadaşlar ben de aranıza yeni katıldım.PANİK BOZUKLUK TEDAVİsi görüyorum.Bana cevap veren arkadaş olursa çok sevinirim.Tam olarak bu sitede ne yapılması gerektğini bilmiyorum.Öğreten olursa sevap işler
            Burda yazdığınız anlattığınız herşey başımdan çoğunluğu geçti 6 yıllık mazim var .Yanlış tedavi yüzünden tekrarladı
            6yıl öncesine geri döndüm başladığım yerdeğim tekrar ama iyiyim şükür...
            yazdığınız çoğu ilacı kullandım 27 yaşındayım.içtiğim ilaçlar doktor tavsiyesi altındaydı.2 doktorun hatasıyla vede 3.süde var.Ama hakkımda hayırlısı buymuş.Niyetim burda iyi arkadaşlar bulabilmek ve dertlerimi paylaşarak hep birlikte bunu yenebilmek!!!
            Şimdi KULLANDIĞIM İLAÇLAR:PAXİL-SEROXAT-İNSİDON VE ATARAXCEVAP VEREN OLURSA ÇOK SEVİNİRİM
            GELİN BU MÜCADELEĞİ HEP BİRLİKTE YAPALIM...
            UMARIM MESAJIM BİRİLERİNE ULAŞIR :roll:
            <div>PANİK ATAĞIM AMA...HAYAT YAŞAMAYA DEĞER ...YAŞAMAYI SEVİYORUMMMMMM!!!<br />SLOGANIM...SAVAŞCI RUH!!!</div><br />

            Yorum


            • #7
              hoşgeldiniz sevgili evrim79 ben kullandığınız ilaçlar hakkında bilgi sahibi değilim ama burda içinizden geldiği gibi dertlerinizi anlatıp rahatlayabilirsiniz. bu sitede yapılması gerekenleri öğreten sevap işler demişsiniz bilmiyorum ne yapılması gerektiğini ama herkes içinden geldiği gibi birşeyler yapıyor işte. çeşitli konu başlıkları var ve herkes uygun gördüğü başlığın altına birşeyler yazıyor ve insanlar ilgilendiklerine cevap veriyorlar. eminim size de cevap vericeklerdir ve eminim iyi arkadaşlar bulucaksınız. bu hepimizin birlikte mücadelesi...

              Yorum


              • #8
                arkadaşlar bi hata yapmışım dalgınlık işte özür diliyorum...İNSİDON değil SİTİLİZAN olacaktı yanlış yazmışım dalgınlıkla .
                Tekrar yazayım PAXİL-SEROXAT-ATARAX-SİTİLİZAN KULLANIYORUM
                :roll:
                <div>PANİK ATAĞIM AMA...HAYAT YAŞAMAYA DEĞER ...YAŞAMAYI SEVİYORUMMMMMM!!!<br />SLOGANIM...SAVAŞCI RUH!!!</div><br />

                Yorum


                • #9
                  neurotic

                  İlgin için çok teşekkür ediyorum.Bana ilk mesajı yazan sensin.Beni mutlu ettin .Saol arkadaşım

                  evet BU HEPİMİZİN MÜCADELESİ... Umarım dediğin gibi güzel arkadaşlar bulabilirim
                  <div>PANİK ATAĞIM AMA...HAYAT YAŞAMAYA DEĞER ...YAŞAMAYI SEVİYORUMMMMMM!!!<br />SLOGANIM...SAVAŞCI RUH!!!</div><br />

                  Yorum


                  • #10
                    ben size teşekkür ederim burda yüzlerce insan var siz sıkılmadan dertlerinizi anlatın eminim ilgilenen birileri çıkar. şu an pek bilmiyorum neler yaşadınız ama hala mücadele ettiğiniz ve bize örnek olduğunuz için de teşekkür ederim kendi adıma.

                    Yorum


                    • #11
                      bende bu ilacı kullandım yanında nevitan remeron gibi üç dört ilaç daha kullandım.ama sana şunu diyebilirim bi işe yaramaz çünkü depresyon psikolojitir o ilaçlarında etki ettiği yerler sinir sistemidir yani beynini uyuşturur ben o ilaçları kullanırken günde 6 7 saat uyanık oluyodum yemem bi kaç kat artmıştı unutkanlık halsizlik hat safhadaydı sonra dedim bir daha szi kullanmak istemiyorum ve aylardır elimi bile sürmedim...ve çok şükür ihtiyacım yok sen kafanda bitir kardeş kafanda bitirmedikçe ilaçlar seni sadece oyalayacak

                      Yorum


                      • #12
                        Herkese merhaba, önce Paxil ile ilgili biraz bilgi iletmek istiyorum. Paxil, paroksetine eşdeğer paroksetin hidroklorür içerir. SSRI grubu antidepresandır.
                        Erişkinlerde majör depresyonun tedavisi; agorafobi ile birlikte ya da agorafobi olmadan panik bozukluğunun tedavisi; erişkinlerde okb; sosyal fobi; yaygın anksiyete bozukluğu; travma sonrası stres bozukluğu.
                        Yeme bozukluklarında, dürtü denetimi bozukluklarında, kendine zarar verme davranışlarında yararlı olabilir; premenstrüel bozukluklarda; menopozun vasomotor semptomlarında; çocuklarda depresyonun ve obsesif kompülsif bozukluğun tedavisinde endikedir.
                        Depresyon tedavisinde, başlangıçta yeterli cevap alındıktan sonra, tedaviye devam edilmesi depresyon relapsının önlenmesinde etkilidir. Agorafobi ile birlikte veya agorafobi olmaksızın panik bozukluğu semptomlarının tedavisi ve relapsın önlenmesi; sosyal anksiyete bozukluğu / sosyal fobi tedavisinde endikedir.
                        Şimdi de biraz depresyonun nasıl bir hastalık olduğundan bahsetmek istiyorum. Depresyon ilgincinsan'ın söylediği gibi psikolojik değil, fizyolojiktir. Ayrıca antidepresanlar kişiyi uyutmaz ve uyuşturmazlar, tam tersi kişinin algı ve değerlendirmesini regüle ederek, depresyonu çözerler.
                        Depresyon kısaca genel olarak yaşadığımız bir olumsuzluk neticesinde iki beyin yarımküresi arasında synaps sistemi üzerinden gidip gelen seratonin hormonunun bu synaps sisteminde bloke olmasına denir. Antidepresanlar işte bu seratonin blokajını çözerek, hormonun iki beyin yarımküresi arasında tekrar gidip gelmesini sağlar. Antidepresanlar depresyonun oluşturduğu semptomları ortadan kaldırarak depresyonu çözerler, ancak depresyonu oluşturan problemi değil. Bu nedenle depresyon tedavisinde ilaç kullanımı ile birlikte terapi çok önemlidir. Terapi ile problemi çözmeyi ve başetme teknikleri geliştirmeyi öğrenirsiniz.
                        Hepinize kolay gelsin,
                        Dr.phil. R. Meltem Kavcar Sırmalı,&nbsp; <a href="http://www.onlineterapist.com/">www....rapist.com</a>

                        Yorum


                        • #13
                          LÜTFEN OKUYUN !!!

                          Bu ilaçlarım sayesinde gayet iyiyim.ama herkese bu ilaç gelir demiyorum sakın yanlış anlamayın.Bundan öncede bi çok ilaç kullandım ben hemen hemen yan tesirlerini ve neler yaptığını kendi bilgi doğrultumda biliyorum kimseye yanlış bi mesaj vermek istemem.Benim rahatsızlığım ağır depresyon ve panik ataktı tedavi yanlış olduğu için panik bozukluğa çevirdi. Doktorumuza dikkat edelim.Şikayetlerinizi elinizden geldiği kadar iyi anlatmaya çalışın ki güneşe bi adım daha atın karanlıktan kurtulun .
                          ARKADAŞLAR 27 yaşındayım hayat hikayem o kadar büyük ki altından kalkmaya büyük güç isterdi .Ama hayat hikayesi BENDEN büyük olamaz ve SİZDEN büyük olamaz .İzin vermeyin hayata geldiysek hepimizin bi görevi var unutmayalım .Bu görev gerek ki burda başlıyor yada başladı veya başlıyacak ...ÖYLEYSE KENDİNİZE KULAK VERİN...
                          BUNU YAPABİLİRİM BAŞARABİLİRİM deyin.
                          İSTEMEK BAŞARMANIN YARISIDIR unutmayın lütfen.
                          Hayatta her kim neyle karşılaşırsa karşılaşsın bu hayat devam ediyor ve bizlerde bu hayatın birer parçasıyız.Bizden öncede bu rahatsızlıkları çeken ve siyteye yazanlar vardı bu son olmayacak .Bundan sonrada ondan sonrada sonsuza dek bu olmaya devam edecek devran dönecek...Ve döndüğü sürecede bizler hep burda olmayacağız.Etrafınıza bi baksanıza biz sayımızı bilen İNSANLARIZ ve bu yüzden burdayız ama dışarda kendini bilmeyen onlarca yüzlerce insan var !Klavyeyi kullanabiliyorsan yazı yazmayı okumayı biliyorsan burada insanlara bişeyler vermeye çalışıyorsan yada bi şeyler almaya geliyorsan öyleyse varsın kendini yanlız hissedenler ,canı sıkılanlar,ilaç kullananlar ,kullanmayanlar v.s....
                          İŞTE BURDASIN ÖYLEYSE Bİ GÖREV İÇİN BURDASIN
                          MÜCADELEYE DEVAM ... İÇİNİZDE BİRAZCIK SAVAŞÇI RUHU VARSA YADA YOKSA BİLE YARATIN HERŞEY SİZİN ELLERİNİZDE ..Ne mutlu ki HAYAT HALA DEVAM EDİYOR YA ETMESEYDİ ?
                          <div>PANİK ATAĞIM AMA...HAYAT YAŞAMAYA DEĞER ...YAŞAMAYI SEVİYORUMMMMMM!!!<br />SLOGANIM...SAVAŞCI RUH!!!</div><br />

                          Yorum


                          • #14
                            yeni üye oldum ılgi ve muhabbetlerinizi bekliyorum.ilac bagımlısıyım risperdal va depakin kullanıyorum zamanzaman icmeden kendimi kontrol ediyorum amapek başarılı ıldugum söylenemez işte böyle selamlar.

                            Yorum


                            • #15
                              merhaba :roll: bende bir aydır panik atak a yakalandım ne illet bişeyöiş bu hastalık yaptırmadığım tahlil kalmadı hepsi tertemiz çıktı paxil ve zanax kullanıyorum ha bide norodol damla zaman zaman yine ataklarım geliyor benim gibi olan arkaşalarta ihtiyacım var cevap bekliyorum
                              merhaba bende bir aydır panik atağım

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X