Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ömrüme yaygın anksiyete

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Ömrüme yaygın anksiyete

    Merhaba
    Mecburiyetten Dr değiştirdim Efeksör75 i bırak Lustral e başla dedi fakat hiç iyi gelmedi, dayanamadım paksil aldım rahatladığmı hissediyorum sizce doğru mu yapıyorum

  • #2
    Huzzam, ilaçları değiştireceksen bunu doktor kontrolünde yapman çok daha isabetli olur.

    Yorum


    • #3
      Dr değişikliği olabilir doğaldır ,ancak sanırım kendi başınıza ilaç alıp kullanmaya başlamışsınız ki bu çok sakıncalı olmakla birlikte istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

      Doğru yapmıyorsun ..tavsiyem ilacı derhal bırakıp doktorunuza tekrar gözükmeniz..

      Geçmiş olsun
      Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

      Yorum


      • #4
        Hatta bu mesaj hafif oldu.Bir daha sakın böyle bir şey yapma.

        Yorum


        • #5
          Paxil kullaniyorum rahatladım doğrumu yapiyorum?

          Orjinal yazı sahibi: huzzam
          Merhaba,Mecburiyetten Dr değiştirdim Efeksör75 i bırak Lustral e başla dedi fakat hiç iyi gelmedi, dayanamadım paksil aldım rahatladığmı hissediyorum sizce doğru mu yapıyorum
          Sevgili Huzzam,

          Bu sualinize burada doğru yapmaktasınız diye cevap vermem belki forum kurallarına uygun düşmeyeceğinden cevap vermem mümkün değil. Üstelik daha evvelce size cevap göndermiş arkadaşların tavsiyeleri dolayısıyle kendileri incilmek veya kızdırmakda istemem.

          Burada sadece antidepressan değiştirme hususunda kendi görüşümü ve son 5 yıl içinde öğrendiklerimi paylaşmakla yetineceğim.

          Emin olunki yaşlı ve yüksek tansiyonum olmasa, bu günlerde zirveye çıkmış 5ci Anksiyeteli-depresyonumun iyileşmesi için psikiyatrların yazdıkları genellikle 10-12 çeşiti geçmeyen tüm antidepressanları (benim için 3-4 çeşiti geçmemekte) iyi gelenini bulana kadar hepsini denerdim. Zira Doktorların elinde bir alet yokki bizleri içine sokup hangi antidepressanın iyi geleceğini söyleyebilsin.

          Doktora ilk gelen hasta için her doktorun kendisine has tercih ettiği bir antidepressanı vardır. Eğer hasta benim gibi olmayıp, genç ve fiziken sıhhatli ise yan tesirlerinin riski olmayacağından ilk olarak o antidepressanı yazmakla işe başlar. Eğer hastanın geliş sebebi hastalığının nüks etmesi dolayısıylese, genellikle eskiden kullanıp faydasını görmüş olduğunu veya onun gelişmiş versiyonunu yazar. Bazılarıda eğer hasta daha önce kullanmamışsa kendisine has tercih ettiğini yazar. Baktı olmuyor doz arttırımına gider. Baktı o da olmuyor aşağıda açıkladığım antidepressant kullanımının ana yasasını uygular.

          Depressif ve anksiyetif hastalıklarda antidepressant kullanmanın ana yasası, ilacın tarifnamesinde yazılı dozlar ve süre içinde, (bilemediz bu süreye 4 hafta daha ekliyelim) beklenen iyileştirici etkiyi göstermediğinde, bir diğerini denemektir. Taki iyi gelenini bulana kadar.

          Bu denemeler esnasında önemli bir husus yeni ilaca başlamadan eskisinin dozunu yavaş yavaş azaltarak bırakmaktır. Keza yenisine başlarken dozunu yavaş yavaş artırmağa özen göstermektir. Bu hususlara ait bilgiler genellikle ilaç tarifnamelerinde mevcuttur, mutlaka bu bilgilere istinaden eskisini bırakıp yeni ilaca başlanılmalıdır.Eğer her iki antidepressan aynı gruba aitse bu geçiş süresi daha kısa olabilmektedir bazende gerekmez, bunu doktorun tayin etmesi iyi olur.

          Geçmiş olsun, U34

          Not:
          Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
          Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

          Yorum


          • #6
            Teşekkür

            İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim Tavsiyelerinize uyacağım

            Yorum

            İşleniyor...
            X