slm arkadaşlar ben yaklaşık 11 aydır eslorex kullanıyorum. Bu ilacı doktorum bana cok şiddetli mide bulantısı kusma uyku düzensizliği gibi sorunlarım vardı.Söylediğine göre depresyondsaymışım, onun için verdi. ve şu an cok iyiym hiçbirşeyim kalmadı.Önce epey kilo kaybetmiştim mide bulantısından dolayı. bu ilaçla beraber o kadra cok iştahım acıldıki 12 kilo aldım. Zaten zayıftım ve bu bana cok ii geldi.Ama kilolu olupta kullanacak arkadaşlara hiç tavsiye etmem. o kadra cok yiyosunuzki doymak nedir bilmiyosunu. Ben sofradan doymadan kalktığım helde bu kiloyu aldım. neyse asıl sorunum şu. doktorum 1 sene kullanmam gerektiğiniz söyledi ve şu an 11 ay oldu. Bırakmayı bir kaç defa denedim ama her seferinde sanki bir büyük rakı içmişim gibi akşama kadar sürekli başım döndü. ve bu baş dönmesine dayanamayıp ilacı aldım ve hemen gecti. Artık 1 aydır yarım yani 5 mg içiyorum.ama içmeyince yine dönüyo. Bu konuda bilgisi olan varsa yada kullanıp kolay bir şekilde bırakan varsa bunun bir yolu yöntemi varsa lütfen yardımcı olsun
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
eslorex
Collapse
X
-
-
ilacı doktor kontrolünde azaltarak bırakabilirsin.5 e indikten sonra 2.5 a da düşebilirsin veya 2 güne bir 5 mg deneyebilrsin.fakat bazı kiişilerde ilacı bırakıldığı zaman çabucak hastalık tekrarlayabilir.bazı kişiler iyileşse dahi ömür boyu antidepresan almak durumunda olabilir.doktorunla irtibat halinde olursan daha güvenli olur
-
Eslorex'in bırakılması
Dost84’ün tüm dediklerine katılıyorum, ancak ilaç dozlarının sürelerini bildirmediği için bu yorumu yazma gereğini gördüm. Şöyleki:.
Mademki 1 aydır 5mg almaktasınız, şimdide 1-2 hafta iki günde bir, sonraki bir hafta 3 günde bir 5mg, eğer tableti 5mg’dan daha az olacak şekilde kesebilirseniz (bölebilirseniz) enson haftada 3 günde bir alın sonra Stop (Kaynak1).
Geçmiş olsun, U34
Not: Aşağıdaki kaynak ABD’de Lexapro , bizdeki adı Cipralex olan ilaca aittir.Sizin kullandığınız Eslorex ise Cipralexin etkin maddesine haiz olduğundan Lexapro’un muadilidir.
Kaynak1(İngilizce): http://www.medhelp.org/forums/Mental...ges/32984.htmlÇaresizseniz Çare sizsiniz. U34
Yorum
-
Arkadaşlar 10 mg lık ilacı 4 e böldüm ve 10 gün iki günde bir attım. Yani 2 günde 1 2.5 mg.Şimdi bunu 6 yada 7 günde bir tane 2.5 mg a kadar düşürdüm. Ama 3 yada 4. gün başım hafif dönmeye baslıyo her gecen gün artıyo ve 6. dün artık dayanılmaz olduğu için 2.5 mg atıyom 1 saate kalmaz baş dönmem geciyo. Buda beni yine 4 5 gün iadare ediyo. Yaklaşık 1 aydır böyle devam ediyo. Ama artık korkmaya başladım. Galiba ben bu ilaca tamamen bağımlı hale geldim. Bu baş dönmem nasıl gececek bilmiyorum. Doktorumu aradım oda aynen bu yaptığım şekilde yavaşca azaltarak bırakmam gerektiğini bunun başka bir yolu yönetimi olmadığını söyledi. Bir taraftan korkuyom bir taraftanda şöyle düşünüyom. daha 2 ay öncesine kadar hergün 10 mg kullanıyodum. Ve bir gün atmasam yada ne bilim unutsam ertesi gün öğleden sonra hemen başım dönmeye başlardı. Ama şimdi bunu 4 günde bir 2.5 mg kadra düşürdüm buda başarı gececek diyorum kendime. Ama bir taraftanda bana hiç gececek gibi gelmiyo.Caresizim napacağımı bilmiyorum. Artık bırakmak istiyorum bu ilacı
Yorum
Yorum