Duyuru

Collapse
No announcement yet.

anafranil

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• anafranil

arkadaşlar doktor anafranil verdi. günde 50 mg. bu ilacı kullananlar yardımcı olsun lütfen..yan etkileri çok diye duydum doğru mu, bir de ne kadar zamandan sonra ilaç etkisini göstermeye başlar.biliyorum bünyeden bünyeye farklılık gösterir ama sizce etkili bir ilac mı??

Merhabalar,

Anafranil trisiklik bir antidepresan olup, yan tesirleri ssri lara göre biraz daha fazla olabilir. Ancak bu konuda endişe etmeyiniz çünkü, bu tip ilaçlarda, yan etkilere bağlı tedavi sonlandırılması oldukça seyrek yaşanmaktadır. Buna da ek olarak, çeşitli başlangıç metodları ile yan tesirler minimuma indirilebilir.

Yaşınız ve teşhisinizi belirtmediğiniz için net bir şey söyleyemiyorum ancak, eğer yan tesirler konusunda tereddütlü iseniz, 10 mg. lık formu ile başlayıp doktorunuzdan kademeli artış tablosu talep edebilirsiniz. Anafranil 10-25-75 mg olmak üzere 3 formu var.

Ek olarak, Anafranil oldukça etkin ve iyi sonuçlar alınan bir ilaçtır. Sadece sabredin ve kaygılarınızı doktorunuzla paylaşın. Çözüm üretecektir.

Sevgiler.

Yorum

Merhaba, ben pa tedavisi için 1 yıl anafranil kullandım. İlk birkaç haftasında ilaç yüzünden ataklarım tetiklendi, ancak daha sonra doktorumdan bunun ilaçtan kaynaklandığını öğrendim ve giderek kayboldular. Yan etki olarak söyleyebileceklerim uyku ataklarıydı, öğlenleri kafamı kaldıramadığım kısa bir zaman dilimi geçiriyordum. Bir de libido düşmesi yaratıyor. Ayrıca aynı saatlerde almaya dikkat etmek lazım, hafif de olsa "rebound" denildiğini öğrendiğim bir tuhaf etkisi var. Bunun dışında hiçbir yan etkisini görmedim. 1 yıl sonra kademeli olarak bıraktım ve bırakışım çok sorunsuz oldu. Korkulacak bir ilaç değil bence. Ama doz konusunda doktorunla iletişim içinde olup yaşadığın etkileri ona aktarmalısın tabi.
      Hic bir yer ...<br />

Yorum

yan etkileri çok ben 2 haftadır alıyrm aşırı terleme ağızda kuruma istah azalması ve başka şikayetlerimde oldu ama ilk başta tuhaf gelir belki ama zamanla alışırsın ben 75mg olandan alıyrm yarım günde 1 tane alıyrm.

Yorum

Merhabalar uzun bir süredir anafranil kullanıyorum..süresini yazmaya utanıyorum artık.. Bende gelişen en belirgin yan etkileri terleme ve kabızlık bunun yanında aşırı su tüketiyorum.Fakat antidepresanların içinde bana en iyi gelen ilaç anafranildir.Bu nedenle 1-2 doktor bırak dediği halde bırakmadım.Son günlerde dozu iyice azalttım, bırakacağım kısmetse.. :?

Mide bulantısı, baş dönmesi vs gibi yan etkiler olursa endişelenmeyin en fazla bir hafta içinde bu tür yan etkiler geçer fakat yukarıda bahsettiklerim (terleme, kabızlık gibi) sizde de olursa katlanmak zorundasınız.. iyileşmek için katlanılacak şeyler..

Geçmiş olsun.

Yorum

arkadaşlar 3 gündür ilacı kullanıyorum ve bende aşırı sinir yaptı.doktora telefon açtım ilacın yan etkisi dedi ve şimdilik dozu yarıya indirdi.bu ilacı alıp da bu yan etkiyle karşılaşan varmı ve bu sinir bir süre sonra geçer mi.bununla yaşamak çok güç çünkü.ve kaç gün sonra geçmeye başlar.yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emell
              arkadaşlar 3 gündür ilacı kullanıyorum ve bende aşırı sinir yaptı.doktora telefon açtım ilacın yan etkisi dedi ve şimdilik dozu yarıya indirdi.bu ilacı alıp da bu yan etkiyle karşılaşan varmı ve bu sinir bir süre sonra geçer mi.bununla yaşamak çok güç çünkü.ve kaç gün sonra geçmeye başlar.yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar..

aynen bendede bu aralar aşırı sinir var ağlama krizleri oluyr.2 aydır kullanıyrm bende anafranili acaba ilaçtanmı yapıyr bu siniri bide vucudum adalelerim gevşemiş gibi rahatladı kullandıktan sonra adale ağrıları falan yaptı inş ilerde geçer bu rahatsızlıklar :?

Yorum

2 ay az bi süre daha kullanırsan faydasını göreceksin

Yorum

ben merak ediyorum anafranilin içindede dopamin var demi

Yorum

bende 2 aydır anafranil kullanıyorum, bende de sinir, sürekli bir iç sıkıntısı var..bun ilaçtan mı oluyor. ve 2 ay kısa bir süre değil ki. bu sıkıntılar kaç aydan sonra geçmeye başlar..bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: siinemm
                      bende 2 aydır anafranil kullanıyorum, bende de sinir, sürekli bir iç sıkıntısı var..bun ilaçtan mı oluyor. ve 2 ay kısa bir süre değil ki. bu sıkıntılar kaç aydan sonra geçmeye başlar..bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim
                      sana o ilaç yaramamış doktora söyle şikayetlerinin devam ettiğini bana tam tersi o ilaç iyi geldi herkezin bünyesi farklı efexor kullandım hiç işe yaramadı babadan kalma ilaç anafranil iyi geldi

Yorum

anlatıyorum doktora en az 4.5 ile 6 ay arası kullanman lazım diyo değiştirmiyo, ama bana göre de 2 ay çok uzun bir süre. en azından yan etkilerinin geçmesi lazım. off canım çok sıkılıyo. lustral paxil nerdeyse kullanmadığım ilaç kalmadı.içimdeki sıkıntı hep aynı

Yorum

tristik bi ilaçtır.
                          antidepresan aleminin kralıdır.
                          bünyede baş dönmesi, ağız kuruluğu ve kilo artışı yapar.
                          uyku düzeniniz bozulabilir.
                          adet düzeniniz bozulur.
                          belli bi süre sonra başka ilaçla yer değiştirilir.
                          sonra herşey başa sarar

Yorum

İşleniyor...
                          X