Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Efexor Kullanıyorum Ama Hiç İyi Değilim. (Paxil'e geçtim)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: Legend
    noxco geçmiş olsun yazdıklarınızı okudum merak ettim baya zaman geçdi sülpiri kullanmaya devam ediyormusunuz? bende sülpiri 1 aydır kullanıyorum. hakkında pek fazla bilgi bulamadım kapalı kutu gibi ilaç sülpir!
    Teşekkür ederim, sanada geçmiş olsun...

3,5 aydır kullanıyorum sülpiri ve paxili, o yüzden hangisi bende ne etki yaptı tam bilmiyorum ama iyi geldiklerini söyleyebilirim. Bana sülpir sakinleştirici olarak verilmişti, gayetde işe yarıyor ilk zamanlar, ama şimdi bünye alıştımı ne, o kadarda sakin olabildiğim söylenemez. Yine kolayca sinirlenebiliyorum.
    İmzam buraya sığmayacak kadar uzun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Noxco

Teşekkür ederim, sanada geçmiş olsun...

3,5 aydır kullanıyorum sülpiri ve paxili, o yüzden hangisi bende ne etki yaptı tam bilmiyorum ama iyi geldiklerini söyleyebilirim. Bana sülpir sakinleştirici olarak verilmişti, gayetde işe yarıyor ilk zamanlar, ama şimdi bünye alıştımı ne, o kadarda sakin olabildiğim söylenemez. Yine kolayca sinirlenebiliyorum.

bende lustral la kullanıyorum 1,5 aydır ama birşey yok şu an acaba dr danışıp paxilemi geçsem ? kullanan herkes memnun paxilden

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Legend

bende lustral la kullanıyorum 1,5 aydır ama birşey yok şu an acaba dr danışıp paxilemi geçsem ? kullanan herkes memnun paxilden
        Paxil den memnunum ama, kabızlık, uyku hali, aşırı iştah açılması, cinsel yönden olumsuz etkileri olmasa...
        İmzam buraya sığmayacak kadar uzun...

Yorum

Re: Merhaba

Orjinal yazı sahibi: Beyazgece
          Sevgili majör ilaçları birden bırakıp kumar oynanırmı ..ancak doktor
          kontrolünde azaltarak bitirilir ..helede efexor abd de yasaklanmış bir
          ilaç ..intihar eğilimi yarattığın için ..şu yazdıklarınıza bakıyorum acaba
          ben sizlerden çok yaşlı olduğum içinmi ilaçları daha fazla kabulleniyorum yoksa sizler sabırsızmı davranıyorsunuz ..bu hastalık
          lardan kimse ölmüyor ..eninde sonunda iyileşeceksiniz hiç umutsuzluğa
          kapılamayın .. ben 17 yıldır bu ilaçları kullanıyorum .. 6 seans ekt
          oldum .. bu gün 53 yaşındayım gayet sağlıklı keyifli torunumu sevmeye
          gidiyorum ..ilaçları bırakmayın sabırlı olun boş durmayın mutlaka bir
          uğraş bulun ..hastalığı hayatın önüne koymayın ..sevgilerimle
          ablacım yaşla tecrübe doğru orantılı..
          siz çok şey görmüş geçirmişsiniz, ekt bile..
          bizimkisi sabırsızlık oluyo gerçekten.
          hele benimki
          ama katlanılacak gibi değildi..
          ilaç kullanan halim bundan bin beterdi.
          evet kumardı ama yapmam gerektiğine inanıyodum.
          şimdi ise kafam karışık..
          Yaşamak Güzeldir; Çünkü, Teker Teker Tüketilen Günlerin Ardından Ebedî Hayat Başlayacaktır!...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: segah
            hepsini birden bırakasım geliyor bazen. gecenlerde iki gün içmeyi unuttum efexoru aman yarabbim. aynı madde bağımlıları gibi zangır zangır titredim, ayakta duramadım, nasıl bir felaketin içine düştüğümü o an anladım.
            bir gün unuttuğumda bana da öyle oldu durum çok ciddiydi bu durumdan hoşlanmadım ve her efexoru aldığımda kapsülün içinden biraz boşalttım sonra yarısını döktüm sonra yarısından fazlasını döktüm 3 aydır kullandığım ilacı bir hafta içinde bıraktım biz değil bizi bu hale getirenler o hapları içsin

Yorum

arkadaşlar ben daha önceden antidepresan kullanıyordum sonra bıraktım yok plasebo haplarımı veriyorlar bana diye bırakmamla hayatım alt üst oldu yine gittim bu sefer yaklaşık 6 aydır efexor ve remeron içiyorum ilk zamanlarda çok sersemletti yatağa zor atıyordum kendimi el titremesi falan yaptı ama şimdi gayet iyiyim sakın bırakayım demeyin çok pişman olursunuz.

Yorum

arkadaşlarım ben de 1,5 ay önce lustralden paxil'e geçtim ve şu an çok iyiyim zanax'a bile ihtiyaç duymuyorum her bünyede çeşitlilik gösterebilir ama paxil iyi bir ilaç...

Yorum

Efexor

Arkadaşlar efexor için ben de yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ama şunu unutmamak gerekir ki bu tür ilaçların olumlu ya da olumsuz yönleri kişiye göre değişir.Sonuçta psikolojik bir tedaviden bahsediyoruz hepimiz.
                  Panik atak tedavisi nedeniyle 4 yıldır efexor xr 75 mg kullanıyorum.ilk 2 yıl risperdal ile birlikte kullandım.İlk başladığım doktor bu ilacı akşam yatarken almam gerektiğini söylemişti.2 yıl böyle kullandım.Ama sonraki doktorum bunun yanlış olduğunu sabah almam gerektiğini söyledi 2 yıl da böyle aldım bu ilacı :lol: Sabah almaya başladıktan sonra olumlu etkisini daha çok hissettim.Bütün günüm insanlara gülümseyerek ve dünya yıkılsa umurumda olmaz düşüncesiyle geçiyordu ...Şaka bir yana bu ilaç sayesinde bende panik yapan birçok korkumdan kurtuldum.Bende yarattığı olumlu etkinin yanısıra bir takım yan etkileri de oldu tabi.İlk olarak bu 4 yıl içinde 15 kilo aldım.Yani kilo artışı yaptı bende.İlacı kullandığınız sürece zayıflamakta zorluk çekiyorsunuz.Diğer yan etkisi ereksiyon sorunu, cinsel isteksizlik ve libido azalması.Bu ilacı kullanıyorsanız çok kolay bir şekilde rahip ya da rahibe hayatı yaşayabilirsiniz ...Yaşadığım diğer bir yan etki ilacı sabah aldığımda tüm gün dikkat dağınıklığı ve unutkanlık.Benim yaşadığım yan etkiler bunlar.Sıra geldi ilacı bırakmaya.Bu konuda doktorumla bir türlü uzlaşamadım.Ben bırakmak istedim doktorum bir neden göstermeden devam edeceksin dedi.Bunun üzerine 4 gün önce ilacı birden kestim.İnternetten ilacı kestikten sonra neler yaşayacağımı öğrendiğim halde ilacı bıraktım.Doğru mu yanlış mı bilmiyorum yaptığım.Ama ilacı bırakmaya karar verdiğimde önce eşimle konuştum.Bırakma süreci içerisinde yaşayabileceğim olumsuzluklarda bana destek vermesini ve anlayışlı olmasını rica ettim.Bu çok önemli sevgili dostlar.Ve de öyle oldu. 4 gündür mide bulantısı,başdönmesi ve sinirlilik hat safhada.Mide bulantımı bulantı giderici ilaçlarla aşmaya çalışıyorum.Ama kararlıyım herşeye rağmen bu ilaçtan kurtulacağım.Bu ilacı kullanan ya da yeni başlayanlara tavsiyem lütfen ilacın esiri olmayın.Terketmesi bayağı zor olacağa benziyor çünkü

Yorum

efexor ü iki gün almayı unuttum inanılmaz titremeler tuttu, çok kötü baş dönmesi bulantı gibi şeyler yaşadım. ama ben 300 mg kullanıyorum ağır tepkiler vermem normal.

bana kalırsa bu ilacı doktor yardımı olmadan bırakmaya çalışmayın, yavaş yavaş bırakmak bu etkilerin görülmemesini sağlayacaktır. doktorunuzu değiştirebilirsiniz ama birden kesmek çok sakıncalı. belki yardımcı hafif sakinleştiricilerle bıraktırabilir doktorlar. lüften tıbbi destek alın.

Yorum

merhaba

Akdeniz40 ben 10 yıldır efexor 75 mg kullanıyorum.. doktoruma ısrarla bırakmak istediğimi söyledim ..hayır dedi bırakmanı düşünsem ,bile azaltarak 6 ayda bırakabilirsin demişti efexor en zor
                      terkedilen ilaçların başında geliyor ..dr unuzu bu durumdan hemen
                      haberdar etmelisiniz ..birde şu var tekrardan başa dönmek gibi
                      bir riskide var .. ben bir kere 37.5 a düşürdüm 1 hafata sonra depresyon kapımı çalmaya başlamıştı ..tekrar dr unuzla konuşun yanlış
                      bir şey yapmayın nolur ..hepimiz ilaçları bırakma taraftarırıyız ama
                      bunu kendi başımıza yapmayalım fatura ağır geliyor o kadar emek verdiğimiz ruh sağlığımızı tekrar kaybedebiliriz .. sizi yüreklendirmek
                      adına iyi yapmışsınız diyemiyeceğim ..sevgilerimle
                      <br /><br />&nbsp;&nbsp; Kuralları&nbsp; bilirseniz hayat oyununu&nbsp; biln&ccedil;li oynarsınız

Yorum

efexor

Teşekkürler Beyazgece...Yazdıklarına aynen katılıyorum.Ama inadım inat herşeye rağmen bu ilacı bırakmaya karar verdim ... Yine de ne olur olmaz diye bugün bir başka doktora gidip durumu anlattım.Eğer ilacı bırakmadan yani 5 gün önce gelseydiniz dozu azaltarak yavaş yavaş bıraktırırdım dedi.Ancak şimdi yeniden başlamak tekrar başa dönmek anlamına gelir dedi.Yan etkilerine dayanacağınıza eminseniz devam edin böyle dedi ve mide bulantısı ve sinirlilik için basit bir spazmolitik hap verdi. Sanırım başaracağım Bu konuda yaşayacağım herşeyi burada sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Belki yararlı bir paylaşım olur..Sevgiyle kalın.

Yorum

bizi bu hala getirenler içmez bu ilaçları .....

gamsız gaddar anlayışsız insanların ruhları karamsarlığa kapılmıyor... çünkü zaten karanlıklar yeterince...

Yorum

lovely demişki bizi bu hale getirenler içsin bu ilaçları....

Yorum

1.5 senedir efexor kullanıyorum. genel olarak bendeki yan etkisi unutkanlık oldu.ilk başlarda 150mg'la başlamıştım sonra doktorum 75mg'a düşürdü, şuanda da 37.5 mg her sabah içiyorum. doktorum yavaş yavaş bırakabilirsin , gün aşırı içmeyi dene dedi. deniyorum fakat çok zor oluyor, baş dönmesi, mide bulantısı ve kulak çınlaması 2.gün başlıyor zaten. bir de çalışırken çok zor oluyor.

Yorum

Re: efexor

Orjinal yazı sahibi: akdeniz40
                                Teşekkürler Beyazgece...Yazdıklarına aynen katılıyorum.Ama inadım inat herşeye rağmen bu ilacı bırakmaya karar verdim ... Yine de ne olur olmaz diye bugün bir başka doktora gidip durumu anlattım.Eğer ilacı bırakmadan yani 5 gün önce gelseydiniz dozu azaltarak yavaş yavaş bıraktırırdım dedi.Ancak şimdi yeniden başlamak tekrar başa dönmek anlamına gelir dedi.Yan etkilerine dayanacağınıza eminseniz devam edin böyle dedi ve mide bulantısı ve sinirlilik için basit bir spazmolitik hap verdi. Sanırım başaracağım Bu konuda yaşayacağım herşeyi burada sizlerle paylaşmaya çalışacağım.Belki yararlı bir paylaşım olur..Sevgiyle kalın.
                                akdeniz40 eğer gerçekten istiyosan bırakırsın..
                                ben 150mg kullanıyodum ve kimseye danışmadan hiçbir yardımcı ilaç almadan bıraktım.
                                zorlandım ama bıraktım.

sen bu işe bir kere kalkışmışsın diye söylüyorum bunu, yoksa yapılmamalı böyle..
                                doktor kontrolünda olmalı her şey...
                                Yaşamak Güzeldir; Çünkü, Teker Teker Tüketilen Günlerin Ardından Ebedî Hayat Başlayacaktır!...

Yorum

İşleniyor...
                                X