Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Efexor ve bunaltı

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Efexor ve bunaltı

sildim
    üretmek ya da üretememek... işte bütün mesele bu!

Re: Efexor ve bunaltı

Orjinal yazı sahibi: hiperdepresif
    Efexor kullananlar! Sıcağa karşı aşırı duyarlılık ve normal sıcaklıklarda bile bunalma, sıcak basması hissi yaşavan var mı benim gibi?
    :P
    hep kahır hep kahır.bıktım be

Yorum

merhabalar bende efexor kullananlardanım hemde 3 senedir. senin dedigin şeyler yok ama efexor,un nasıl igrenç bir ilaç oldugunu biliyorum . şuanda bırakma aşamasındayım inşallah kurtulucam .

Yorum

efexoru ne için ve ne zamandır kullanıyorsun ?

Yorum

Re: Efexor ve bunaltı

Orjinal yazı sahibi: hiperdepresif
          Efexor kullananlar! Sıcağa karşı aşırı duyarlılık ve normal sıcaklıklarda bile bunalma, sıcak basması hissi yaşavan var mı benim gibi?
          Ben varım.

Ben bu etkilerin serequalden kaynaklandıgını sanıyordum, değilmiş demek. Ateş basıyor terliyorum. Özellikle kapalı bir mekana girer girmez bunalıyorum terliyorum.

Yorum

bende kullanıyorum. Bunalmanın yanında birde iştahımı kapatıyor. Boğazımda kilit var sanki birşey yiyemiyorum..
            Sussak ölüm, konuşsak intihar...

Yorum

efexor le kilo aldım ben kardeş ya , sen vermişsin, keşke bende versem.

Yorum

arkadaşım ben de tam 1 senedir kullanıyorum son bir aydır vucut ısım yükseldi.sırtımı dayıyırum yanıyorum .kollarıma ateş basıyor.yüzüme sıcaklık basıyor.terliyorum ki ben çok üşüyen bir insanım.ben de panikataktan zannediyordum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: segah
                  efexor le kilo aldım ben kardeş ya , sen vermişsin, keşke bende versem.
                  bende kilo aldım iştahım çok fazla ye babam ye.

Yorum

Efexorun yan tesirleri

Efexorun yan tesirleri

Efexoru bende olduğu gibi başka antidepressanların tesirsiz kaldığı depresyon hastalarında imdatlarına yetişen son ilaç olarak bilmekteyim. Yan tesirleri arasında benim için tehlike yaratıcı altını çizdiklerim bulunması dolayısıyle kullanma şansım olmadığına üzülmekteydim. Onun için yazdıklarınızı ilgiyle okudum, ve sayenizde bu ilaç hakkında yeni birşeyler öğrenmiş oldum. .

Şikayetci olanlarınızın bildirdiği yan tesirler hemen hemen tüm antidepressanların prospektüslerinde bulunmakta ve efexoru kullananların 1% de rastlanabilmektedir. Bildiğiniz gibi maalesef yan tesirleri olmayan bir antidepressan henüz mevcut değil.

Eğer efexor başka antidepressanların tesirsiz kaldığı hastalığıza iyi gelmişse, kullanabildiğiniz için beni misal alıp halinize şükür edin derim. Çünkü depresyonun ızdırabı yanında arzu edilmesede sıcak basması, terleme olayı bence hiç kalmaktadır. Genede şikayetlerinizi doktora bildirmenizde fayda var, bakarsınız bir çaresini bulabilir derim.

Mutlu günler dilerim, U34

YAN ETKİLER / BEKLENMEYEN ETKİLER
                    Görülme oranı 1% olan yan etkiler kuvvetsizlik/halsizlik, hipertansiyon, vazodilatasyon (çoğunlukla sıcak basması), iştah azalması, konstipasyon, mide bulantısı, kusma, serum kolestrol seviyesinin yükselmesi, kilo kaybı, anormal rüya görme, libido azalması, baş dönmesi, ağız kuruluğu, kas tonüsünün artması, uykusuzluk, sinirlilik, parestezi, sedasyon, tremor, esneme, terleme, gözde uyum bozukluğu, midriazis, görme bozuklukları, anormal ejakülasyon/orgazm (erkeklerde) , anorgasmia, ereksiyon disfonksiyonu, idrar yapma bozukluğu (çoğunlukla duraksayarak) .

Kaynak: Efexor prospektüsü
                    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Yorum

ates basmasını bende yasıyorum sankı menopoza gırmıs kadınlar gıbı bazen alev alev yanıyorum sankı.bunun efexorden oldugunu tahmın etmıstım sımdı yazdıklarınızı okuyunca emın oldum..

bazı arkadasların ıstahını kesmıs benımkıde acayıp artırdı ve kılo aldım demekkı her bunyede farklılık gosterıyo..

Yorum

Sayın UMUT34...

Efexor antidepresanların tesirsiz kaldığı durumlarda imdada yetişen son ilaç demişsiniz.

Ben efexoru 5 aydır kullanmaktayım.300 mg.fakat halan hiçbir tesir etmedi bende.Ayrıca arkadaşların bahsettiği ateş basmaları aşırı iştah bende de var.

Fakat 1 gün dahi içmediğim olduğunda bende yarattığı rahatsızlığın yanında atael basması falan devenin yanın da pire misali..

5 ayda hiçmi tesir etmez bir ilaç, günden güne nasıl daha kötü hissettirir . İnanın abartmıyorum.

Beynimde yaşattığı acı sızı adını koyamadığım bir ağrı.Sanki beynime çekiç vuruyorlar gibi zonklama yapıyor beynimde.

Bu şikayetlerim doğrultusunda doktorum tedaviden cevap alamadığımızı söyledi.Beni başka bir doktora yönlendirdi.

Gittiğim yeni doktorum ilaçlarımı değiştirdi.Fakat efexor malesef aniden bırakılamıyor.dozunu azalttı.Yani bırakma aşamasındayım doktor kontrolünde.

Bu sefer daha bir umutluyum.İnancımı yitirmek istemiyorum.

Sizde kaybetmeyin......
                        <em>SEBEP DEĞİŞMEDEN, SONUC DEĞİŞMEZ.<br /></em>

Yorum

yorumuna sasırdım hayat ben 8 aydır kullanıyorum tum rahatsızlıklarım sona erdı.hemde 300 mg dıyosun ben 75 mg la tedavı oldum.demekkı senın rahatsızlıgına ıyı gelmedı..

Yorum

İşleniyor...
                          X