Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depakin & Cipralex Sorunsalları

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Depakin & Cipralex Sorunsalları

merhaba arkadaşlar, ben okb hastasıyım, ayrıca bundan kaynaklı anksiyete durumları ve mevsimsel dalgalanmalarda var. birçok başarısız ilaç denemesi sonrasında doktorum cipralex yazdı vede enazından 5ay bekleyip sonucunu görmemizi söyledi. Cipralex resmen duygusal intihara yol actı, hicbirşey düşünemiyorsun hissetmiyorsun, ve de fazlasıyla umursamaz yapıyor insanı, bunların yanında aşırı unutkanlık ve konstrasyon bozukluklarıda cabası. cipralexin kullandıgım 3. aydan sonra depakin 500mgde kullanmaya başladım. Doktorum bendeki mükemmeliyetcigi cipralexle öldürmek istedi ama daha kötü bi hale getirdi beni ve cipralexi bu şikayetlerden ötürü bıraktım. Şimdi depakin icinde konstrasyon bozuklugu ve hissizlik yaptıgı söyleniyor. 2 ay oldu depakin kulllanalı ama kons. bozuklugu ve hissizlik durumunu aynı zamanda cipralex kullandıgım icinde anlayamadım. cipralexi azaltarak bıraktım ve 8 gündür hic kullanmamaktayım. (bırakmak başlamaktan daha bi dert..)
    Acaba depakin kons. bozuklugu ve hissizlige yol acar mı ? ayrıca kullanan arkadaşlar faydaları ve yan etkileri karşılaştırdıgında memnunlarmı?
    biliyorum uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bipolar hastasıyım, yaklaşık 2,5 yıldır hergün depakin kullanıyorum...farklı dozlarda..Ve hayat boyu kullanacağım ilacımdır kendisi..
    bendeki yan etkisi saçlarımı dökmesi oldu,ama doz azalınca çıkanlar oluyor yeniden..fakat yine de çokazalma oluyor tabi....başka yan etki görmedim..
    bazı kişilerde, kilo, ellerde titreme yaptığını forumlarda okudum..

Konstrasyon bozukluğu ve dikkat dağınıklığını da yaşıyorum, dr um ilaçtan olmaz diyor..ama zaman zaman yaşıyorum..kitap okuyamıyorum,flm izleyemiyorum,bir sayfa yazıyı okumak bile mesele olabiliyor..

Yalnız her ilacın yan etkisi olur ...ben bunlara bakıp ilacımı buırakmayı düşünmedim..bırakırsam eğer (dr kontrolu olmadan tabi) daha büyük zararını göreceğimi biliyorum..

Depakin antiepileptik bir ilaç..
    Epilepsi tedavisinde ve bipolarda kullanılıyor..sizin hastalığınıza verilmesi garip geldi..Duymamaıştım okb ye verildiğini..

geçmiş olsun...

cipralex le ilgili bilgim yok,kullanmadım..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: azemarenc
      Bipolar hastasıyım, yaklaşık 2,5 yıldır hergün depakin kullanıyorum...farklı dozlarda..Ve hayat boyu kullanacağım ilacımdır kendisi..
      bendeki yan etkisi saçlarımı dökmesi oldu,ama doz azalınca çıkanlar oluyor yeniden..fakat yine de çokazalma oluyor tabi....başka yan etki görmedim..
      bazı kişilerde, kilo, ellerde titreme yaptığını forumlarda okudum..

Konstrasyon bozukluğu ve dikkat dağınıklığını da yaşıyorum, dr um ilaçtan olmaz diyor..ama zaman zaman yaşıyorum..kitap okuyamıyorum,flm izleyemiyorum,bir sayfa yazıyı okumak bile mesele olabiliyor..

Yalnız her ilacın yan etkisi olur ...ben bunlara bakıp ilacımı buırakmayı düşünmedim..bırakırsam eğer (dr kontrolu olmadan tabi) daha büyük zararını göreceğimi biliyorum..

Depakin antiepileptik bir ilaç..
      Epilepsi tedavisinde ve bipolarda kullanılıyor..sizin hastalığınıza verilmesi garip geldi..Duymamaıştım okb ye verildiğini..

geçmiş olsun...

cipralex le ilgili bilgim yok,kullanmadım..
      tesekkür ederim yorumun icin. depakin mevsim değişikliği nedeniyle yaşadıgım duygu dalgalanmalarından ötürü kullandıgım ilaç. sac dökülmesi bendede var, ama şuanda bir problem teşkil etmiyor benim icin. cipralexi bıraktıgımdan bahsetmiştim, 8 gün oldu, cok kötü bir haldeyim. ilacın bıraktıgımdandır diyorum ama böyle devam ederse lustrale başlayacagım. Tabi doktorumun bilgisi dahilinde gerçekleşen durumlar bunlar. lustrali daha önce 1.5 ay gibi kısa bir süre kullanmıştım, memnun kalmamıştım fakat diger ilaç denemelerime bakarsak en iyi etkiyi kısa süre olmasına ragmen lustral vermişti. ayrıca lustralin bendeki tekyan etkisi kilo kaybıydı ki , bundan da şikayetci değildim.

Yorum

arkadaşlar bende depakin kullanmaya çalıştım ama imkan vermedi bünyem.
        ayrıca epileptik bir ilacı doktorlar niye veriyor anlamıyorum.
        prospektüste çaresiz vakalarda psikolojik hastalardada kullanılabilir bazen yazıyor.
        ama ben kesinlikle karşıyım.
        insanı ne bilim degesini bozuyor bilginiz olsun.mesela doktorum değiştiği zaman özellikle sormuştum meraktan. ben tercih etmem demişti bana.
        ama bazıları yazıyor bilemiyorum.siz bilirsiniz.genede bir araştırma yapın derim sevgiler.
        Doğum yapan herşey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye baslamış olacaktır.

Yorum

gothica,

senin karşı olup olmaman değil,hasta olman önemli..
          isteğe göre ilaç yazmıyor dr..hastalık ne gerektirirse onu verirler.her bünyede aynı etkiyi göstermez,değişitirilir başka konu..

antiepileptik bir ilaç ama bu ilaç bipolar tedavisinde tıpkı lithuril,lamictal gibi koruyucu ilaç olarak kullanılıyor..duygu durum düzenleyici oalrak yani..

araştırma yapmak neyi değiştirir,ben dr değilim....farmokoloji de uzmanlığım değil.
          kendi ilacımızı kendimiz mi yazalım..

Yorum

Ben bir yıldır cipralex 20 kullanıyorum çok memnunum bahsedilen yan etkilerin hiç birini görmedim.
            Ama dediğiniz gibi her bünyede farklı etkileşim yapabilir.
            Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan,
            Sen erken davran, ölmeden önce uyan...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: iris
              Ben bir yıldır cipralex 20 kullanıyorum çok memnunum bahsedilen yan etkilerin hiç birini görmedim.
              Ama dediğiniz gibi her bünyede farklı etkileşim yapabilir.
              Bende 8 aydır cipralex kullanıyorum..günde 30mg(bir kişinin bir günde alabileceği maximum doz..sanırım)

Bendeki tek yan etkisi.. :roll: kendini iyi hissetmek.

Cipralexe beni iyileştirdiği için mucize ilaç gözüyle bakıyorum.

İlacıma kötü yorum yapmayın lütfen..

Şaka bir yana cipralexin sizde yaptığı yan etkilere şaştım kaldım.. 8O Bu yan etkiler cipralexten değil de diğer ilacınızdan olmasın sakın.. :roll:

Yorum

teşekkürler yorumlarınız için. her ilacın farklı bünyelerde farklı etkileri oldıugu kesinlikle dogru. üstüne üstlük ilacı kullanırken terapide alıyordum. Bu umursamazlık , kons kaybı olmaması benim icin cok önemli. Okulum zaten bitti biticek gibiama sonrası icinde cok gerekli.

Yorum

dekapini bende iki haftaya yakındır kullanmaya başladım.Bundan önce lithuril aldım.sonra tiroidte sorun olunca hemen değiştirdi doktor bey.

lakin anlamadığım nokta şuki;

:roll:
                  halen kabullenmiş değilim bu durumu, zira konulan teşhis bana sağlıklı gelmiyor bir doktor ssk gibi bir ortamda (çok az vakit ayırarak-ayırmak zorunda kalarak) ayrıca hastanın geçmişi hakkında fazla bilgi sahibi olmadan bu teşhisi koyabiliyor .. :roll: :idea:

çok kişi kendine hastalık yakıştırabilir; aa o bende de var denir ama bu konuda nereden nasıl tam bir teşhis alabilirim kafamda karışmış durumdayım ..Bu arada bana konulan teşhis iki seneye yakındır manik depresif..

cipraleksi de kullandım, ilaçın yan etkileri herkeste farklı görülebiliyor olabilir dediğiniz gibi fakat eminim bu ilaçların unutkanlık gibi sorunların başını çektiğini söylesem aksini iddia eden de fazla olmaz. :?
                  Benim hala umudum var

Yorum

ilaç bırakmak çok zor meşekkatli bir iş insan çıplak gibi hissediyor kendini ama onbeş gün sonra kendin oluyorsun ben aniden kestim bu kastettiğin ilaçları kullnmadım ama ilaçları kullanırken kendim olamadığımın farkına vardım herşeyi göze aldım bıraktım şimdi daha iyiyim

Yorum

:roll: araştırmak gerekiyor herkese ilaç iyi gelecek diye bir kaide yoktur ki, :? doktorlarımızı yabana atmıyorum söylediklerini ama bazen hastalık hastası da olup çıkıyorz birden :?
                      Benim hala umudum var

Yorum

bana da doktor bugün verdi cipralex i inş. iyi gelir .lustral kullanmıstım bundan yaklasık 2 ay önce ama birden yeme istegimi durduramadım ve 2 haftada 1kg aldım simdi aldıgım kilolorı vermeye ugrasıyorum :cry:

umarım bu ilacı içince kus gibi hafif hissederim
                        <div>mutluluk;y&uuml;rekli olana yakısır...</div><br />

Yorum

sya.,

cipralexi kullanmaya başlayınca kuş gibi oluyorsun hatta ben gamsızlaşmıştım
                          tınlamıyordum çok şeyi...fakat konsatrasyon bozukluğu oluştu bende..Bir de sınırlarımı zorlama..aşırı derecede enerjik oluyorsun :? hee bu iyi diyeceksin de :lol: ben bu mani halimden mutlu olmamaya başladım zamanla :S
                          Benim hala umudum var

Yorum

zaten algılama bozuklugum var bu ilacı içince de iyiyce leyla olacagım anlasılan [/b]
                            <div>mutluluk;y&uuml;rekli olana yakısır...</div><br />

Yorum

aynennnnnnnnn :lol:
                              Benim hala umudum var

Yorum

İşleniyor...
                              X