Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Prozac

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Prozac



    PROZAC 20 MG 24 KAPSÜL
    Diğer » Antidepresan

    Prospektüs Bilgileri:
    20mg Fluoksetin hcl Kapsül

    Endikasyonları:
    Depresyon, depresyona bağlı anksiyete, obsesif-kompülsif ve bulimia nervoza tedavisinde kullanılır. DSM III sınıflandırmasına göre majör depresyon tanısına uyan hastalarda çok olumlu sonuçlar alınmıştır.

    Kontrendikasyonları:
    Kapsül fluoksetine aşırı duyarlı hastalarda kullanılmamalıdır. monoamin oksidaz inhibitörü ile birlikte kullanılan ve kısa bir süre önce fluoksetin kullanımını bırakıp bir MAO inhibitörüne geçen hastalarda ciddi bazen ölümcül reaksiyonlarnöroleptik maliyn sendromuna benzer özellikler görüldüğü bildirilmiştir. Bu nedenle Prozac bir MAO inhibitörü ile birlikte ya da bir MAO inhibitörü bırakıldıktan sonraki 14 gün içinde kullanılmamalıdır. Prozac bırakıldıktan sonra bir mao inhibitörüne geçmeden önce en az 5 haftalık bir süre geçmelidir.

    Uyarılar / Önlemler:
    Fluoksetin ile yapılan çalışmalarda %4 oranında döküntü ve /veya ürtiker görülmüştür. Nadirde olsa döküntü görülen hastalarda karaciğer, böbrek ve akciğerlerle de ilgili olabilen ciddi sistematik olaylar gelişebileceğinden alternatif etyolojisi bilinmeyen ya da benzer bir allarjik bulgu durumunda fluoksetin uygulaması durdurulmalıdır.Fluoksetin ile tedavi edilen hastaların %10-15′inde anksiyete, sinirlilik ve uykusuzluk görülmüş, %5 bu etkiler nedeniyle tedaviyi bırakmıştır.Fluoksetin özellikle normal kilonun altındaki depresyonlu bireylerde belirgin kilo kaybına neden olabilir. Klinik çalışmalarda fluksetin ile tedavi edilen hastaların %1 kadarında hipomani ya da mani görüldüğü bildirilmiştir. Birçok antidepresan alkole bağlı MSS depresyonunu arttırır. Bu nedenle diğer psikoaktif ilaçlarda olduğu gibi Prozac’ın alkolle birlikte kullanımı önerilmemektedir. Fluoksetin ile tedavi edilmekte olan 6000′den fazla hasta arasından 12 hastada konvülsiyon izlenmiştir. Fluoksetin nöbet hikayesi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. İntihar etme riski yüksek olan hastalar tedavi başlangıcında yakından izlenmeli; aşırı dıoz alma olasılığını azaltmak için reçeteye yazılan miktar en azda tutulmalıdır. Dozda yapılacak değişiklikler plazmaya ancak bir kaç hafta sonra yansır. Depresyonun yanı sıra sistematik hastalığı da bulunan hastalarda fluoksatin kullanımıyla ilgili yeterli veri bulunmadığından böyle hastalarda dikkatli olunmalıdır. Merkezi sinir sistemiyle ilgilidiğer bir ilacıda almakta olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Fluoksetin miyokardiyel enfarktüs ya da anstabl kalp rahatsızlığı geçirmiş bireylerdeki emniyeti araştırılmamıştır. Karaciğer yetmezliğinde fluoksetin norfiuoksetin atılım yarılanma süreleri uzayacağından sirozlu hastalarda doz azaltılmalı ya da doz aralığı uzatılmalıdır.Fluoksatinin ciddi böbrak yetmezliği olanlarda kullanımıyla ilgili bilgilr kısıtlı olduğundan böyle hastalarda dikkatli olunmalıdır. Fluoksetin glisemik kontrolü etkileyebilir, fluoksetin uygulanan diabetli hastalarda antidiabetik ajan dozu ayarlanmalıdır. Psikoaktif ilaçlar düşünme, karar verme ve motor becerileri etkileyebileceklerinden hastalar otomobil ve tehlikeli makine kullanma yönünden uyarılmalıdır.Fluoksetin kullanan bazı hastalarda, özellikle yaşlılar, diüretik kullananlar ve volüm eksikliği bulunanlarda ilacın bırakılmasıyla ortadan kalkan hiponatremi görülmüştür. Fluoksetin ile bağlantısı kesin olarak bilinmemekle berber,Prozac tedavisindeki bazı hastalarda trombosit fonksiyonunun değiştiği ve/veya laboratuar testlerinde anormal sonuçlar alındığı kaydedilmiştir. Hamilelerde emniyeti kanıtlanmadığından hamile kadınlarda gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Çocuklarda güvenirliliği ve faydası kanıtlanmamıştır. Fluoksatinin yaşlı hastalarda kullanımı sistematik olarak araştırılmamıştır.

    Yan Etkiler:
    Anksiyete, sinirlilik gibi sinir sistemi şikayetleri; sersemlik, yorgunluk ya da asteni; titreme, terleme anoreksi bulantı ve diyare gibi gastrointestinal rahatsızlıklar ve baş dönmesi bildirilmiştir. Fluoksetin ile yapılan plasebo-kontrollü klinik çalışmalarda hastalarda görüldüğü kaydedilen yan etkiler şunlardır. Sinir Sistemi: baş ağrısı, sinirlilik, uykusuzluk, sersemlik, anksiyete, titreme, baş dönmesi, yorgunluk libido azalması. Sindirim sistemi: bulantı diyare ağız kuruluğu, anoreksi, disepsi, kabızlık karın ağrısı, kusma, tat değişikliği. Deri: terleme, döküntü, kaşıntı. Genel: asteni, viral enfeksiyon, bacak ağrısı, görme bozukluğu, ateş. Solunum sistemi: üst solunum yolu enfeksiyonu, farenjit, nazal konjesyon, flu-like sendrom. Ürojenital sistem: seksüel disfonksiyon, sık idrara çıkma. Kardiyovasküler: ateş basması.

    Etkileşimler:
    Fluoksetin MAO inhibitörleri ile birlikte uygulanmamalıdır. Triptofan ile birlikte kullanımı ajitasyon, huzursuzluk ve gastrointestinal bozukluğa yol açabilir. Bazı hastalarda birlikte kullanılan dizepamin yarılanma süresi uzayabilir. Fluoksetinin lityum ile birlikte kullanımı lityum düzeylerinde değişikliğe yol açabilir. Diğer antidepresanlarla kullanımı bu ajanların daha önce stabil olan kan düzeylerinin iki katının üstüne çıkmasına yol açabilir. Yüksek oranda proteine bağlanan ilaçların fluoksetin ile aynı zamanda kullanımlarında dikkatli olunmalıdır. Fluoksatin’in santral sinir sistemini aktive eden diğer ilaçlarla birlikte kullanımısistematik olarak araştırılmamıştır.

    Dozu Kullanma:
    Önerilen doz günde bir kez 20 mg dır ve sabah uygulanabilir. Kapsülün emilimi yemekle gecikebilir, ancak emilen toplam miktardabir değişiklik görülmez. Bu nedenla aç ya da tok karnına alınabilir. Diğer antidepresanlarda olduğu gibi antidepresan etki 4 hafta ya da daha uzun süren bir tedaviden sonra ortaya çıkabilir. Bzı olgularda doz 80mg/gün ‘e yükseltilmesine rağmen genelde 20mg/gün doz uygulamasının yeterli olduğu anlaşılmıştır. 20 mg’ı aşan dozların 2 ye bölünerek sabah ve öğle 80 mg/gün’ü aşmayacak şekilde uygulanması önerilmektedir.

    Etken Maddesi: Fluoksetin HCL
    PROZAC 20 MG 24 KAPSÜL Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

  • #2
    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler ama ayrı ayrı başlık açacağınıza keşke hepsini tek başlık altına toplasaymışınız

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: zerrin35
      vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler ama ayrı ayrı başlık açacağınıza keşke hepsini tek başlık altına toplasaymışınız
      her ilaç için ayrı bi tartışma ortamı yaratabilmek amacıyla her ilaca ayrı başlık açtım

      Yorum


      • #4
        yatistirici sakinle$tirici
        yasal uyu$turucu
        (horni, 03.10.1999)


        mutlu olmanın kacınılmaz yolu...
        (narcisse, 20.01.2000 05:26)


        aciz insanların tesellisi... bitişin pasaportu...
        (cyrano, 20.01.2000 12:00)


        kullanmayi biraktiginda hayati zehir zemberek yapan ilac..
        (lae, 20.01.2000 18:42)


        prozac mutsuz bir insani mutlu yapmaz, seretonin dengesi bozuk olmayan insanlarda da jelibom yese daha etkili olur. kümülatif etkili bir ilac olup derin depresyon hallerinde 3-6 ay boyunca kullanmak gerekir. sindirim sistemine acaip etkileri vardir maksimum yogunlukta aromalı osuruklara sebep olabilir...
        (kris, 23.01.2000 15:22 ~ 22.01.2001 02:07)


        (bkz: prozzac)
        (efendisiz, 12.04.2000 22:39)


        prozacın antidepresan olarak etkisini gösterebilmesi için bir süre düzenli olarak kullanmak gerekiyor.yan etkilerine bir göz atınca kötü hissettirmeyen bir yıkım olduğu düşünülebilir.asla bir uyuşturucu değil lafınıda en çok reçeteye procaz karalayan doktorlar kullanır...
        (stinkfist, 17.04.2000 12:44)


        zayiflatan ve zayiflattigi icin hicbir problemi olmayan gerzekler tarafindan avuc avuc icilen ilac
        (cle, 24.04.2000 10:31)


        bir record label ı.
        (uur, 24.04.2000 12:32)


        libido yu düşürdüğü ve antidepresan olduğu için öğrencilere sınav zamanı verilir (doktorlar tarafından) başta iştah kapar ve bu sebepten dolayı kilo verilebilir... ancak uzun vadede etkiler tarsine döner.. libido eskiden daha fazla olur (bkz: duz duvara tirmanmak) ve iştah açılır..
        (hunter, 20.06.2000 14:46)


        (bkz: prozac toplumu)
        (caelumluna, 22.01.2001 02:02)


        "sosyal endikasyon ve depresif hal" teshisiyle eger depresyon durumunuz agır degilse günde tek doz kullanımının hayatınızı kurtardıgının farkına vardıgınızda doktora ettiginiz sesli ve sessiz küfürlerin tamamından utandıgınız, bırakmadan önce dozu yavas yavas azaltmanız gereken yoksa sizi daha kötü bir depresif hale sokacak olan, çogu zarar azı gercekten karar olan ilac..
        (gonewiththesin, 08.10.2001 21:47 ~ 09.10.2001 10:49)


        50 mg fluoksetin hidroklorür ün ilaç hallerinden biri
        diğerleri için bakınız
        (bkz: fulsac)
        (bkz: depreks)
        (undenied, 08.10.2001 22:07)


        recetesiz satıldıgını farkettigimde sasırdıgım ilac..
        (gonewiththesin, 08.10.2001 23:41)


        yan etkilerinden bir kisimi (herkeste yapmaz bunlari):
        -bulemia
        -migde bulantisi
        -uykuda duzensizlik
        -libido dusuklugu
        -sinirlilik
        -dalginlik (asiri konsantrasyona bagli olarak diger seylere kitlenememek)

        ayrica ticari takdim sekli 50mg dan ziyade 20mg lik tabletler halindedir, diger antidepresanlardan (bkz: valium) (bkz: xanax) farkli olarak adami embesil yapmaz.
        (fincan, 18.10.2001 23:24 ~ 23:25)


        (bkz: mutluluk hapı)
        (dreamer, 05.11.2001 13:29)


        ortadan ikiye yarılmak uzere olanların sigortası, ssksı, primi, ilaç sırası...
        (bacchus, 25.11.2001 08:27)


        (bkz: antidepresan)
        (criminal, 20.03.2002 20:43)


        gecen gun gazetelerde kansere yol actigi aciklanan bir antidepresan.
        (unearth, 29.03.2002 09:34)


        uzun sureli kullanimda beyinde esrarla tipatip ayni etkiyi olusturan, gri hücre sıkacağı.
        (sowilo, 30.03.2002 02:28)


        adina ilk once mutluluk hapi, daha sonralari ise 'intihar hapi' denilen ilac.
        (unearth, 30.03.2002 06:14)


        intihar olayına açıklık getirmek gerekirse ki gerekiyor: gerek prozacın gerekse benzer ssri tipi ya da başka antidepresanların bu etkisine sebep depresyonda olan ve zaten intihar düşüncesi olan ancak depresyonun etkisiyle karar verme, harekete geçme, uygulama gücünü bulamayan insanların ilacın tedavi edici etkisinin bir komponenti olarak hayati önemi olan her kararda olduğu gibi intihar kararında da bir süre sonra uygulama gücünü kazanmasındandır. acı fakat gerçek* depresif kişi oley heyo bir karar verdim ve uygulayabiliyorum sevinciyle ölüme mutlu gider, o kadar uzun zamandır kendisi ile ilgili bir karar almamış ve uygulamamıştır ki eylemi sonunda ölecek olması gerçeği bile mutluluğunu engellemez ve onu ölümden vazgeçiremez. işbu yüzden derler ki intihar düşünceleri ve riski olan depresif kişiler bu karar verme ve uygulama gücünü kazanma evresinden depresif moodun da düzelme evresine geçene kadar ,ki bu evreye geçiş takdir edersiniz karar verme gücünü kazanmadan daha geç ortaya çıkmaktadır, hastanede yatırılarak yani kapatılarak tedavi edilmelidir.
        (duduklu tencere, 30.03.2002 11:19)


        hiçbir mutlu etme etkisi göstermeyen sözüm ona mutluluk hapı. hormon dengesinin altüst olması dışında bir etkisi hissedilememiştir. doktorların tanı koyamadıkları her şeye "psikolojik" demeleri* sonucunda prim yapmıştır. kanımca, aspirine gıda boyası sürünce daha etkili, kalıcı bir mutluluk elde edilmekte; ama ben yine de oyun hamurunun kökten çözüm olduğunu düşünüyorum.
        (purplehaze, 30.03.2002 11:30 ~ 22:04)


        amerikanin uyaniklik yaparak bazi testlerin sonuzlarini beklemeden piyasaya mutluluk hapi olarak surdugu ve her gecen gun ciddi bir yan etkisi ortaya cikan, ne zayiflatan ne de mutlu hissettiren hap. (bkz: placebo)
        (elcathyl, 06.04.2002 22:23)
        #1169673 !?


        erkeklerde iktidarsizlik yaptigini duydum, sanirim dogru.

        anksiyeteli ve anksiyetesiz depresyonda etkin ve güvenli tedavi sağlar
        uzun yarılanma ömrü nedeniyle prozac, doz atlamalarında tedavi bütünlüğünü korur, ilaç kesme belirtileri görülmez
        gerilim tipi, migren ve günlük kronik başağrısı profilaktik tedavisinde etkindir
        kronik hastalıklara sekonder depresyonun tedavisinde etkin ve güvenlidir

        acayip pahalı olmasına rağmen çok satan antidepresan.
        (tasslehoff, 10.04.2002 16:43 ~ 16:55)


        amerikan eli lilly firmasinin (penisilini icat eden taife bu) antidepresan'i. sivi ve kapsül olarak 2 formda tüketime sunulmus durumda. muadilleriyle rekabet edemeyecek kadar abartili fiyatina karsin (ki söz konusu firmanin diger ilaçlari zyprexa, permax, vs de ziyadesiyle pahallidir) en çok bilinen antidepresandir kendisi. rivayet o ki, amerikan ilaç tekeli memleketinde satamadigi ilaçlari 3. dünya ülkelerine sokusturur ve prozac da bunlardan biridir.
        (kite kat, 04.07.2002 17:19)


        (bkz: selective serotonin reuptake inhibitor)
        (mrna, 10.08.2002 21:13)


        (bkz: anti depresanla mucize olmaz)
        (elcathyl, 11.08.2002 12:31)


        (bkz: prozac nation)
        (arsonist, 31.10.2002 20:45)


        insanlarin beyinlerini uyusturup duygularini kor eden;onlari gercek hayattan koparip ortalikta moron moron dolastiran sozde antidepresan.prozac alan insanlarin cogu ortaliga anlamsiz gulusler, kahkahalar savururlar. bos bos bakislari ve bu ilacin cok ise yaradigina dair sonsuz inanclari vardir.yazik...
        (catch22, 05.11.2002 14:58)


        sorumluluk sahibi bir suser, işi gücü olan sabah 8 akşam 6 insanı.
        bir ay boyunca hayatından bazı şeyleri çıkarmaya ant içmiş ve dış mihrakların oyunlarına gelmemeye uğraşan ama o salonda* olduğu sürece "yerim lan ben böyle ant içmeyi" tarzı cümleleri beynimizin kıvrımlarından atmosfere yayması ile ünlü kişilik.!*
        (keep clubbin, 11.11.2002 12:38)


        (bkz: olmeyi bayilmak sanmak)
        (prozac, 16.11.2002 10:30)


        bilincli ve doktor kontrolunde kullanildigi surece hayat kurtaran mucize
        (tsang tsung, 18.11.2002 15:47)


        huxleyin somasinin gunumuz versiyonu
        (henry lee, 28.11.2002 07:16)


        dün akşam itibari ile "yerim ben senin andınıda atanıda" edalarıyla bünyesine allah ne verdiyse sokan, niyetli suser.!*
        (keep clubbin, 28.11.2002 10:16)


        prozac kapsul depresyon,depresyona bagli anksiyete, obsesif-kompulsif bozukluk, bulimia nervoza ve premenstrual disforik disorder tedavisinde kullanilir.dsm 3 siniflandirmasina gore major depresyon tanisina uyan hastalarda prozac ile cok olumlu sonuclar alinmistir.en cok gorulen yan etkilerin anksiyete, sinirlilik ve uykusuzluk gibi sinir sistemi sikayetleri, sersemlik, yorgunluk ya da asteni, titreme, terleme;anoreksi, bulanti,bas donmesi oldugu bildirilmistir.1988'e kadar fluoksetinin tek ya da diger ilaclar veya alkolle birlikte akut asiri dozlamasi ile ilgili 38 olgu bildirilmis bunlarin 2si olumle sonuclanmistir.
        (marianne faithfull, 29.11.2002 10:38)


        kapı kenarlarını mesken tutan ve bu meskenliğini maddeyi* temel alarak gerçekleştiren pek bir değerli kanka.!
        (keep clubbin, 12.12.2002 16:58)


        (bkz: bacanak)
        (bkz: hastasiyim)
        (bkz: her eve lazim)
        (bkz: seni sevmeyen olsun)
        (mezopan, 22.12.2002 16:57)


        stresten bozulan beyin kimyasını düzelttiği söylenen kimyasal bileşim.
        sinirlenmeyi engeller, insana pembe gözlük taktırır, duygu kaybına neden olur, iştahı kapatır, uyku yapmaz..

        özetle insanı sakin ama duygusuz bir hale dönüştürür..
        herşeye rağmen, zorlu geçiş süreçlerinde kullanılması faydalı olabilecek bir anti depresandır.
        (porcupine, 30.01.2003 15:18 ~ 15:19)


        (bkz: prozac ver sussun)
        (jiletlipasta, 30.01.2003 20:05)


        yeni beyin hucresi (bkz: noron) yapimina (bkz: norojenezis) neden olan moda antidepresan
        (henry lee, 11.02.2003 07:49)


        ilk zirve deneyimini 4. yaş zirvesi ile gerçekleştirmiş, üstüne çektiği erkeklerden sıyrılmak için* beni zaman zaman kalkan olarak kullanmış bir kişilik.! yanakları tam şıpıldaklıktır.!
        (keep clubbin, 17.02.2003 17:55)


        gecenlerde amerikan gida ve ilac dairesi fda'nin cocuklarin da kullanabilmesini onayladigi depresyon giderici.

        (bkz: prozac ver sussun)
        (bkz: prozac toplumu)
        (karaca, 20.02.2003 09:59)


        aslen metelige kursun sikan bir kurulus olan lilly, prozac ilacini piyasaya sürdükten sonra kücük capta bir "microsoft" efekti yaratmisti. hisse senetleri tavana vurmus ve tüm ilgililer artik paraya para demez olmuslar idi. taaa ki gecen sene mahkeme karari ile monopol‘lüklerine son verilinceye kadar.
        patentlerini bu yilin sonuna kadar uzatamamanin piyasa degeri ise 4 milyar dolarciktir (bkz: too bad)...
        (minotaurus, 22.02.2003 04:04)


        insani duygusuz hale getiren,derin dusunceler icinde uyuyamazken o dusunceleri bi sureligine siktiretmenizi saglayan ve bu nedenle uyuyabilmenizi saglayan,tadi hos bir ilac
        (systemfailure, 22.02.2003 14:04)


        özellikle 90'lı yıllarda topluma, özellikle de amerikan ve avrupa toplumuna damgasını vuran, hakkında kitaplar yazılan, insanları umursamaz kılan ilaç (bkz: bi nevi esrar)
        (spaztica, 22.02.2003 14:16)


        11 eylül olaylarından sonra amerika'da satışı tavana vuran ilaç.
        (broken, 22.02.2003 14:27)


        kuntin ve keep clubbin gibi iki ha$arı tanımının yanından geçip omzunun üstünden arkaya bakabilecek $ahsiyetin yanında a$ırı kendi halinde, bir aile babası, bir "sabah sekiz ak$am altı" insanı gibi duran, keep clubbin ve kuntin beylerin malikanesine kendisini görme ümidiyle gittigimde coktan evinin yollarını tutmu$ olan ve halk arasındaki ismiyle bacanak olarak tanımlanan insan.
        (resureksiyon, 25.02.2003 22:13 ~ 17.03.2003 00:15)
        #2422251 !?


        time'ın seksen yılın seksen önemli olayı anketinde 90bilmemkaç yılına ait seçenekler arasında piyasaya sürülmesi seçeneği yer alan ilaç. ben onu işaretlemedim işte*
        (bkz: time dergisi anket yaptiginda turklerin ilgisi)

        kendi halinde bir alış veriş esnasında...

        prozac - diş macunu almak istiyorum. nerede bunun reyonu?
        miskinlik omur boyu - şurada ileride, ama ne gerek var. bende var bi tane ne de olsa.
        prozac - olsun, benimde bir tane olsun istedim.
        miskinlik omur boyu - bak benimkisi biterse, seninkisini arsızca kullanırım ha!
        prozac - of çok varmış. nasıl seçeceğiz ki bunların içinden?
        miskinlik omur boyu - böyle gözlerini kapatıp elini savuracaksın. denk gelen ilk paketi alacaksın. ben traş bıçaklarına bakacağım, hem baksana 36 bıçaklı pilli traş makinaları var burada..

        alış veriş biter, kahramanlar eve dönerler; banyoda aynı marka aynı model diş macunundan iki tane yan yana sıralanmaktadır.

        that's the sprit
        (miskinlik omur boyu, 02.02.2009 01:13)


        bir insanin bu kadar guzel gozukmesinin tek sebebi bu kadar sevildigini bilmesi olabilir. amma lakin ki,dunya etrafindan kaysin gitsin sabah ise gitmek icin uyanip pazar gunlerini bekliyor gibi yasiyor ve futursuzcana uyandirilip bilimum alisveris merkezlerine surukleniyor. o raddeye gelindigi anda allah yarattı demeyip diesel senin, tommy hilfiger benim magazadan magazaya kosup ne kadar sahane urun varsa buluyor. fazla ustune varmamak gerektiginden buz kesen balkonlarda oregon esliginde sigarasini icerken 2009 bahar sezonu nedense transparan kiyafetleriyle alakali tespitlerde bulunuyor.
        velhasil her eve lazim bir insan ama kiskancligimdan oturu ayni temennide bulunmaktan uzagim.
        (welmaren, 02.02.2009 01:51)


        psikanalizi tarihe karıştırmak isteyenlerin icadı. yüzeysel, ticari dilli, kadınların aklını celbedici özelliklere sahip bir ilaç. kimi insanlarca * yapılan ''kadınları özgürleştiren ve güçlendiren feminist bir ilaç.'' şeklindeki teşvik edici tanımlamaların öznesi.
        (burrhole, 10.02.2009 21:56)


        hayırlara vesile olan adam. geçen evde uyuyakalmışken ve son otobüse 10dk. varken arayarak uyanmamı sağlamış gözümde ak sakallı dede mertebesine ulaşmıştır.
        (hector cuper, 12.02.2009 13:08)


        migren ve gerilim tipi baş ağrısı teşhisi sonucu kullanmaya başladığım, kuru kayısı + yovita + kefir + armut yediğim günlerde bile zorlandığım halde bana rahat rahat bağırsaklarımı boşaltma şansını tanıyan ilaç. yaklaşık 1 aydır yaşadığım değişimler; ota boka ağlamamak, kıyafetleri çıkardıktan sonra duvara fırlatmamak, 14549845165 saat sonra yapılacak kıytırık işleri 12454 saat sonraya bırakabilmek ya da hiç değilse artık uyuyayım uyanınca düşünürüm diyebilmek oldu. hatta 5 yıldır beni yiyip bitiren geberten problemleri bile zamana bırakabildim ki bunu defalarca denemiş başarılı olamamıştım. bunun dışında bir mutluluk verici ya da uyuşturucu gibi algılanmaması gerektiğini düşünüyorum.
        migren engellenemez ve zevk alınamaz kanısındayım ancak bu gerilim tipi baş ağrısında prozac ile mutlu yarınlara, sıkıştırılmamış hatta daha az ağrıyan bir kafayla gözlerimi açmayı umuyorum.
        (yesila, 21.02.2009 15:19)


        tam 5 yıl önce kalp çarpıntısı nedeniyle gittiğim askeri hastanede kan testleri ve ekg sonucu kalbimde hiçbir sorun bulunmadığının anlaşılması üzerine, sevk edildiğim psikiyatri bölümündeki tabip binbaşının kullanmamda ısrar ettiği; fakat benim sinir sistemini etkileyecek, sahte mutluluk verecek bir ilacı kullanmayı asla kabul etmemem dolayısıyla reçete üzerinde kalan ilaç.

        sadece dış görüşüme bakarak "elleri ve tırnakları çok temiz, beyaz tenli gözlüklü.. hmm... obsesif bu asteğmen!" şeklinde tanı koyması ve benim "1 kutu bitirdim, sorunlarım çözüldü. sonra ne olacak? ömür boyu bunu mu kullanacağım?" demem üzerine birden panikleyip "bi dakka ya!! bu tam obsesif çıktı! bölük komutanına uyarı yazayım... mır mır... hmm.. hastanın durumunun ve ilaç kullanımının mutlak suretle takip edilmesi..." demesi ilaçtan uzak durmam için başlı başına bir sebepti.

        en çok da aklımda kalan benim ısrarlı sorularım karşısında yaşanan şu diyalog:
        -titiz misin?
        -evet
        -tamam kullan o zaman bunu!
        -her titiz olan kişi hasta mı oluyor? ya da dağınık, pasaklı insanlar normal mi size göre? ayrıca ilacı kullanınca ne olacak? eve gelince giysilerimi sağa sola mı fırlatacağım? masam, dolabım her daim dağınık mı kalacak? yemekten önce ellerimi yıkamayacak mıyım?
        -bana bak asteğmen... burada 15 yıllık hekim ve de senin üstün olarak bulunduğumu hatırlatayım.
        -!!??.....

        şimdi hakkında yazılanları okuduktan sonra, 3 yılda 5 şirket değiştirmem, her gittiğim yerde birileriyle gerginlik yaşamam, her insanda bir kusur bulmam, olayların iyi yanını hatırlamak yerine en küçük yanlışı bile unutmayıp en yakın arkadaşlarımı kendimden uzaklaştırmam (bkz: kindar), beni reddeden ya da kesin yanıt vermeyen (bkz: ilişki için zaman isteyen hatun modeli) kızları takıntı haline getirip onların da benim duygularımı istismar etmesiyle olmayacak ilişkide ısrarın bokunu çıkarmam, vs gibi olayların muhasebesini yapınca acaba o gün yanlış mı yaptım diye sormadan edemiyorum...
        (one man army and the undead quartet, 21.02.2009 16:10)


        kendisi şıracı olup, şahidimdir.
        (heartache, 13.03.2009 14:43)


        işyerinde beraber çalıştığımız bir bayan arkadaşa, doktorun yoğun stres altındasın diyerek yazdığı öksürük şurubu.
        (kayitsiz okur, 13.03.2009 17:15 ~ 17:15)


        bir arkadaşımın* annesi ufak bi trafik kazası geçirmiştir. bunun üzerine arkadaşım, bu mavişi, bonbonu kullanmaya başlamıştır. ayrı kentlerde yaşandığından "olay evlad" durumdan an be an haberdar olma gayreti içindedir; ebeveynini arar:

        anne:
        - "doktorla görüştüm, durumum iyi" der.

        sonra karşı taraftan can alıcı soru gelir:
        "nolldu anne!! hasta mısın?"*
        (panwithme, 14.03.2009 02:39)


        sanıldığı gibi düşünmeyi engelleyip rahatlatma gibi bir özellliği olmayan ilaç..

        prozac kullanan insan kendisine acı veren olayları, anıları, tecrübeleri vs. belki de daha fazla düşünme fırsatı bulur ama tek bi farkla; duyguları olmayan bir robot, bir bilgisayar, bir makine gibi..
        (muz kokulu, 24.03.2009 01:27 ~ 09.05.2009 02:00)


        1 buçuk aydır kullanmama rağmen hiçbir şekilde rahatlatmayan, duygusuz, hissiz, tepkisiz bir zombi olmanıza sebebiyet veren ilaç.

        tadı da iğrenç ayrıca.

        yan etkilerinden biri de anksiyetedir.

        o zaman niye içiyorum ben bu ilacı lan!

        (bkz: ha sıçtım ha yüreğim yandı)
        (john petrucci, 30.03.2009 21:04)


        kullanmaya baslamamdan beri aradan aylar gecti, 4 ay once birakmistim kullanmayi, simdi kuzu kuzu tekrar kollarina donuyorum.
        mutlu muyum bu sonuctan, bilemiyorum, ama ihtiyacim oldugunu hissediyorum/biliyorum.
        (gildareon, 01.04.2009 22:55)


        depreşan duyguları istendiği gibi bastıramayan bir antidepreşan...
        (john petrucci, 03.04.2009 00:44)


        manik depresifleri ölüme sürükleyebilen hap. zira prozac veya fulsac gibi fluoksetin içeren muadiller, bipolar bozukluğa sahip hastalar (bkz: manik depresif) tarafından ağır bir haletiruhiye sebebi ile (aşırı mutsuzluk, intihar isteği vb. gibi) doktor kontrolü haricinde (ki aklıselim sahibi doktor vermez zaten bunu) kullanıldığında, ilaç hasta kişideki depresyon halini mani haline çevirmektedir. ancak, bu hastalar zaten kronik bir depresyona sahip oldukları için, bu durum kişinin bir anda, ikinci defa düşünmeden, korkmadan, hatta tabir-i caiz ise "güle oynaya" intihar etmesine sebep olabilir.

        velhasılıkelam, her depresyon birbirine benzemez; hastalığınızın ne olduğunu bilmiyorsanız, saçmalamayın. eczaneden rastgele hap almayın. negatif karizmanın büyüsüne kapılmayın. çok istiyorsanız gidin passiflora için, olmadı bira için.
        (fluorescein, 17.04.2009 21:32)


        depersonalizasyon da vardır yan etkileri arasında...
        sıçan psikolojinize sıvama etkisi yaratabilir.
        (bkz: terbiyesiz)
        (john petrucci, 18.04.2009 16:42)


        erken boşalma tedavisinde de kullanılabiliyormuş
        (byr, 20.04.2009 06:45)


        ben bu ilacı kullandım. etkilerini ve amaç dışı kullanımlarını da öğrendim.

        şimdi, bu ilaç iştah kestiği için bazı gerzekler avuç avuç yutuyormuş bunu. öyle demişlerdi. yine cinsel isteği azalttığı ve heyecanlanmayı da önlediği için saniyesinde boşalan bazı erkekler de üroloğa falan gitmek yerine onlar da bundan avuç avuç içiyormuş. onlara gerzek demedim. çünkü dangalağın önde gideni olduklarını düşünüyorum. oysa, ilaç tamamen ters bir etki de yapabilir. yani kişinin cinsel isteğini tavana da vurdurabilir. ki yapıyor bunu. keza, uykusuzluk-çok uyuma gibi problemlere de neden olabiliyor. bende uykusuzluğa sebep oldu. aynı dönem beraber doktora gittiğim arkadaşımda ise aşırı uyuma isteği oluşturdu. keza, yeme içme ve cinsel istek konularında da farklı etkiler görüldü bizde.

        velhasıl, diyeceğim şu ki.... bir denyoluk yapıp da boşalma problemleri için prozac kullanmayın. zayıflıycam diye prozac içmek gibi bir mallık hiç yapmayın. bunlar hormon dengelerini etkileyen ilaçlardır. eczacıya "ordan bi prozac çek" deyince verdiklerine bakmayın, doktor kontrolünde kullanılmaları gerekir.
        (zipirinsan, 20.04.2009 07:03)


        amerika'da en cok satan ilac.
        (diesel1907, 23.04.2009 07:58)


        insan olmaya ait olanları bir süreliğine donduran hap.. welcome my son welcome to the machine.. domo arigato mr roboto.. yaklaşık 1 yıl kullanım ve peşinden 4-5 aylık bir arınma dönemi ardından hakkında birşeyler yazılabilir.. şöyle ki.. kendinizin bile algılamakta güçlük çektiğiniz ya da inkar ettiğiniz bir depresyon süreci içindeyseniz 2-3 aylık kullanımdan sonra sizi toparlamaya başlar, kullanılan ilk 1 ay mide bulantısı, halsizlik, baş dönmesi, titreme, zehirlenmeye benzer belirtiler, barsak hareketlerinde düzensizlik, baş ağrısı, bir miktar unutkanlık yaparak başlar süreçlerine.. aylar geçtikçe öyle sebepsiz bir mutluluk bir gülümseme vs de gelmez yüzünüze kendinizi huzurlu ve mutlu da hissetmezsiniz ancak gittikçe tepkisizleşirsiniz.. adeta aptallaşırsınız.. dış dünyaya karşı duyarsız insanlara karşı duygusuzsunuzdur.. ne bir göz yaşı ne bir kalp çarpıntısı hiç biri kalmaz hayatınızda.. tam anlamı ile bir robot olursunuz.. bu dönemde en güzeli bir işe girmek ve artık depresyondan çıkışı garantilemektir iş yerindeki olaylara kaptırırsınız kendinizi ve depresyonun temel etmenleri tamamen silinmiş gibi olur.. tek düşündüğünüz gidip geldiğiniz iştir başka hiç birşey de umurunuzda değildir.. bu bir süre daha böyle devam eder.. sonra bir kaç ay sonra gelir sevgili unutkanlıklar.. isimleri aklınızda tutamaz olursunuz.. hafıza bulanıklaşır.. cümle kurarken diliniz dolaşır ya da kelimeyi bir türlü hatırlayamazsınız.. karşınızdakine birşey anlatmak istersiniz ama prozac efendi hafızanızdan kelime haznenizi silmiştir bile.. bir de bakarsınız çok kritik bilgileri bile unutur olumuşsunuz.. ve artık buna bir dur deme zamanı gelmiştir.. robot olmak güzeldir duygularınızı kimsenin incitememesi çünkü duygusuz bir varlık olmak güzeldir ancak bir yere kadar.. hafıza gidiyorsa durdurmak gerekir.. bu durumda ani bir kararla kullanım tek seferde kesilir.. bazen kendinizi kutuya boş boş bakarken bulursunuz yoksa bağımlı mı oluyorum dersiniz ama kullanmazsınız.. ilk 1 aydaki bütün olumsuzluklar teker teker geri gelir hayatınıza.. bu bir ay ya da daha uzun böyle sıkıntılarla geçer.. 2-3 ay sonra biraz daha iyisinizdir ancak heyecan halen hayatınızda yoktur.. unutkanlıklar hala devam eder.. klavyede yazı yazarken cümlenin başı sonu ortası karışır.. uyarmadı demeyin o aptal halinizde beyninizin ve bedeninizin kontolü tam anlamı ile elinizde değildir, prozac kullanılan dönemde de değildir zaten, bir robottan duygusal sözler söylemesini ya da espri yapmasını bekleyemezsiniz değil mi.. işte bu olumsuz durumlar sürdükçe kalıcı hale mi geldi diye korkmaya başlarsınız.. yavaş yavaş birşeyler hissetmeye kızmaya, sinirlenmeye, üzülmeye başlarsınız.. merhaba robot yeniden insan oluyorsun.. siz buna memnun olurken çevreniz sinirli olduğunuzdan yakınmaya ve yeniden prozac kullanmanızı önermeye başlamıştır bile.. bu kadar zaman sonra olumlu ve olumsuz yanları rahatlıkla karşılaştırılabildiğinden o olmadan çok daha iyi olacağınıza karar verir ve asla bu tuzağa düşmezsiniz.. artık zamanla yeniden mutlu olabilmeyi ve içinizden gelerek dakikalarca güleceğiniz günleri hayal ederek yaşamınıza devam edersiniz.. bir uyarı bu duygusuzluk ve umarsızlık kimi zaman acımasızlık olarak da algılanabilir çevrenizden ama siz zaten farkına varmayacaksınız bu ruhsuzluğunuzun.. bu durumda yapılacak en güzel şey mümkün olabildiğince kişinin kendini mutlu edecek uğraşlara vakit ayırması ve bir gün herşeyin daha normal ve olumlu olacağına olan inancını korumasıdır..

        ekşisözlükten alıntıdır.
        bakınız http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=prozac[/url]

        Yorum


        • #5
          'Prozac Toplumu'na dönüş
          Hülya HASANOĞLU

          Prozac 20 y.y.'ın kronik hastalığı olan depresyona karşı bir kurtuluş mucizesi olarak karşımıza çıktı. O kadar kısa sürede yaygınlaştı ki, bu da artık toplumların ne kadar hasta olduğunun bir kanıtı oldu.

          Prozac 20 y.y.'ın kronik hastalığı olan depresyona karşı bir kurtuluş mucizesi olarak karşımıza çıktı. O kadar kısa sürede yaygınlaştı ki, bu da artık toplumların ne kadar hasta olduğunun bir kanıtı oldu.

          Prozac, 20. y.y.'ın kronik hastalığı olan depresyona karşı bir kurtuluş mucizesi olarak karşımıza çıktı. O kadar kısa sürede yaygınlaştı ki, bu da artık toplumların ne kadar hasta olduğunun bir kanıtı oldu.

          Prozac; İsveçli Laily Firması tarafından, 1986 yılında piyasaya sunuldu. Bugün dünyada 24 milyon insan bu ilacı kullanıyor. Peki, nedir bu Prozac'ın diğer antidepresanlardan farkı?

          Daha eski olan antidepresanlar, sayısız insanın depresyonla başa çıkmasına yardımcı olur. Fakat ilaçlar; baş dönmesi, sersemlik, ağız kuruluğu, görme bulanıklığı ve ciddi vakalarda aritmi gibi yan etkiler de yaratıyordu. Ayrı bir nokta da, bazı trişinlik antidepresanların ölümcül tozları ile, doktor tarafından verilen dozları arasında çok az fark olması, bu da intihara eğilimli hastaların bu tür ilaçları kullanırken risk ortaya çıkardı. Oysa, Prozac böyle bir dezavantaj taşımıyordu. Üstelik, diğer depresanlar kadar etkili idi. Aynı zamanda bu ilaçlar gibi rahatsız edici ve tehlikeli yan etkiler taşımıyordu. Bu açıdan Prozac, diğer antidepresanlara kıyasla, depresyon tedavisinde önemli bir adımdır.

          Dünyada 24 milyondan fazla insanın kullandığı Prozac'ın bu alanda kullanılan diğer antidepresanlar arasında farklı bir yere sahip olmasının bir nedeni de, depresyon dışında bir çok alanda kullanılıyor olması.

          Prozac, Amerika'da iştah hastalığı olarak bilinen bilumum nevrozunun tedavisi için Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından piyasaya sürülmesi onaylandı. Bugün 40 ülkede, blumi tedavisinde Prozac kullanılıyor. Bunun dışında, hamilelik ve doğum sonrası depresyonlarda, rejim yapmak isteyenlerde, sigarayı bırakmak isteyenlerde ve nedensiz sıkıntı duyma durumlarında da Prozac kullanılıyor.

          Prozac'ın olumlu yanlarının dışında, tartışılan, birçok yönü de var. Çünkü bu ilaç piyasaya "mutluluk hapı2 olarak sunuldu. Bu nedenle bir çok tartışmaya neden oldu. İlacın kullanımı o kadar yaygınlaştı ki, artık insanlar en ufak bir üzüntü ya da stres durumunda bu ilacı kullanmaya başladılar. Bu durum insanları, zorlukların üzerine gitme yeteneğinden ve sorunları çözmekten aciz bırakacaktır. Bu da geleceğin toplum yapısı açısından önemli bir sorundur.

          Prozac, bazı psişik durumlarda oldukça etkili bir ilaç, Ama önemli bir noktada, ilacın sadece belirtileri ortadan kaldırdığıdır. Oysa, depresyonun gerçek nedenleri varlığını sürdürüyor.

          Prozac, bugün Türkiye'de de reçetesiz satın alınabilen bir ilaç. Fakat unutulmaması gereken bir nokta da, bu ilacın etkisinin hastadan hastaya büyük farklılıklar gösterebileceği.

          Prozac ile ilgili bir başka tartışma da, Amerika'da çocuklara Prozac verilmesi oldu. Bugün Amerika'da Prozac ya da benzeri ilaçları kullanan 600 bin çocuk var ve bunların yaşları 13-18 arasında. Bu tür ilaçları kullanmaya alışan bir çocuğun, ileriki hayatında zorluklarla mücadele etmesi gücünü nasıl bulacağı, sıkıntıları aşıp, kendi iç çatışmalarını nasıl çözeceği ve böyle bir durumda nasıl büyüyeceği çok önemli bir soru ya da sorun.

          Bütün bu sorular ya da sorunlar, aklımıza şu soruyu getiriyor. Prozac gerçekten bir başarı mı, yoksa bu başarı Lilly firmasının pazarlama başarısından ibaret mi?

          Olumlu ya da olumsuz yanları ile Prozac; tüm dünyada adı konuşulan, tartışılan ve kullanılan bir antideprasan. Tüm dünyada, depresyondan kurtulmak için çok yaygın bir şekilde kullanılan bir ilaç. Freud'un bilinçaltı teorileri ve psikanaliz yönteminin artık pek kullanılmaması anlamına da geliyor.

          Freud'un tüm bu teorilerinin böyle bir anda kullanım dışı kalması yanlış, Çünkü depresyondan kurtulabilmek için gerekli şey; "sözü" kullanarak acının nedenine inmek. Unutmamalıyız ki insanın iç yapısını anlatmayı sağlayacak hiçbir ilaç yoktur.

          http://www.istanbul.edu.tr/iletim/?p...ail&int_Id=346

          Yorum


          • #6


            Prozac Toplumu - Prozac Nation







            Amerika’da Genç Ve Bunalımda Olmak… “Rıccı’nın Performansı Övgüyü Hak Ediyor!”- Variety
            Elizabeth Wurtzel’in çoksatar otobiyografisinden uyarlanan bu dokunaklı filmde Ricci’ye, Michelle Williams (Brokeback Mountain), Anne Heche (Six Days Seven Nights), Jason Biggs ( American Pie) ve Jonathan Rhys- Meyers (Match Point) gibi muhteşem yıldızlar eşlik ediyor.

            Ödüllü yıldız Christina Ricci (Cursed, Monster) ve deneyimli aktris Jessica Lange (The Postman Always Rings Twice) aşırı uçlarda gezinen bu gerçek hikâyede başroldeler. Yetenekli genç yazar Elizabeth Wurtzel (Ricci), Harvard’da gazetecilik bursu kazanır ve bunu ait olduğunu düşündüğü işçi sınıfından kurtulmanın bir yolu olarak görür. Sonunda gerçek yeteneği ortaya çıkacaktır. Ancak gelecek vaat eden genç yazarın rüyalarının peşinden çıktığı bu yolculuk, onu sorunlu aile ilişkileri, yalnızlık, uyuşturucu, seks ve umutsuz beklentilerle örülü bir bunalıma sürükleyecektir.
            Özellikler:
            Tür: Dram
            Süre: 81 dak.
            Yapım Yılı: 2001
            Ekran: 1:85 Geniş Ekran
            Altyazı: İngilizce- Türkçe
            Ekstralar: Bir Sahnenin Anatomisi/ Diğer Fragmanlar
            Sınıflandırma: +7 Cinsellik

            Yorum


            • #7
              Prozac'ın kanser tümörlerinin intihar etmesini de engellediği öne sürüldü

              27/03/2002 (2494 kişi okudu)

              LONDRA - Britanyalı araştırmacılar, tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan prozac'ın 'beyindeki tümörlerin gelişimini hızlandırabileceğini' iddia etti.
              Birmingham Üniversitesi uzmanlarına göre,
              'mutluluk hapı', vücudun kanser tümörlerini yok etmesini sağlayan doğal mekanizmasını engelliyor 'olabilir'.
              Ancak uzmanlar, gelecek hafta tıp dergisi
              'Blood'da yayımlanacak araştırmanın bu konuda
              son sözü söylemekten uzak bir 'ilk çalışma' olduğunu, prozac'ın kansere yol açtığını söyleyebilmek için çok sayıda ve daha ayrıntılı araştırmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
              Prozac'ın uzun süreli etkilerinin araştırılması gerektiği sonucuna varılan çalışma, aslında pozitif düşüncenin kanser tümörleri üzerindeki etkisini bulmak üzere yapılmıştı. Birmingham Üniversitesi uzmanları, 'pozitif düşünce' sırasında salgılanan 'serotonin' hormonunun tümör hücrelerine girerek onlara kendi kendilerini öldürme emrini verdiği gözledi. Ancak, 'deney tüplerinde yapılan denemede', serotonin salgısını düzenleyerek etkili olan prozac'ın, tam tersi etki yaptığı görüldü. Prozac, kanserli tümörlere serotonin girişini, dolayısıyla da tümörlerin kendi kendisini imha etmesini engelledi.
              1987'de piyasaya çıkan prozac, depresyon, obsesif-kompulsif bozukluk ve yeme bozukluklarında yaygın olarak kullanılıyor. 1999'da tüm dünyada 1.8 milyar dolarlık prozac satıldı.
              (The Independent)

              http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=33056

              Yorum


              • #8
                Fluoksetin

                Tanım

                Fluoksetin başlıca santral nöronlarda serotonin geri alımını inhibe eder (Selective Serotonine Reuptake Inhibitor (SSRI)) ve bu şekilde antidepresan etkinlik gösterdiği düşünülmektedir. Fluoksetin, seçici olarak bu maddenin geri alımını engeller; fakat noradrenalin ve dopamin geri alımını etkilemez. Fluoksetin; adrenalin, asetilkolin, serotonin, dopamin, histamin ve GABA reseptörleri ile etkileşim göstermez.

                Tıpta kullanım alanları

                Depresyon, obsesif kompulsif bozukluk, bulimia nervosa, premenstrüel disforik bozukluk ve bir takım diğer psikiyatrik bozuklukların tedavisi ve semptomlarının giderilmesinde kullanılır.
                Not:Prozac adlı antidepresan ilacın intihar riskini arttırdığı bilinmektedir. Antidepresan ilaçların çocuklar ve 24 yaşına kadar olan gençlerdeki kullanımlarının, intihar düşünce ya da davranışlarını artırma olasılığı bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle tedavinin başlangıcı ve ilk aylarında, ilaç dozunun artırılma/azaltılma ya da kesilme dönemlerinde hastanın gösterebileceği huzursuzluk, aşırı hareketlilik gibi beklenmedik davranış değişiklikleri ya da intihar olasılığı gibi nedenlerle hastanın gerek ailesi gerekse hekimler tarafından yakından izlenmesi gereklidir.

                Yan etkileri

                En sık karşılaşılan yan etkileri : Sinirlilik, uykusuzluk, yorgunluk ya da asteni, terleme, anoreksi, bulantı, diyare, baş dönmesi, tat değişikliği, görme bozukluğu, nadiren ateş, bacak ağrısı, nazal konjesyon, farenjit, sık idrara çıkma, seksüel disfonksiyon (libido azalması)

                Türkiye'de bulunan preparatları

                Türkiye'de Prozac, Depreks, Depset, Florak, Fulsac, Loksetin, Seronil, Zedprex ticari adları ile satılmaktadır.

                http://tr.wikipedia.org/wiki/Fluoksetin

                Yorum


                • #9
                  kafanız attığında doktora gidin.. doktorun da yaşamaya hakkı var..
                  yazılan reçeteyi eczaneden alın.. eczacının da yaşamaya hakkı var..
                  alığınız ilaçları sakın içmeyin.. çünkü sizin de yaşamaya hakkınız var..
                  (mddformat, 10.01.2009 00:00 ~ 11.01.2009 14:32)
                  aşk acısının getirdiği obsesif kompulsif bozukluğu tedavi etmede kullanılan bir mucize.
                  fotoğrafını bile görmeye dayanamadığınız ve aşık olduğunuzu sandığınız eski sevgilinizi gördüğünüzde hiçbirşey hissetmemenizi sağlayan ilaç. bir nevi hayat kurtarıcı.
                  demek ki neymiş? ölümsüz aşk diye birşey yokmuş. prozac varmış.
                  (poppy, 11.02.2009 01:10)
                  (bkz: fluoksetin)
                  (biyolojiksaat, 22.02.2009 14:06)
                  aşk meşk, mutluluk veren bir boklar olmadığından derdime çare olacak olan baytar olsa gerektir. denemek lazım. doktor bana bir çare.
                  (idiot, 22.02.2009 15:00)
                  ilk kullandığımda bir haftada etkisine inanmayıp bıraktığım fakat birkaç yıl sonra kendisine tekrar bir şans vermek istediğim benim için mucize ilaçtır. işten çıkarılmak, bunun üstüne aile sorunları, yalnızlık vız gelmiş tırıs gitmiştir ve hahah hayat ne güzel ben mutluyum diye gezdirmiştir beni. ihtiyacı olanlara bir şans vermelerini tavsiye ettiğim ilaçtır ayrıca.
                  (fatbuttrue, 26.02.2009 02:58)
                  4. nesil yazar hoş gelmiş gibi şeylerin yazılması,yönlendirilme sonucu engellenmiş yazar

                  (bkz: istemiyo musunuz lan beni)
                  (xprozacx, 10.03.2009 22:44)
                  kullanılmaya başladıktan en az üç ay sonra etkisini hissettiren, bünyeye göre farklılık göstersede gün ortasında esneten, olduğunuz yerde uyuklamanıza sebep olabilen ilaç.

                  http://www.itusozluk.com/goster.php/prozac/sayfa/1

                  Yorum


                  • #10








                    Yorum


                    • #11
                      Prozac şıklığı - Serdar Turgut

                      Prozac ve benzeri antidepresanların aslında fazla işe yaramadığı, bu haplar yerine şekerden oluşan Placebo(ilaç olmayan hap) kullanılsa da aynı sonucun alınabileceği yolunda bir çalışmanın yorumları sardı etrafı.

                      Büyük etkisi oldu, hayli heyecanlandırdı. Bu da normal çünkü depresyonda olmak neredeyse bir yaşam stili tercihi, şık bir tavır haline getirildiğinden, bu kültürde Prozac kullanıyor olmak da bir tür şıklık olarak kabul edilmeye başlandı.

                      Dolayısıyla meslekli ve toplumda etkili konumlarda olan insanların ağzından ‘depresyon’ ve ‘Prozac’ kelimesi düşmedi. Ve tabii ilaç hakkında bir araştırmanın sonuçlarının yanlış yorumlanarak paniğe yol açması da kaçınılmaz oldu.

                      Depresyonda olunduğu iddiası bir ciddi hastalık konumundan çıkarılıp kültürel bir şıklık boyutuna indirgendiğinden, bir süredir her hastalık durumunda yapılması gereken neden-sonuç ilişkisi yani illiyet bağı araştırması neredeyse yapılmaz oldu.

                      Hastalıklarda, hastalığın nedenleri bulunup tedavi edilmesi gerekirken, depresyon durumunda hastalık bir kültür tarafından kolay benimsendiğinden ve hatta başkalarına bir üstünlük olarak bile taslanabildiğinden sadece semptomların azaltılmasını sağladığı söylenen bir Prozac da hemen kültürel bir ikon haline dönüştü.

                      Depresyonun gerçek nedeni ile sonuçları arasındaki bağlantı iyice bulandığından bazı doktorlar ilaca rahatlıkla destek verdiler ve Prozac bir tür ‘kimyasal mutluluk iksiri’ haline geldi.

                      ‘Tek bir hapla mutluluğu bulmak’ iddiası çok güzel tabii ki... Prozac adı da hızla ulaşılan ‘kimyevi mutluluğun metaforu’ olarak kullanılmaya başlandı.

                      Kültürel eleştirmenler, bu fenomen hakkında kitaplar yazdılar.

                      Bunlardan en etkilisi Elizabeth Wurtzel’in 13 yıl önce yazdığı ‘Prozac Nation’ adlı kitap oldu. Bu kitapta genç ve güzel bir kızın depresyonda olmasının ne anlama geldiği inceleniyordu. Aktif bir yaşamı olmasını isteyen bu kızın hayata Prozac ile nasıl tutunabildiği anlatılıyordu.

                      Denilebilir ki; tek başına bu kitap Amerika’da bir Prozac kuşağının yaratılmasına bile neden oldu. Amerika’dan kaynaklanan kültürel fenomenlerin, TV şovları ve filmler aracılığıyla insanlığı nasıl sarabildiği bilindiğinden sonucu da tahmin edebilirsiniz.

                      Sonuçta Prozac, tüm ‘varoluşsal akşamdan kalmalarımızın’ sonucunu ortadan kaldıran ilaç olarak kabul edildi.

                      Anlayacağınız; depresyondaki bir hastanın beyin kimyasını etkileyerek kendisini daha iyi hissetmesini sağlayan bir ilaca müthiş bir kültürel yük bindirildi.

                      Yaratılan gereksiz beklentilerin biraz törpülenmesi gerekiyordu ve sonunda söz edilen rapor da bunu yaptı bence.

                      O raporda ‘bu tür ilaçlara büyük mucizevi sonuçlar yüklemeyin, aşırı beklentili olmayın’ deniliyor ama ‘tedavi de gereksiz’ denilmiyor.

                      Placebo ilaçlar da etkili olabilir çünkü bir tedavinin etkili olduğuna inanmak, tedaviyi başarılı kılan faktörlerden birisi olabilir.

                      Prozac’a yüklenen kültürel yük sayesinde onun alınır alınmaz mutluluk getireceği beklentisi de oluştu tabii... Yani bir tür ‘mutluluk Extacys’i gibi bir şey olduğu sanıldı.

                      Sonuç itibarıyla; yaşadığımız her hayal kırıklığı bizi depresyona sokmaz.

                      Depresyonda olduğunu söylemek kimseyi bir sınıfa veya zümreye ait hale getirmez.

                      Örneğin; ‘Beyaz Türk’ katiyen yapmaz.

                      Bu bir hastalıktır ve katiyen kültürel bir şıklık (chic) değildir.

                      Eğer bunu bir kültürel şıklık olarak görüp öyle davranıyorsanız ve sohbetlerinizde sıkça ‘depresyondayım’ lafını kullanıyorsanız büyük ihtimalle de değilsiniz.

                      Unutmayın; bu bir mutluluk hapı değil. Hele de anında etkili olan bir hap hiç değil. Bu tür ilaçların beyin kimyasını etkilemeye başlamaları için bir süre kesintisiz kullanılmaları gerekiyor. İlaç ancak gereken birikim sağlandıktan sonra etkisini gösteriyor. Galiba bu süre altı hafta kadar. Doğru bilgiyi doktorunuzdan alacaksınız.

                      Benim işim burada kültürel eleştiri yapmak. Amatör doktorculuk oynamaya hiç niyetli değilim. En son olarak doktorculuğu 40 yıl kadar önce oynamıştım. Tabii ki uygun durum yaratılırsa tekrar bazı denemelere de açığım...

                      01.03.2008

                      akşam gazatesinden alıntıdır

                      Yorum


                      • #12
                        En medyatik ilaç Prozac koca bir yalanmış

                        Toplumun mutluluk hapı olarak sarıldığı Prozac ve Seroxat gibi dünya çapında milyonlarca kişinin kullandığı anti-depresanlar üzerinde yapılan bir araştırmada, bu ilaçların aslında işe yaramadığı sonucuna varıldı



                        ABD`de yapılan bir araştırma dünyada milyonlarca kişinin kullandığı Prozac ve Seroxat gibi mutluluk hapı olarak kullanılan anti-depresanların aslında pek bir işe yaramadığını ortaya koydu. ABD`deki bilgi edinme yasası çerçevesinde ilaç şirketlerinin bu ilaçlar üzerinde yaptıkları ancak yayımlamadıkları deneylerin üzerinde yapılan araştırma sonuçları ile bu durum belirlendi. 47 klinik deneyden çıkan veriler, anti-depresanların, hiçbir etkisi olmayan placebo ya da şeker haplarından çok farklı olmadığını gösterdi. Çalışma sonuçlarına göre, bu ilaçların ciddi depresyon hastalarında işe yaradığı, ancak bunun da sınırlı seviyede kaldığı saptandı.

                        ÜRETİCİ SONUÇLARA KARŞI ÇIKIYOR

                        Akıl hastalıkları vakfı SANE`nin başkanı Marjorie Wallace, bu sonuçların doğrulanması halinde ortaya "çok rahatsız edici" bir durumun çıkacağını söyledi. Ancak Prozac ve Seroxat`ın üreticiler, bu deney sonuçlarına karşı çıkıyor. Seroxat`ı üreten GlaxoSmithKline şirketinin sözcüsü, çalışmanın sadece araştırma sonuçlarının belli bir kısmına baktığını bildirdi. Prozac`in üreticisi Eli Lilly, "geniş kapsamlı bilimsel deneyler ve gerçek hayattaki etkileri bu ilacın etkili olduğunu gösteriyor" dedi. Araştırma yapan bilim adamlarıysa sonuçların doğru olduğunda ısrarlı. İngiliz, Amerikalı ve Kanadalı bilimadamlarından oluşan araştırma ekibinin başkanı Profesör Irving Kirsch, "Anti-depresan ve placebo alan hastalar arasındaki gelişme farkı da çok değil." şeklinde konuştu.

                        İlaçlar depresyonu hafifletiyor mu?

                        Depresyon tedavisinde işe yarayacak yöntemlerin şunlar olduğu kaydediliyor. Egzersiz: Bazı depresyon tiplerinde işe yarayabiliyor. Arkadaşlar: Yakın arkadaşlarla konuşmak, dert paylaşımında bulunmak depresyonu hafifletebiliyor. Danışma: hayattaki zorluklar karşısında daha iyisine başvurarak yeni yöntemler ve yollar keşfetme. Davranışsal terapi: İlişkilerde davranışsal problemlerine çözümüne odaklanma.

                        DIŞ HABERLER

                        2008-02-27 Yeni Şafak http://www.yenisafak.com.tr

                        Yorum


                        • #13
                          Depresyondan Prozac’la çıkacaklar

                          26.02.2008 İngiltere’deki köpek ve kuşlar stresi artık Prozac’la yenecek. Bu hayvanları, insanlardaki depresyon tedavisi için kullanılan Prozac’la iyileştirmeye başladıklarını anlatan Veteriner Romain Pizzi, stresten ...

                          İngiltere’deki köpek ve kuşlar stresi artık Prozac’la yenecek. Bu hayvanları, insanlardaki depresyon tedavisi için kullanılan Prozac’la iyileştirmeye başladıklarını anlatan Veteriner Romain Pizzi, stresten en çok mustarip olan türün tropikal papağanlar olduğunu söyledi. Evde yalnız bırakılan papağanların kolaylıkla depresyona girdiğini dile getiren Pizzi, “Bu durumdaki papağanlar kendilerini engellenmiş gibi hissediyor. Biz de onları rahatlatmak için Prozac’ı kullanmak zorunda kalıyoruz” dedi.

                          DIŞ HABERLER

                          2008-02-26 Akşam http://www.aksam.com.tr

                          Yorum


                          • #14
                            Aşk acısı çeken papağana Prozac!

                            İngiltere`de aşkına karşılık alamayan bir Amazon papağanına aşk acısını dindirmek için Prozac yazıldı.Yedi yaşındaki papağan, Joyce Greenslade ...



                            İngiltere`de aşkına karşılık alamayan bir Amazon papağanına aşk acısını dindirmek için Prozac yazıldı.

                            Yedi yaşındaki papağan, Joyce Greenslade adındaki sahibine aşık oldu ve ne zaman Joyce`un kocası yanına gelse sinir krizleri geçiriyordu.

                            Kıskançlığıyla başa çıkabilmek için veterinerler, papağana Prozac`a eşdeğer bir ilaç yazdı ve davranış terapisine başlandı.

                            Telegraph`ın haberine göre, Chico adlı papağan ailede baskın bir rol üstlendi ve asıl rolünü yeniden benimsemesi için yeniden eğitilmesi gerekiyor.

                            2009-01-13 Sabah http://www.sabah.com.tr

                            Yorum


                            • #15
                              Bay Prozac’ın insülini ölüm getirdi



                              Türkiye’de de çok meşhur olan Prozac ilacının üreticisi Eli Lilly’nin lider ilaçlarından biri olan Byetta’yı kullanan iki Amerikalı diyabet hastası öldü. Ölümlerin pankreas ihtihabından kaynaklandığı ortaya çıktı. Bu ölümlerin Byetta isimli ilaçla bağlantılı olduğu ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin internet sitesinde yayınlanırken, ilaç konusunda kurumun internet sitesinde çok ciddi uyarılar yapıldı

                              2005 yılının haziran ayından bu yana piyasada olan ve 22 ülkede satılan ilaç, Amylin isimli üretici şirketin en önemli ilaçlarından birini oluşturuyor. Ekim ayından bu yana altı Byetta kullanıcısının hastaneye başvurduğu ve hastalara akut pankreas iltihabı teşhisi konulduğu belirtiliyor. Üretici Lilly, ilaç kullanıcılarının karşılaştığı daha hafif 30 pankreas iltihabı olayının ardından ilacın pankreas iltihabı riski taşıdığını kabul etmişti.

                              TÜRKİYE’DE SATILACAKTI • İlacın üreticisi olan Eli Lilly, Türkiye’deki Lilly İlaç aracılığıyla Byetta’yı Türkiye’de de satabilmek için Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat aldı. Fakat Sağlık Bakanlığı’na bağlı T.C. İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri, ruhsat almasında herhangi bir sakınca görülmeyen bu ilacın henüz Türkiye’de piyasaya çıkmadığını belirtiyor. 2007 yılının sonunda diyabet hastaları için üretilen ve Türkiye’de de ‘kertenkele salyasından yapılan ilaç’ olarak meşhur olan Byetta’nın kısa ürün bilgisi ve kullanma talimatları, Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nden onay alan ilaçlar arasında yer alıyor. İlacın kullanma talimatlarında da halen ‘pankreas iltihabı’ riskine açıkça dikkat çekiliyor.


                              ( Taraf ) - 20.08.2008



                              http://www.tarafgazetesi.com.tr

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X