Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kilo alma ve baş dönme

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• kilo alma ve baş dönme

slm arkadaşlar daha önce demiştim bende 5 yıldan beri baş dönme vardı gitmediğim doktor kalmadı en son bir prof psikolojik olduğunu söyledi psikiyatriye gittim baş dönmenin sebebi depresyonmuş cipralex 20 kullanıyorum 6 aydan beri kendimi hiç böyle iyi hissetmemiştim ancak ben cipraleksi kullanmadan önce çok zayıftım kullandıktan sonra iştahım açıldı yaklaşık 12 kilo aldılm ve şu an kilomdan çok memnunum acaba aşırı bir kilo alırmıyım diye korkumda var.doktor almasın dedi ama yinede korkuyom sizce aşırıolurmu.teşşkkürler

Bi yerden sonra iştahınızı kontrol altına almanız gerekecektir

Yorum

yediğine dikkat edip spor yaparsan kilo almadanda atlatabilirsin

Yorum

İlaç nedeniyle kilo alma ve baş dönmenizin geçmesi

Merhaba Cahid,

Depreson belirtileri arasında; yorgunluk ve enerjisizlik (ve yabancı bir kaynaktan öğrendiğim ayakta duramama) da bulunmaktadır. Ayakta duramamanın ise olsa olsa baş dönmesi sebebiyle olacağı kanısındayım.

Altı ay 20mg Cipralex kullanma neticesinde kendinizi iyi hissetmenize ve normal kilonuza erişmenize memnun oldum. Bu belkide depresyonunuzun artık iyileşmiş olduğunun bir işaretidir.

Cipralex kullanımdan sonra baş dönmelerinizin kaç ay sonra geçtiğini ve kendinizi oldukça iyi hissetmeye başladığınızı ve bunun tarihini hatırlamaya çalışın. Bu tarihin üzerine bir 6 ay ekleyip ilaç kullanımızı devam ettirin (Kaynak). Sonrada doktorunuzla temas kurarak ilacın faydalı tarihinden sonra 6 ay devam ettirdiğinizi ve daha fazla kilo almamak üzere ilacı bırakmak istediğinizi kendisine bildirin.

Umarım doktorunuz bu isteğinizi geri çevirmeyip ilacı bırakmanızı onaylar, ve ilacı bırakmak için doz azaltmalarını nasıl yapacağınızın planını size tarif eder. Eğer onaylamassa daha kaç ay süreyle ve hangi dozda kullanmanız gerektiğini kendisine sormayı ihmal etmeyin. Belkide size başka bir ilaç yazabilir, veya Cipralex’in dozunu 10mg’a düşürebilir. Şahsi tecrübeme istinaden 10mg’a aniden geçme yerine iki hafta süreyle 15mg kullandıktan sonra 10mg geçmeniz ilacın geri çekilim reaksiyonlarını önleme bakımından iyi olur.

Hoşça kalın, U34

Kaynak: Cipralex prospektüsü

Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
        Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Re: kilo alma ve baş dönme

Orjinal yazı sahibi: cahid
          slm arkadaşlar daha önce demiştim bende 5 yıldan beri baş dönme vardı gitmediğim doktor kalmadı en son bir prof psikolojik olduğunu söyledi psikiyatriye gittim baş dönmenin sebebi depresyonmuş cipralex 20 kullanıyorum 6 aydan beri kendimi hiç böyle iyi hissetmemiştim ancak ben cipraleksi kullanmadan önce çok zayıftım kullandıktan sonra iştahım açıldı yaklaşık 12 kilo aldılm ve şu an kilomdan çok memnunum acaba aşırı bir kilo alırmıyım diye korkumda var.doktor almasın dedi ama yinede korkuyom sizce aşırıolurmu.teşşkkürler
          kilo almanızın ilaçla hiçbi alakası yoktur, yani ilaç kilo aldırmaz. siz daha çok yemeye başlarsınız çünkü neden;

cipralex psikolojinizi sildiği için iştahınızın önündeki engelleri kaldırır, dolayısıyla iştahınız artar ve kilo alırsınız.

bu arada siz veye doktorunuz cipralex'i bırakmaya karar verdiğinizde kilo almaktan daha büyük bi sorunla karşılaşacaksınız.

Yorum

İşleniyor...
          X