Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çaresizim lütfen yardım:(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çaresizim lütfen yardım:(

merhabalar herkese, 2 yıldır efexor ve lamictal kullanıyorum bedensel kasılma atakları geçiriyordum ve 2 gün koma halinde yatıyordum.ilaçlar iyi geldi ve bırakmaya cesaret edemedim.şu an 6 haftalık gebeyim doktorum efexoru hemen bırakmamı söyledi lamictalide bırakırsan iyi olur dedi.ben zaten efxorun dozunu günlük 150 den 75 e indirmiştim. 2 gün sonra ataklarım tekrarladı komaya girdim hamile olduğum için serum yada iğnede olamadım.prozacın hamilelikte en güvenilir ilaç olduğu kanıtlanmış ona başlamak istiyorum.size sorum efexoru bırakıp hemen prozaca başlamamda sakınca varmı? doktoruna danış demeyin çünkü onlar ilacı kes deyip işin içinden çıkıyor yaşadığım işkence bebeğime dahada zararlı olabilir bunu düşünmüyorlar( bu konuda bilgisi yada deneyimi olan varsa yardımınızı rica ediyorum. herkese geçmiş olsun..

Prozac'tan daha risksizi Lustral ve Cipram'dır

Merhba Zuzuki,

Prozac’ın prospektüsünde, Prozac’ın insanlarda gebelik döneminde kullanımının güvenilirliği saptanmamıştır. Bu nedenle, gebelik döneminde zorunlu olmadıkça kullanılmamalıdır yazılıdır..
    Gebeliğin ilk 3 ayında, maalesef Prozac veya Paxil kullanımında doğan bebeklerde kalp problemli doğmakta olduğu tesbit edilmiştir..
    Her ne kadar bu kalp problemlerinin bazıları ciddiysede, diğerleri tedavi gerektirmeksizin kendiliğinden düzelme göstermiştir.
    Cipram(sitalopram) ve Lustral(sertralin) için böyle bir risk yoktur (Ref1)..

Efexor’un prospektüsünde güvenirliliği gebelerde kanıtlanmamıştır. Efexor sadece potansiyel yararı riskinden fazla ise gebe kadınlara verilmelidir yazılıdır.
    İlaç kullanımına devamla yaşadığınız Efexor’un geri çekilim reaksiyonlarından kurtarabilecek size ve bebeğinize vereceği potansiyel yarar (yani efexora devam, veya Cipram ve Lustral kullanmanız) bebeğinize vereceği riskinden daha fazla ise doktorunuz size ilaç kullanma müsaadesi vermelidir. Vermiyor ve risk nedenlerini size bildirip ikna olmanızı sağlıyamıyorsa o zaman doktor görevini yapmıyor demektir. Başkasını bulun derim.

Geçmiş olsun.

Ref1: http://www.psikoloji.gen.tr/modules....hlight=#406392

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.. ama inanın bende ne yapacağımı bilemiyorum.. gittiğim doktorlar risk almamak için aspirin bile yazmıyorlar.. sadece dua edebiliyorum içtiğim ilaçlar bebeğime zarar vermesin diye.. ve bebek sahibi olmak isteyenler kesinlikle ilaç bırakmadan hamile kalmayın derim.. ( bende planlayarak gebe kalmadım)

Yorum

İşleniyor...
      X