Duyuru

Collapse
No announcement yet.

"Solian" ????

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • dost84
    replied
    solian şizofreni,tüm psikotik bozukluklar,bipolar bzk,depresyon, ve anksiyetede kullanlabilir

    solianın en sık görülen iki yan etkisini söylersek birincisi yüksek dozlarda akatizi(yerinde duramama kıpır kıpır olma ) yapar

    ikinci en önemli yan etkisi ise prolaktin yükselterek kadınlarda östrojeni erkeklerde ise testosteronu düşürebilir bunun sonucunda

    kadınlarda adetten kesilme,göğüsten süt gelmesi,cinsel bzklar

    erkeklerde sertleşme bozukluğu,memelerde büyüme yapabilir

    tabi bu yan etkiler herkeze görülmez,mesela ben 400mg solian içtiğimde bile cinsel fonksiyonum çok iyiydi ama bi miktar jinekomasti(memede büyüme) gerçekleşmişti

    solian kullanıyorsanız prolaktin ölçümü yaptırablisiniz

    Leave a comment:


  • nemesiskm
    replied
    canikmata ordamısın bende risperdali bıraktım soliana başladım.nasıl bu ilaç iyi geldi mi sana?cinsel istekte azalma yapıyomu??

    Leave a comment:


  • laplace
    replied
    Bana da bu ilaçtan verilmişti bir zamanlar. Yaz boyunca kullandım meğer işe yaramıyormuş. Feci şekilde depresyona girmiştim. Sonra risperdal paxil verdiler.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    ya arkadaşlaaar. prosedür hakkında pek bilgim yok amma.. ilaç ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum.Biliyor musunuz çok bilinçsiz insanımız var ve sadece duyarak ilaç almaya meraklı.aman diyorum D İ K K A T..

    Leave a comment:


  • yarenelif
    replied
    ben başlangıçta sabah akşam 200 mg dı sonra sadece akşam 200 mg dı sonra intihar düşüncesi oluştu ama öyle güçlü değildi şimdi 250 mg kullanıyorum intihar düşünceside kalmadı zaten geçti.temmuza kadar böyle kullancam sonra yine azaltcaz doktorumla.

    Leave a comment:


  • yarenelif
    replied
    ben bipolarım ve 9 aydır solian kullanıyorum.hiç bir yan etkisi yok
    ya da bende olmadı.ve bugüne kadar denediğim ilaçlar içinde en iyisi soliandır.ama her kişiye ayrı etkileri oluyor bu ilaçların bu yüzden sizde ne gibi etkiler yapar bilmiyorum.

    Leave a comment:


  • plasticsurgerydisasters
    replied
    anladim, tekrar tesekkur ederim paylastiginiz icin.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Açıkçası ben de çok iyi hatırlamıyorum; eski doktorumun bana açıklama yapmamasından dolayı o zamanlar şizofren olduğumu düşünüyor ve çok endişeleniyordum. İlk rahatsızlandığımda 400 mg sabah-akşam alıyordum ve yanında 2 haftada 1 risperdal consta 50 mg iğne oluyordum, yani sadece solian kullanmıyordum. Bir süre kullandıktan sonra 400 mg sadece akşamları almaya başladım ve bir süre sonra kesildi. Metabolizmayı nasıl etkilediğini tam olarak kestiremiyorum çünkü başka bir antipsikotik daha kullanıyordum yanında, ama bıraktıktan sonra gereksinim duymadığımı söyleyebilirim, alışkanlık yapmıyor ama bırakırken de küt diye bırakılmıyor, tedrici tedrici bırakıyorsun, zaten doktorun seni yönlendirir endişelenme.

    Leave a comment:


  • plasticsurgerydisasters
    replied
    cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. ne tur bir rahatsizligimin oldugunu bilmiyorum, doktorumla yarim saat kadar genel his ve dusuncelerim haklinda cok genel bir konusma yaptiktan sonra, kendisi bu ilaca baslamami istedi. 200 mg'lik tabletlerden sabah ve aksam yarim yarim kullaniyorum simdi -birkac gun sonra sabah ve aksam 1'er taneye cikacak doz.

    bir kac merak ettigim sey daha var. acaba ilaci birakirken ve biraktiktan sonraki ilk donemler nasildi? metabolizmayi nasil etkiliyor? eksikligi cok hissediliyor mu?
    size de cok gecmis olsun, hosca kalin.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Selam arkadaşım, solian bir antipsikotik, yani psikotik bir rahatsızlığın varsa bundan dolayı kullanıyorsundur tahminimce. Ben bir psikoz yaşadım mesela 1 sene 8 ay önce ve 4 ay kadar solian kullanmıştım.

    Konunun kapanmasına ve üyeliğinin silinmesine gelince bugün forumda site adminlerinden birinin açtığı bir konu dikkatimi çekti, nickin çok uzun olduğu için silinmiş olabilir, nickin silinince de açtığın konu silinmiş olabilir. Aşağıdaki linkten bilgi alabilirsin. Geçmiş olsun.

    http://www.psikoloji.gen.tr/modules....ewtopic&t=5783

    Leave a comment:

İşleniyor...
X