Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aurorix veya Paxil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Aurorix veya Paxil

Depresyon ve Sosyal Fobi tedavisinde aurorix mi yada paxil mi daha etkilidir?Brn her iki ilacı kullanan biri olarak ilk aurorix daha etkili olduğunu düşünüyorum.Panik atak ve okb için paxil iyi daha etkili olduğunu düşünüyorum.Bu ilaçları kullanan arkadaşlar hangisi sizce daha iyi aurorix mi?paxil mi?

bu ilaçlar hakkında bilgisi olan arkadaşlar yokmu?

Yorum

Bu keskin bir şekilde ayrılmaz. İkisi farklı kulvarlarda ilaçlardır ve teşhis koyan hekime göre, uygulama olasılığı değişkendir. Sosyal fobide, SSRI sınıfı olan Paxil, genellikle olumsu dönüşler sağlamıştır. Ancak Aurorix de reversible selective MAO sınıfında etkin bir ilaçtır. Mizaç canlanması ve uyku düzeni daha erken sağlanır. Yine de, hastalık yoktur, hasta vardır saptamasından yola çıkarak, ikisi arasında net bir ayırım yapmak zor.

Yorum

verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kardeş

Yorum

Re: Aurorix veya Paxil

Orjinal yazı sahibi: murat09
          Depresyon ve Sosyal Fobi tedavisinde aurorix mi yada paxil mi daha etkilidir?Brn her iki ilacı kullanan biri olarak ilk aurorix daha etkili olduğunu düşünüyorum.Panik atak ve okb için paxil iyi daha etkili olduğunu düşünüyorum.Bu ilaçları kullanan arkadaşlar hangisi sizce daha iyi aurorix mi?paxil mi?
          Merhaba Murat,

Her iki ilacı birlikte kullandığınız oldumu? Kullandınızsa nekadar süre kullandınız? Ayrı ayrı zamanlarda kullanmışsanız, ilaç değiştirmenizin sebebebi ne idi?

Teşekkür U34
          Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut34
            Merhaba Murat,

Her iki ilacı birlikte kullandığınız oldumu? Kullandınızsa nekadar süre kullandınız? Ayrı ayrı zamanlarda kullanmışsanız, ilaç değiştirmenizin sebebebi ne idi?

Teşekkür U34

bu 2 ilacı aynı anda kullanılması çok tehlikeli olabilir umut34 öyle değilmi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Umut34
              Merhaba Murat,

Teşekkür U34
              Merhaba Umut,

5 sene önce ilk doktora gittiğim zaman doktor ilk bana paxil verdi sosyal fobi var dedi paxili 6 ay kadar kullandım çok iyi geldi diyebilirim cesaret veriyordu günde sabahları bir tane içiyordum.Bıraktıktan sonra hersey daha kötü oldu en son gecen ay gene tedavi olmaya karar verdim ama üzerinden 4 sene geçti suan doktorun bir bildiği varki aurorix ve sulpir verdi..Depresyonda varmıs sosyal fobinin yanında ama ben aurorixin etkisini hala göremiyorum.sadece sinirlerimi yatıştırıyor..

Paxil ve Aurorix beraber kullanmadım Aurorix kullanalı 1 ay olacak ilk 15 gün iyi gelmisti ama son zamanlar yine sıkıntılarım eskisi gibi yani hapın bir etksisini göremiyorum onnun için sormak istedim ben kendi tercihime göre sosyal fobide paxil depresyonda aurorix daha etkili geliyor sanıyorum sana göre hangisi daha iyi ilaç?

Yorum

Sosyal fobide aurorixmi yoksa paxilmi daha iyidir?

Merhaba Murat,

Geçenlerde bir arkadaşımız kendi başına aurorixe ilaveten Cipralex kullandığını fakat doktorunun bunun tehlikeli olduğunu söylediğini, bir arkadaşımızda her iki ilacın doktor kontrolu altında verilebileceğini bildirmişlerdi. Sizin aurorix ve paxili birlikte kullanıp kullanmadığınızı soruşumun nedeni bu nedenle idi.

Paxil yeni, aurorix ise eski kuşak gurubuna ait antidepressanlarıdır. Doktorların çoğu hastalarına ilk.olarak SSRI gurubuna ait Paxil, Prozac, Cipralex, Lustral gibi yeni kuşak antidepressanlardan birini yazmakla işe başlarlar. Aurorix gibi MAO-A inhibatörleri gurubuna ait eski kuşak antidepressanları ise SSRI antidepressanlarından yanıt alamamış hastaları için yazarlar.
                Bunun sebebi olsa olsa MAO-A inhibatörlerinden bazılarının bazı besinlerle birlikte alınmasını kısıtlaması (aurorix için böyle bir kısıtlama belirtilmemiştir), veya yan tesirlerinin daha fazla oluşundandır, yoksa faydalı etkilerinin daha az olması yüzünden değil.

Aşağıdaki Link1 den erişilebilen Sosyal fobi hastalarının Paxil için verdikleri 10 üzerinden puan ortalaması diğer antidepressanlara göre en yüksek olanıdır. Orada aurorix için puan veren yok.
                Paxil için 58 kullanıcın verdiği poan ortalaması 6.1, Efexor için 35 kullanıcınınki 5.0, Lustral için 33 kullanıcınıki 5.3.olmaktadır.

Aurorix’sin prospektüsünde ise sadece Depresif sendromların tedavisinde endike olacağı yazılıdır.

Şahsen her iki ilacıda kullanmadığımdan Sosyal fobi tedavisinde benim için hangisinin daha etkili olduğunu bildirmem imkansız. Mademki 5 yıl önce kullandığınız Paxil Sosyal fobinize iyi gelmişti ve şimdiye kadar kullandığınız aurorix sosyal fobinizi iyileştirmekte iyi gelmedi. Bende sizin gibi düşünmekteyim yani Sosyal fobide Paxilin aurorix’e nazaran daha etkin olacağına.

Belkide doktorunuza daha evvel Sosyal fobi için Paxil kullandığınızı ve iyi netice aldığınızı söylememiş olabilirsiniz, veya Paxili depresyon için kullandığınızı fakat netice alamadığınızı zannedip aurorix yazmış olabilir. Kaldıki Paxil’in prospektüsünde hem depresyon hemde sosyal fobi tedavisinde endike olacağı yazılıdır. Aurrorix’de ise sadece depresyonda etkili olacağı yazılıdır. .

Link1(İngilizce): http://www.revolutionhealth.com/drug...der?src=browse

Geçmiş olsun U34

Not:
                Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez

Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

bu ilaçları bende bilmiyorum ama lustral atarax ayarında sanırım yinede
                  emin değilim :P :P
                  birde siz tartın!

Yorum

verdiğin bilgiler için teşekkürler umut bey..Dediğiniz gibi gecen ay doktorum bana dahaönce hangi ilaçları kullandın dedi bende paxil dedim onnun için yaazmadı bende pazil yazın diyemedim bir bildiği vardır.İlaçlarımı yazdırmaya en son gidişimde cesaret edip söyledim dr bey bana pazil cesaret veriyor dedim olmaz dedi hemen kapattırdı.Çarşamba günü randevum varilaçların etkisini göremediğimi sıkıntılarımı br bir söyleyeceğim.İlaçlarımı değiştirirmisin dersem doktorun işine karısmıs gibi oluyorum ama söylemekte fayda olurmu ben çünkü paxil yazmasını istiyorum bana doktoruma bana paxil yazarmısın dersem işine karışmış olurmuyum yada ne ilaç yazarsa yazsın bişey söylemem mi gerekir ben çok kararsız kaldım.

Yorum

auroriks hakkında iyi bişey duymadım hiç faydalı diyen duymadım.ama sosyal fobi için paxil birebir.ayrıca depresyon için prozac birebir.
                      <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

paxil den sonra çekingenlik büyük ölçüde azalıyor.konuşkanlığın artıyor.konuşmak ne kelime bülbül gibi öttürüyor
                        <div>kimse anlamaz biliyorum;canımı yaksa da hayat g&uuml;l&uuml;yorum</div><br />

Yorum

bencede paxil sosyal fobi için bire br çünkü cesaret veriyor inşallah tekrar paxile dönerim...

Yorum

beni konuşturan odur bu yaşta konuşmayı anca söktüm

Yorum

sen zaten kendini ifade edebiliyorsun cik cik-ilaçlarr bahane önemli olan bizim kendimize olan inancımız

Yorum

İşleniyor...
                              X