Arkadaşlar sıklıkla uyku sorunu yaşıyorum.Ancak bu bildiğimiz ..somnialardan değil de daha çok uykuya dalamama ve biyolojik ritm bozukluğu.Yani gece yatama sabah kalkama,kalksan da ruh gibi ol,dayanamadığın yerde sızıp kal durumu.Bu yüzden doktorum (bundan önceki) seroquel vermişti,25mg.Düzene girene kadar kullan diye.1hafta sonra düzene girer gibi oldu,2 hafta gün aşırı kullandım ve bıraktım.Ancaaak,2. hafta depresifleştim,uyku öyle olmaz böyle olur misali.Hayattan koptum,şimdi gene aynı sorun,uykusuzluk.Bu doktor da bir şey olmaz dedi.Düşük doz, millet 600,800mg kullanıyor,o doz bir şey yapmaz dedi.Ancak 25 mg. bile yarım saatte bende narkoz etkisi yaratıyor.Xanax ve türevlerini yazmak istemiyor,oysa daha önce de kullanmıştım daha iyi gelmişti.Ne yapayım ben şimdi seroqueli içeyim mi,doktor beni dinlemiyor,kaale almıyor diye doktoru mu değiştireyim?Seroquel depresyonu tetikler mi?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Seroquel depresyona neden olabilir mi?
Collapse
X
-
-
Aslında asıl sorunu çözmek lazım,yoksa ilacı bırakınca gene uykusuzluk başlayacaktır haksız mıyım,ancak en azından bir yardımcı,rahatlatıcı ne bileyim?atarax da olur demişti doktor.Şimdi hatırladım.Anksiyete hastasıyım ben,böyle bir oradan bir buradan ilaç söylüyor doktorlar,kafam karışıyor.
Yorum
-
etken maddesi ketiyapin...yuksek dozlarda şizofreni ve bipolar bozukluktada kullanılır uyku sorunu olanlara çok yazıldıgını gördüm nu forumda astra zeneca nın ürettiği bir ilaç.....sürekli depresif bir moddayım diyosanız size antidepresandan daha etkili bir ilaçda söyleyebilirim.......
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: longines View Postetken maddesi ketiyapin...yuksek dozlarda şizofreni ve bipolar bozukluktada kullanılır uyku sorunu olanlara çok yazıldıgını gördüm nu forumda astra zeneca nın ürettiği bir ilaç.....sürekli depresif bir moddayım diyosanız size antidepresandan daha etkili bir ilaçda söyleyebilirim.......
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: coffee View PostAslında asıl sorunu çözmek lazım,yoksa ilacı bırakınca gene uykusuzluk başlayacaktır haksız mıyım,ancak en azından bir yardımcı,rahatlatıcı ne bileyim?atarax da olur demişti doktor.Şimdi hatırladım.Anksiyete hastasıyım ben,böyle bir oradan bir buradan ilaç söylüyor doktorlar,kafam karışıyor.
Yorum
-
Yıllardan beri anksiyete ve depresyon tedavisi oluyorum,belli ki olamıyorum.Uyku sorunu yaşıyorum,gece uyuyamama sabah da uyanamama şeklinde.Bu aralar bilhassa sabah erken kalkmama rağmen(mecburen 7 de ayaktayım),gece 3-4 ü buluyor yatışım ancak yatmakla da bitmiyor ,bir türlü dalamıyorum.Öğlenleri uyumuyorum bazen sızıp kalıyorum yarım saat kadar.Doğal ne yöntem denediysem tutmuyor.
Genel soruna gelince anksiyete düşünme biçimimde olan bir arıza,ama depresyon beni fiziksel olarak yıpratıyor.Yani sorsanız derdin ne diye yok bir derdim,şükür,herkes kadar biz de uğraşıyoruz.Ama bu depresyon ,daha önce de demiştim grip gibi ,,virüs gibi buluyor beni.Kendim de anlam veremiyorum nedenini ama yorgunluk,çökkünlük,v.s biliyorsunuz işte.Beyin kimyası,ne bileyim elektirik arızası işte...Ark yapıyor bazen kablolar.
Yorum
-
kendi hastalıgımdan bahsediyim sana ben biraz ankisiyete remsn beynimi durduyordu kafamı kaldıramıyordum resmen korkulardan paranoyalardan kaygılardan şüphelerden dikkat ve motivasyon sıfırdı sürekli bir tedirginlik hali mevcuttu....... depresyon ankisiyetedende kaynaklanırvkesinlik le.....2 tane ilaç kullandım rexapin ve solian özellikle negatif durumlarda iyi geliyor kafayı açıyor resmen birde düşük doz rexapin kullandım düşünce biçimimide değiştirdim kutuldum benim şikayetleriniz benim şikayetlerime benziyorsa solain adlı ilacı tavsiye derim size....seruguelde akşam yatarken kullanın.........
Yorum
Yorum