Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu ilaçlar hakkında bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bu ilaçlar hakkında bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi?

merhaba ben 16 yaşındayım. 14 yaşında zor bir dönemden geçtim. depresyona girdim. malesef iyi bir doktor bulamadığımdan bitkisel ilaç kullandım. şimdi daha iyiyim fakat bir sürü psikolojik bozukluklar çıktı. obsesif kompülsif bozukluk ve anksiyete nedeniyle Lustral 50mg , Rixper 1mg ve Concerta 36mg kullanıyorum. ayrıca depresyon döneminde iştah artması nedeniyle bayağı kilo aldım ve diyetisyene gittim. 65'ten 55'e düştüm. rixper ve lustral'ın kilo aldırdığını öğrendim. bu kadar verdikten sonra almak istemiyorum. kullananlar varsa fazla aldırıp aldırmadığını söyleyebilir mi?
    hem panik atak kaynaklı hem obsesyon hem de yaygın anksiyete var. rixperi gece içiyorum ve çok uyku yapıyor. concertayı sanırım anksiyete kaynaklı (depresyondan sonra oluşan) dikkat eksikliği nedeniyle içiyorum. okulumda okul birincisi iken bu rahatsızlıklar nedeniyle başarımda düşüş oldu. son sınavlarımda kullandığım concerta ve ritalin 18mg sayesinde dikkatimi toplayabildim ve gerçekten çok işe yaradı. fakat çok uykusuzluk sorunu yarattı. bu kadar ilaç kullanımından sonra hissiz biri olmaktan korkuyorum. fakat şuan çok iyiyim. depresyona tekrar girmekten çok korkuyorum. sanırım bu korkular doktorun dediğine göre obsesyon kaynaklıymış. son olarak rixperin kan dolaşımı ve kalp hastalıkları olan kişiler tarafından kullanılmaması gerektiği hakkında bir bilgi aldım. ben anemi hastasıyım ve demir ilacı içiyorum. ikisinin birlikte kullanımı tehlikeli mi?

rixperin sağlık için pek bir sakıncası yok ama şişmanlatır. şişmanlamanızın temel nedeni rixper olabilir. ve 1mg düşük bir doz ama yine de şişmanlatabilir.
    fakat hem rixper hem concerta (ritalin ile eşdeğer) olması bir garip. ikisi birbirine ters yönde etki yapan ilaç. rixper dopamini azaltır, concerta ise dopamini artırır.
    şimdi bir de rixper de diğer bütün diğer antipsikotikler gibi depresif yapabilir ve buna bağlı konsantrasyon sorunu yaşatabilir.
    doktorunuzun ilaç seçimi bence biraz yanlış. başka bir doktora başvurmanızı öneririm.

Yorum

İşleniyor...
    X