Merhaba arkadaşlar bu bölümede senelerce tadevilerle ilaçlardan öğrendiklermi yazıyım belki faydam olur. Psikiyatri de antidepresan lar antipsikotikler(nöroloptikler) kaygı giderici yeşil reçete ilaçlar. Dikkat eksikliği için kullanılan bazı kırmızı reçete ilaç ve nabız düşürücü betabloker ilaçlar vardır. Antipisikotikler sırf şizofren hastalara verilmez bunu sraqul sulpir gibi ilaçlar kullandığım zamanlar çok araştırıp sormuşdum ayrı ayrı psikiyatri doktorlarına. Antipsikotikler depresyon anksiyete takıntı hastalıklarındada kullanılırmış. Birde hep yeşil reçete rivotril xanax gibi ilaçların kullanımı kaygıyı anlık rahatlatırmış tedavi niteliği oranı düşükmüş yeşil reçetelerin. Gerekirse ömür boyu kullanılırmış. Dikkat eksikliğindeki kırmızı reçete ilaçta son çare ilaçlardandır ve doktorların enzor yazdığı ilaçtır. Bir uyarıcıdır ritalin amfetamin e çok benzer. Günde 9 tablet içtiğim gunler olmuşdu ritalini zararlıdır beyindeki depomin uretimini durma noktasına getirir. Nabız düşüren betabloker lar ise daha çok panik atak hastalarına veriliyordu heyacanı azaltmak için hastanede hastalara hep sorardım o içtiğin ne diye. İnternet dende araştırırdım doğruymuş. Nasılki panikatak hastalarına neskafe çay içme heyacın artar derler nabız duşürücülerde ters mantık. Birde yıllarca bu psikiyatri de kullanılan ilaçlarda gördüğüm kesin birşey var oda bu ilaçlar herkişide aynı etkiyi verir diye birkuralyok. Kimi bazı ilaçtan kilo alırken kimisi kiloalmaz. Yan etkiler kişiden kişiye deişir bu kesin. Sadece genel etkileri bilinir ama banada kesin bu yanetki olucak diye birşey kesinlikle yok. Hepimize acil şifalar.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
psikiyatri de kullanılan ilaçlar
Collapse
X
-
-
lustralı ben ilk defa bugün aldım doktorum ilk 6 gün yarım sonra bütün balet yut dedi. lustral 50 mg tablet bakalım faydasını görebilecekmiyim. ama sölenenlere göre hafif bi ilaçmış sadece yan etkileri biraz sürermiş mide bulantısı, ağız kuruluğu, baş ağrısı - dönmesi, geçikme, uykusuzluk. ama ben sabahın erken saati aldım için pek sanmıyorum uykumu kaçıracanı kaçırsa bile biraz katlanılcak artık. ben bu ilaca güveniyorum tabiki doktor kontrolünde güveniyorum kendi kafama göre alıp kullanmadım. bende okb - anksiyite bozukluğu ve depresyon vardı. 2 aydır kötü durumdayım aslında ilaç kullanana kadar da iyi durumdaydım o olayları yavaş yavaş unutuyodum ama ilaç kullanmaya karar verdim daha iyi olabilmek için. Lustralda öle sinir bozucu bi ilaç değilmiş diyebiliyorum ilk defa kullandım gelişme gösterdiği zaman forumda daha detaylı bi şekilde paylaşacxağm. Allah şifa versin
Yorum
Yorum