Duyuru

Collapse
No announcement yet.

allahımm allahımmm cıldıracam...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

ya nedense ben de cipralex kullanıyorum ve 4.ayım eski güvensizliğim gelmeye başladı bana da öle oldu

Yorum

Re: Antidepressanlar zamanla tesirini kaybedebilir.

Orjinal yazı sahibi: Umut34
      Merhaba Mükemmelyaşam,

Bir çok çeşitli antidepressanların uzun süre sonra kullanımdan sonra tesirini kaybettiklerinden yakınanların yabancı ülke forumlarındaki yazışmalarından öğrenmişliğim zaten vardı.

Keza bugünde rastladığım dünyaca meşhur Mayo Clinic’in psikiyatristlerinden Daniel K. Hall-Flavin’in (Link1) deki bir yazısında bu durumun antidepressan kullanan insanların 20%’a tesir ettiğini, fakat doktorların bunun nedenini tam manasıyle anlamadıklarını, ancak bunu doğuran sebeblerin 5 nedenle olabileceğini dolayısıyle bu sebeblerin mevcut olup olmadığını hasta üzerinde araştırmaları gerektiğini öğrendim.

Dolayısıyle karşılaştığınız durumu doktorunuza bildirmekten başka bir çareniz olmadığını düşünmekteyim.

Mamafi doktorunuzun her halde bu 5 nedeni araştırmaksızın, çoğu doktorlarımızın yapacağı gibi kısa yolu seçerek başka bir antidepressan yazacağını veya Cipralex’in prospektüsünde yazılan azami dozun üzerinde mesela Gülben’de olduğu gibi 30mg’lık dozu önerebileceğini, bunun üzerindeki dozun ise zararlı olabileceğini zannetmekteyim.

Doktorunuzun seçeceği bu kısa yolla başka hastalarda olduğu gibi sizinde tekrar iyileşebileşmeye başlıyacağınıza inanmanızı dilerim. Arttırmadığınız sürece ayda 1 kere falan (falan?) içki kullanmanızın bu durumu yaratabileceğini hiç zannetmemekteyim.

Link1(İngilizce): http://www.mayoclinic.com/health/ant...ssants/AN01312

Geçmiş olsun, U34

Not:
      Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
      ya ilacı bıraksak mı napsak eski tesiri vermiyo ben cipralex 30 mg ve stilizan 2 mg 4 aydır kullanıyom ama bazen içime mutsuzluk güvenzsizlik geliyo

Yorum

başka ilaca geçip sonra tekrar donecegız heralde yapacak bişe yok kardeş

Yorum

ben bu dediğine inanmıyorum artık ilacın etkısı gectıgınde veya bıraktıgında tekrar aynı guvensızlıgı ıcımde hıssedıyorsam olmuyo demek ben ılacın guvenıne ınanıyorum keske senın dedıgın olsa ben ıstemezmıyım ne gıbı seyler yapmamdan bahsedıyosun mesela sana ole anlatayım

Yorum

ilacın desteğiyle bence insan sosyal olmalı işe güce saip olup mutlu olduğu sürece yavaş yavaş doktor kontrolünde ilacını bırakmalı die düşünüyorum..

mesela ben asosyla bir yapıya sahip bir insanım okb hastasıyım,ama benim için süreç bu yani istediklerimi elde edinceye kadar ilaç kullanırım ve doktor kontrolünde de bu ilaçları bırakmayı düşünüyorum..

ben paxil 20 mg ve cedrina 25 mg kullanmaktayım,şu anda ilacımın 7.günündeyim eskisinden daha kötüyüm ki inşallah geçer ilacın yanetkileri die düşünüyorum fakat doktoruma sormadım neden böyle olduğumu..

Yorum

arkadaşlar sizin dediğinizi cok ama cok iyi anlıyorum benımde kafamda büyüttüğüm seylerin nekadar basit oldugunu görmemi sagladı.ama ben ileştim tamam artık ilaç kullanmam gerekmiyor diyemiyoruz herşey guzel oldu tamam diyoruz ilacı bırakıyoruz sonra en ufak bır olayda ılac olsaydı ben bole davranmazdım dıyerek gene ılaca sarılıyoruz ıste sorun asıl burda bence,bana kalırsa 100 kısıden 3-5 kişi ilacı bırakıp ben ileştim der onlarda kuruntu yapan insanlardır aslında hastada değildir

Hatta bu ilaçların tedavi edip etmediği halen kesinleşmiş bişe değildir teoriktir ama başarılı sonuçlar alınmaktadır ben ilaçsız yaşayacagımı zannetmiyorum şahsen

Yorum

kesinlikle soylediklerin çok doğru peki ılaçla yaşamamın ne sakıncası var savunma mekanızmam o olsun ne olacak ılacı bulabıldıgım surece ne sorun olabılır ki

Yorum

ilaç nedeniyle gosterdıgım davranışlar normal halimden çok daha iyi keşke ole kalabilsem mesela ılac kullanmadıgımda ortamlarda konuşurken korkum hissediliyor ve insanların muamelesi onagöre oluyor bu beni çok rahatsız ediyo ama ilaçlıyken o korkum yok hayatım tamamiyle güzelleşiyo cünkü çevrendeki insanlarla iletişimin nekadar iyi ise okadar hayat güzelleşiyo ve yaşanabilir hale geliyo ilaçlardan ögrendiğim kendime kattıgım korkularımı yendıgım cok şey oldu ama şuda bir gercek bana ilaçlıyken yapılan bir espiye alımam ile ilaçsız bir espiriye alınmamın arasında dağlar kadar fark var ilaçlı iken alımıyorum ilaçsız iken karsımdakı ınsanı silecek derecede alınıyorum e insan kişiligine göre çevresini oluşturacak ise benim kişiligimde belli olmuyo ama ilaçsızda kimse bana katlanamıyo yanlız kalıyorum sonuç ilaçla yaşamaya kalıyo

Yorum

çekingenliğini itiraf ettin ya sonra dalga gecen cıkmıyomu bunun uzerınde uzerıne gelen olursa ne yapıyon bende ole oluyo cunku ben o yontemı denedım ılk basta saygı duyuyolar sonra ver maskaralıgı gıtsın baş etmek zor oluyo sıkıntı başlıyo

Yorum

İşleniyor...
                    X