Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlaca karşı mücadelemi kaybediyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • İlaca karşı mücadelemi kaybediyorum

    4 yıldır forumda ismi sayılan birçok ilacı doktor tavsiyesiyle kullandım. Ama doktorlar ilacın dozunu sürekli yükselttiler ve dozlar yükseldikçe yan etkiler arttı. Acıktığımda gözüm kararıyordu ve kıtlıktan çıkmış insanlar gibi kat kat yemek yiyordum, sonunda 65 kilodan 85 kiloya çıktım ve ilacı doktora rağmen bırakmaya çalıştım. Hiçbir denemem başarılı olmadı. En az dozundan daha aşağı indiğimde ilacın bırakma safhasında depresyonum mutsuzluğum o kadar arttı ki o noktadan geriye dönüp ilaca devam etmek zorunda kaldım. O proflar doktorlar falan filanlar hep ilacı verip bırakıyorlar siz söyleyin bu güne kadar ilaç tedavisi olup depresyondan kurtulanınız var mı? Ya ben ilacı bırakamıyorsam ömrümün sonuna kadar bu ilaçlara mahkum mu yaşayacağım?

  • #2
    kesin katılıyorum şu an anlattığın şeyler birebir enimde düşündüğüm şeyler bünyeye ilaçlar alışıyo bir süre sonra mutlu oluyosun iyileştiğini düşünüyosun ama ekrardan dibe çöküşler bu süreç bir kısır döngü ve kesinlik bitmez

    Yorum


    • #3
      sezen

      sezen izmirde hngi dr. ben erhan bayraktar....izmiri görünce yazmak istedim

      Yorum


      • #4
        ben kullanalı 10 sene oldu.kullanınca iyi oluyorum bırakınca eskisinden beter oluyorum.gittiğim doktor diyabet hastası gibi hergün ilacını almak zorundasın demişti.ilaçlardan önce ipinceydim şimdi 177 boya 76 kilodayım.kilo almamak için sürekli açlıkla mücadele ediyorum.istediğimi yesem 1 senede 20 kilo rahat alırım.keşke bu hastalık hiç olmasaydı ama alahın takdiri işte

        Yorum


        • #5
          İlaç tedavis olupta Depresyondan kurtulanınız var mı?

          Keloğlu dediğin çok doğru, Proflar doktorlar falan filanlar hep ilacı verip bırakıyorlar. Çünki kendileri için en kolayı genellikle antidepressan ilacı yazmak. Halbuki depresyon semptomlarına benzer semptonlarını yaratan triod ve cinsel hormonların anormal salgıları, vucudda demir gibi bazı minerallerin eksikliği ve buna benzer bir çok nedenler var. Bunları araştırmak kendileri için zaman alıcı işler. Bu nedenleri ise yazdıkları antidepressanların düzeltme şansı yok.

          Dost84 ilaç kullanınca iyi olduğunu bildirmene sevindim. İlacı bırakınca eskisinden beter olmana, belki dozunu uzun sürede yavaş yavaş azaltarak bırakmaman sebeb olmaktadır. Hastalığının tanısının ne olduğunu bilmiyorum. Bipolar ise doktorun dediği doğru olabilir. Sadece depresyon ise bence doğru değil. Antidepressan ilaçlar beyinden kaynaklanan depresyon semtomlarını örterlersede, ana nedeni ortadan kaldırmazlar. Beyinden kaynaklanan depresyona kişiliğimizin rolü büyüktür. Eğer kolay stres alıcı bir kişiliğimiz varsa; bu kişiliğimizi değiştirmediğimiz veya stres verici ortamlardan kurtulmadığımız takdirde her zaman depresyonun pençesine girmeğe mahkum oluruz.

          Geçenlerde Lillit’in açtığı “Niye başa dönüyoruz?” konusuna gönderdiğim cevabıma, eğer okumadınızsa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
          Link: http://www.psikoloji.gen.tr/forum/sh...715#post111715

          Keloğlu'nun “bu güne kadar ilaç tedavisi olup depresyondan kurtulanınız var mı?” sorusuna gelince şahsen kurtulamadığımı söyleyebilirim. Şu an 10 yıl içinde nükseden 5cisini uzun süredir yaşamaktayım. Bunun nedenini başka rahatsızlıklarım nedeniyle kullanabiliğim antidepressan çeşitlerinin sınırlı kalmasına, fakat daha önemlisi kişiliğimi kolay stres almayacak tarzda değiştiremediğime bağlamaktayım.

          Not: Burada yazdıklarım doktora danışmanın yerine geçemez.
          Last edited by Umut34; 10-12-2009, 11:00 AM.
          Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

          Yorum


          • #6
            depresyon ve psikoz için cipram+solian(antipsikotik) kullanıyorum.antipsikotik için ömür boyu kullanıcaksın dedi doktor fakat cipramı kesebileceğini söyledi.cipramı 10 mg a düşürdü 4 günde baya kötü oldum ve doktora danışmadan 20 ye çıkardım tekrar.doktora söyleyince tamam 20 iç dedi o şekilde devam ediyoruz.belki cipramdan kurtulabilrim ama cipramın bende yan etkisi olmayışından vede çekincelerim yüzünden doktorun ısrarına rağmen bırakamadım.

            Yorum


            • #7
              Psikoz hastalığı nedir, tedavisi nasıl olur?

              Merhaba Dost84,
              Cipram depresyon için ben hariç birçok kişilere faydalı gelmiş bir antidepressandır.
              Yıllar boyu kullandım.
              Mamafi bir çok antidepressanda olacağı gibi Cipramın bırakılmasındaki geri çekilim reaksiyonlarının şiddeti de kişiden kişiye değişiyor. Sizdeki biraz şiddetli olmuş, belki 20den 10mg düşürmenin yarattığı kötü hissetmeye 4 gün yerine bir iki hafta daha tahammül etseydiniz tekrar 20’ye çıkmanıza gerek kalmazdı. Bir dahaki sefere 20mg lık tabletin ¼ ünü bıçak gibi bir araçla kesip atın. Geriye 15mg kalacaktır. Bunu 2 hafta devam ettirin sonraki 2-3 hafta 10 mg alın, sonraki 2 hafta iki günde bir 10mg almayı deneyin ve stop. Belki bu yoldan Cipramı bırakmayı daha kolay başarabilirsiniz.

              Her nekadar Cipram yan tesirleri az olan bir ilaçsada, prospetüsünde yazıldığı üzere devamlı kullanmada libido (cinsel istek, erkeklerde ereksiyon, kadınlarda orgazm) azalmasına ve bazanda Psikozdakine benzer Halüsinasyonlara neden olabileceğini unutmayın. Belkide doktorunuz bu nedenlerle + depresyonunuzda iyileşme görmeniz yüzünden Cipramı bırakmanızı istemiştir.

              Doktorunuzun size psikoz tanısı koyduğunu ve bu hastalığın ne olduğunu bilmiyordum. İnternette araştırma yaptım. Bulduklarımdan ikisini kısaltıp kendi yorumlarımıda kırmızı rankle ilave edip aşağıya ekledim.

              Doktorlar tanılarını anlattıklarınıza (yaşadığınız semptomlara) istinaden koyarlar. Bu nedenle aşağıdaki yazıları okumanızı tavsiye ederim. Herhalde doktorunuza, sık sık size tuhaf gelen ve tarif edilmesi zor şeyler duyduğunuzu veya görmekte olduğunuzu söylemiş olmanız üzerine psikoz tanısını koymuştur. Çok zayıf bir ihtimalle eğer bu septonlar sizde yoktu (başka nedenle psikoz tanısı koyması imkansız) ise o zaman ikinci bir doktora gözükmenizin faydalı olacağı kanaatindeyim.

              1) Psikoz, bir kişinin psikolojik algılamalarını ve çevresini doğru anlama ve yorumlama yetisini değiştiren bir hastalıktır.Psikoz durumunda, sık sık size tuhaf gelen ve tarif edilmesi zor şeyler duyabilir veya görebilirsiniz. Düşüncelerinizi toparlamakta ve açık bir şekilde düşünmekte zorluk çekebilirsiniz(bu semptom sadece psikozda görülmez). Ayrıca kendinizi eziyet ediliyormuş veya dışarıdan kontrol ediliyormuş gibi de hissedebilirsiniz. Psikozlu kişiler sık sık enerjilerinin daha az olduğunu ve bu nedenle eskiden keyif aldıklarışeyleri yapmaya halleri olmadığını hisseder(bu semptom sadece psikozda görülmez). Bu durum da sizi ailenizden, iş arkadaşlarınızdanve arkadaşlarınızdan uzaklaştırabilir.

              Semptomlarıma neler neden olur?
              Psikozun, tıpkı diyabet veya hipertansiyon gibi, tıbbi nedenleri vardır. Hastalığın pek çok nedeni olabilir. Yaşamakta olduğunuz psikolojik semptomların açıklamalarından biri de, beyin kimyasında bir dengesizlik veya rahatsızlık olmasıdır(bu açıklama ilaç firmalarınca desteklenmekte olan bir teoridir) . Neden bu hastalığın bazı insanlarda olduğunu, diğerlerinde olmadığını hala bilemiyoruz.

              Kaynak: http://www.donusumkonagi.net/makale....=psikoz_nedir_

              2) Psikoz geleneksel olarak dopamin nörotransmitterine bağlanmıştır. Özellikle, etkili bir iddia olan dopamin hipotezi(varsayımı) psikozun beyindeki dopamin fonksiyonunun aşırı etkinliği nedeniyle oluştuğunu ifade etmektedir. Bu teoriyi destekleyeni ana kanıtsal kaynak dopamin-engelleyici ilaçların (antipsikotikler) psikotik semptomların yoğunluğunu azaltmaya eğilimli oluşudur.
              Genelde psikoz ile dopamin arasındaki bağlantının kompleks olduğuna inanılmaktadır. Her şeyden önce, antipsikotik ilaçlar dopamin reseptörlerini anında bloke ederken (engellerken), psikoz semptomlarını azaltmaları genellikle bir veya iki hafta alır.
              Psikiyatrist David Healy ilaç firmalarının bu zihinsel hastalık için basitleştirilmiş biyolojik teorileri destekleyip, psikozda önemli etkenler olduğu bilinen sosyal ve gelişimsel faktörlerin göz ardı ettikleri ve ilaçlı tedavilerin birincil olduğunu vurguladıkları yönünde eleştirmiştir.

              Tedavi metodları

              Büyük değişkenlik sebebiyle, tedavi öncesinde psikotik kişiyle bir dizi görüşme yapılır. Bu görüşmelerde çevresel ve sosyal etkenler hakkında da bilgi edinilir zira bunların psikozda önemli rol oynadıkları bilinmektedir. Tedavi genellikle ilaç tedavisinin yanı sıra psikoterapiyi de içerir. İlaç tedavisi antipsikotikleri içerir. Psikoterapi psikozun yoğunlaştığı noktalara, arkaplana ve bireye göre büyük değişkenlik gösterebilir. Doğrudan birebir terapinin yanı sıra grup terapisi olarak da yürütülebilir.Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Psikoz

              Geçmiş olsun U34
              Last edited by Umut34; 11-12-2009, 12:14 PM.
              Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

              Yorum


              • #8
                Konuyu açalı 1 buçuk yıl olmuş ve bu 1 buçuk yıl süresinde yine başımdan geçenleri yazmak istiyorum.

                Ben ilacı bırakmayı kafaya koydum zaten ya, kendimi iyi hissedince bundan kuvvet alıp yine demeneye kalkıştım. Yaklaşık 3 senedir "cipram"ın muadili olan "vodelax" kullanıyorum geçen sene yazın ilacın dozunu iyice düşürdüm ve sonunda ekim ayında tamamen bıraktım. Kasım ayında sözlendim ve mutluluktan uçmam gerekirken hep olumsuz şeyleri düşündüm, bir türlü mutluluk kavramını tadamadım. Aralığın sonunda işten çıkrıldım. Ocak ayının ilk gününde de sözlümden ayrıldım. Çökebileceğim en dip noktaya çöktüm hastalandım, 1 hafta ağır depresyonda yemeden içmeden kesildim ama olmadı. Pes ettim. Şubat aında ilaca geri döndüm, ilacın beni eski halime sokması 3 ay oldu ve şimdi mutluuyum eskisi gibi etrafa aval aval bakıp gülümsüyorum ) napyim kader utansın. Ama yine de vazgeçmeyeceğim, ya ben ilaçları gömecem ya ilaçlar beni gömecek.

                Yorum


                • #9
                  bende aynı şeyden muzdaribim cok iyi anlıyorum seni..ilacı bırakmakk istiyorum hemde cook ama olmuyo başaramıyorum ilerde evlenicem belki bu yüzden cocugum olmucak(( anksiyeteye dayanamıyorum derelizasyon ve delirme hissi+arada bi yoklayan takıntılar mahvediyo((allah hepimize şifa vrsinnn.okuduğm bölümde sh,kendim bu sorunları yaşarken insanlara nasıl yardım edicem şimdiden kaygılanıyorum((

                  Yorum

                  İşleniyor...
                  X