Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Haftada bir ilaç değiştiriyorum?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Haftada bir ilaç değiştiriyorum?

    Ya hastalık la ne zamandır boğuşuyorum ama son 1-2 senedir kafama göre ilaç değiştirmeye başladım.Hastalığın özünde olan kararsızlık durumuna düştüğümde ilaç değiştiriyorum zaten dr lar da aynı kimisi bipolar 2 diyor kimi major depresyon kimisi affektif bozukluk ben de bi şey anlamadım ben de karasızlığa düştüğümde teşhis şudur deyip ilaç değiştiriyorum..Bu arada faydasını görmedim..
    Sizde de var mı bu durumlar.

  • #2
    teşhise çok takılma bence.psikiyatrik ilaçlar birçok hastalıkta kullanılabilir.antidepresanlar depresyon okb panik atak sosyal fobi gibi birçok hastalık tedavisinde kullanılır.antipsikotikler bile şizofreni dışında birçok alanda etkilidir.doktora danışmadan sürekli ilaç değiştirmek hastalığının direncini artırabilir ,pek sağlıklı bi davranış değildir.

    Yorum


    • #3
      ilaçların etkisi için 1 ay beklemelisin ben 4 5 tane antidepresan içtim hepsinin etkisi 1 ay sonra başlıyor

      Yorum


      • #4
        Zaten hastalık direnç kazandı eskiden 1 paxil ile iyi oluyordum şimdi 2 tanesi zor tutuyor beni,bir de bu ilaçlar konusunda fazla bilgi sahhibi olmamak gerekir kendi kendine teşhis koyma arttı ben de dr a bile gitmiyorum artık gitsem de bir şey değişmiyor zaten..

        Yorum


        • #5
          Sorununuzun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama bu ilaçları sık sık değiştirme huyu önemli bir sorunmuş gibi geldi bana. Bence doktora, tedavi edilmesi gerektiğini düşündüğünüz sorunla değilde, bu sorunla gitmelisiniz. İlaçlaçları sık sık değiştirme, kendi kendine teşhis koyma sorunu ile.

          Yorum


          • #6
            Evet gerçekten önemli sorun ama ben de farklı bir durum var ben artık bıktım biraz da bu kimyasal maddeleri yutmaktan bıktım arayışım tek çözüm ya da ölmek böle yaşamak istemiyorum belki de bunun için yapıyorum..
            Uzun yılar paxil yuttum iyi olamıyorum sonra beni eskiden tedavi eden ilacıma dönüyorum prozaca hafif geliyor sonra tekrar paxil e geçiyorum yorgunluktan ölüyorum geceleri rahat uyuyamıyorum sonra bana bipolar 2 teşhisi koyan dr ların dediği aklıma geliyor cipram ve depakin kullanıyorum , sonra bana efexor dan başka çaren yok diyen dr un dediği aklıma geliyor efexxor kullanıyorum sonra ilaçla yaşayacığına ölmelisin diyen kendim aklıma geliyor ilaçları bırakıyorum sonra tekrar paxil sonra kullan kullan fayda yok sonra prozac uzun etkili beni kurtarsa kurtarsa bu kurtarır diyorum yani var ya ben de bıktım....Benim de suçum yok şu ara kötü bir dönemdeyim mesala mevsim değişikliğinde bile hastalığım yön değiştiriyor ben de bi şey anlamdım ya ölecem ya iyileşcem.Olmazsa ssri+maoı yapcam şu ben de olmayan serotonin sendromunu yaşıycam :?:

            Yorum

            İşleniyor...
            X