Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Paxera kullanan var mi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Paxera kullanan var mi?

Arkadaslar;

Dun doktoruma gittim ve ``Paxera`` ya basliyoruz dedi paxilin ardindan...

Paxera nasil bir ilactir yan etkilerini okudugumda cok fazla oldugunu gordum....Kilo aldirir mi acaba?

Lutfen bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Simdiden Tesekkurler

Saglikli gunler dilerim...
    SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

arkadaslar;

Lutfen biriniz yardimci olun kotu durumdayim.... Kilo aldirir mi cok merak ediyorum ve sersem gibiyim sanki diazem vurdular ve is yrindeyim ayakta zor duruyorum su an...
    SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

Arkadaşlar,

Yüzümde şişme oluştu bu ilacın böyle bir yan etkisi var mı lütfen ceap bekliyorum...
      SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

arkadaşlar lütfen cevap yazın
        SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

BaNA kimse neden cevap yazmiyor
          SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

paxera da paxille aynı ilaç sayılır biri birinin muadili ama bilmiyorum hangisi kardeşim paxera ve risperdal kulllandı baya çok kilo aldı 20 falan heralde inş sen almazsın kendine dikkaT edersen bişey olmaz sağlıksız ve normal olacağına bence sağlıklı düşünen kilolu ol daha iyi ama kendine dikkat edersen ve spor yaparsan engelersin bunu sağlıcakla kal

Yorum

Paxera sorularınız Hk.

Sultance kardeşim,

Paxera, Paxil’in etkin maddesi Proksetin’e haiz, yani muadili olan bir antidepressandır. Dolayısıyle her ikisininde aynı dozlar için yan etkilerinin aynı olması gerekir. Paxil’in sadece 20mg’lık, Paxera’nın 10, 20, 30 ve 40mg’lık tabletleri mevcuttur. Doktorunuzun Paxil’in ardından Paxera’ya başlamasının nedeni, olsa olsa 20mg’lıktan değişik bir dozu kullanmanız veya Paxera’nın daha ekonomik olması yüzündendir.

Paxil veya Paxera, geri çekilim reaksiyonlarının ağır oluşu dolayısıyle ara vermeksizin kullanmayı gerektirir. Çünkü proksetin’in yarı ömrü diğer antidepressanların etkin maddelerine nazaran çok daha küçüktür. Bir gün dahi ara vermeniz bu reaksiyonları hissetmenize neden olabilir.

Paxil’i bırakıp Paxera’ya başlama esnasında geçen zamanın ne kadar olduğunu bilmemekteyim. Eğer gün atlamadan aynı mg’lık dozla Paxera’ya başlamışsanız geri çekilim reaksiyonlarıyla karşılaşmamanız gerekmekteydi.

Keza aniden doz azaltması veya artırılmasıda size rahatsızlık verici neticeler doğurabilir. Ancak bu rahatsızlık kalıcı değildir. Beyin yeni doza kendini alıştırabildiği taktirde bir zaman sonra (1-2 haftada) kendiliğinden geçer. Her bünyenin bir antidepressana karşı tolere edebileceği azami dozu değişiktir. Bazı kişiler günlük 40mg’lık paxera’yı rahatlıkla ve devamlı kullanabilirken, bazıları ancak 20mg’lık dozda sınırlı kalabilirler.

Eğer daha evvel kullandığınız Paxil kilo alışınıza sebeb olmamışsa, aynı veya daha düşük dozdaki Paxera’da sebeb olmayacaktır.

Sizin iş yerinizde diazem vurmuşcasına kendinizi sersem gibi hissedişiniş ve ayakta zor durmanızın nedeni, olsa olsa yukarda açıkladığım sebeblerden biri yüzündendir. Yüzünüzdeki şişmenin Paxera’dan olup olmayacağın bilmemekteyim. Bunun daha ziyade, yeni bir ilaca başladığınızı zannederek aşırı anksiyeteye kapılışınızın yarattığı kanısındayım.

Size hemen cevap gönderilmemenin nedeni Paxera kullanmış/kullanmakta olan üyelerin zannımca bu günlerde siteye giriş yapmamaları yüzündendir. Mamafi ilaç forumunda Paxera ve daha fazla Paxil kullanıcıların mevcut yorumlarından faydalanmanız mümkündür. (Son Dakika: Bu yazımı yayınlama esnasında Destiny89’in sorunuzu cevapladığını gördüm, memnun oldum).

Bana gelince, hipertansiyon yaratma yan tesiri dolayısıyle (zaten hipertansiyon hastasıyım) sizin gibi Paxera veya Paxil’i kullanma ve deneme şansını elde edemediğim için üzgünüm. Onun için halinize şükür edip Paxera’ya yukarda verdiğim bilgileri de hesaba katarak, endişelenmeden devam etmenizi ve şikayetlerinizin devamı halinde kendisine bildirmek üzere doktorunuzla irtibatı kesmemenizi dilerim.

Geçmiş olsun, U34

Not:
              Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
              Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

Sevgili Umut 34

O kadar guzel anlatmisiniz ki ellerinize saglik....Inanin cok tesekkur ederim.Biraz da olsa icim rahatladi...

Ben ``Paxil`` i bundan 3 sene once kullanmistim. Panik atak tekrarlayince muayene sonucu `Paxera` onerdi doktorum onu kullanmaya 3 gun once basladim. Bugun sanki daha iyiyim ama kilo almak istemiyorum onun bir caresini bulmaliyim... Ama nasil....
                SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

Paroksetin, güçlü ve selektif bir serotonin (5-hidroksitriptamin, 5-HT) geri alım inhibitörüdür ve antidepresan etkisinin ve Obsesif Kompulsif Hastalık (OKH) ve panik hastalıklarının tedavisindeki etkinliğinin beyin nöronlarındaki serotonin geri alımına uyguladığı spesifik inhibisyonla ilişkili olduğu düşünülmektedirİLAÇ EŞDEĞERLERİ
                  * PAXİL 20 MG 28 TABLET
                  * PAXERA 10 MG 28 TABLET
                  * PAXERA 20 MG 28 TABLET
                  * PAXERA 30 MG 28 TABLET
                  * PAXİL CR 25 MG 28 ENTERİK TABLET
                  * PAXİL 20 MG 14 TABLEThttp://www.bilgipasaji.com/forum/ilaclar-hakkinda-genel-bilgiler-410/215452-paxil-cr-125-mg.html kilo ile alakalı yan etkisi mevcut bir ilaç bende kullandım ödem ve kilo sorunu yaşadım :roll:ve bırakmaya çalışıyorum aslında ilaçlar hakkında olumsuz şeyler yazıp sizi etkilemek istemem ama kilo mevzunu çok önemsiyor olmanız dikkatimi çekti o yüzden düşüncemi yazdım Sık olarak kilo artışı, ödem oluştu ama tam tersi bir etki gösterebilir çok iyi bir antidepresan dediğim gibi kilo alır ve üzülürseniz bırakırsınız doktorunuza bir danışın derim çok geçmiş olsun sağlıcakla kalın

Yorum

paxera hafif bi ilaç niye bu kadar kuruntu yaptın

bende kilo yapmadı aksine verdim ilaçımı değiştirdi doktor cipralexten sonra paxera vermişti cipralexten daha hafifmiş paxilinde aynısı gibi bende çok yan etki olmamıştı şimdi xetanol kullanıyorum ondada bi hafta çakır keyif dolaştım ama iyi geldi cipralexle paxera bende saldırganlık yaptı doktor kesti hafif bi ilaç bi haftada alışırsın

Yorum

Arkadaslar

baska kullananlar varsa bana hangi yan etkilerle karsilastiklari hakkinda bilgi verebilirler mi acaba?
                      SEN HERŞEYE DEĞERSİN!!!

Yorum

kilo ile hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum ben 1 yıldır kullanıyorum harika bişey paxera bende kilo kaybıda olmadı kilo almada olmadı sadece beynimin derinliklerinden gelen kulak çınlaması var normaldir tek bi sorun var bu ilacı bırakamamak dozajı düşürsem dahi bırakamadım ilk güne dönüyorum

Yorum

ben yaklaşık olarak 3 haftadır kullanıyorum bende yan etki olarak uykusuzluk terleme ve esneme oluyor.kilo olarak da 5 kilo aldım.ama düşüncelerim hala aynı değişen birşey yok sanki bende..

Yorum

Kol uyuşması yapmışmıydı.anksiyete artışı

Yorum

İşleniyor...
                            X