Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bu kitabı mutlaka okuyun!

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bu kitabı mutlaka okuyun!

"İlaçla Tedavi Efsanesi" adlı yeni çıkan kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle meslek elemanlarının (psikiyatristler en başta) okuması gerekir. Joanna Moncrieff adındaki İngiliz psikiyatr tarafından yazılan kitap, psikiyatri ilaçlarının gerçekte ne yaptıklarını ve bu ilaçların etkilerinin tarihsel bağlam içinde nasıl algılandıklarını ayrıntılarıyla çok güzel bir şekilde anlatmaktadır. İlaç tedavisi alan kişiler tarafından da okunmasını tavsiye ederim. Anlaşılması zor bir kitap değil.
    Çevirmeni benim danışman hocam olur bu arada. Bu kadından vaktiyle söz etmişti ve çok çarpıcı açıklamaları olduğunu ifade etmişti.

İlaçla Tedavi Efsanesi, Metis Yayınları, 2010 (orjinal basımı, 2009).

Evt bu kitabı yenı aldım.Oldukça ilginç bir kitap.Psikiyatrik ilaçların ruhsal bozukluk ve rahatsızlıkların temelinde yatan biyolojik aksaklıkları düzelttiği fikri yer almaktadır.Moncrieff, yaptığı kapsamlı araştırmalara dayanarak bu efsanenin temelsiz olduğunu gösteriyor ve özellikle de uzun süreli psikiyatrik ilaç tedavisinin zararlı etkilerinden bahsediyor kitap...Her türlü biligİye açık olmak adına okunmalı diyebilirm...

Yorum

Kitapta çok yabancı terim var mı hani bizim alan psikoloji değil de... Biraz açıklarsanız sevinirim.

Yorum

Yabancı terim pek yok. O bakımdan anlaşılmaz yanı yok. Ama ilaç çalışmalarında kullanılan yöntemler konusunda pek bilginiz yoksa kitabın bazı bölümlerini anlamakta belki biraz zorluk çekebilirsiniz. Gerçi kitapta bunları da az-çok açıklıyor. Zaten kitap genel okuyucu kitlesine yazılmış olduğundan (akademik ya da teknik bir kitap değil) anlaşılması güç değil.

Yorum

2-3 sene paxil kullandım noldu şimdi zarar mı gördüm??

Yorum

Şu anda kendini nasıl hissettiğine bağlı bu.

Yorum

Arkadaşlar paniğe kapılmayın. Bu kitap ilaçların etkisiz olduğunu söylemiyor. Kitapta, ilaçların iddia edildiği gibi psikiyatrik hastalıkların semptomlarını spesifik olarak yok etmediği, daha çok genel bir etkide bulunarak etkilediği ima ediliyor. Bize farklı bir bakış açısı sunuyor.

Yorum

kitabı aldım okudum.ve ilaçlara olan inancım gitti.şimdi birde onun için terapiye başladım.bence hastaların kesinlikle okumaması gereken bi kitap..güzel anlatımı falan ama bizlere faydadan çok zarar getirio.hayatımın hatası oldu okumak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: unver View Post
                  "İlaçla Tedavi Efsanesi" adlı yeni çıkan kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Özellikle meslek elemanlarının (psikiyatristler en başta) okuması gerekir. Joanna Moncrieff adındaki İngiliz psikiyatr tarafından yazılan kitap, psikiyatri ilaçlarının gerçekte ne yaptıklarını ve bu ilaçların etkilerinin tarihsel bağlam içinde nasıl algılandıklarını ayrıntılarıyla çok güzel bir şekilde anlatmaktadır. İlaç tedavisi alan kişiler tarafından da okunmasını tavsiye ederim. Anlaşılması zor bir kitap değil.
                  Çevirmeni benim danışman hocam olur bu arada. Bu kadından vaktiyle söz etmişti ve çok çarpıcı açıklamaları olduğunu ifade etmişti.

İlaçla Tedavi Efsanesi, Metis Yayınları, 2010 (orjinal basımı, 2009).
                  Teşekkür ederim konuyu yeni gördüm iyi de oldu , bu aralar kararsızdım bunu okuyayım bari

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
                  ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
                  ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
                  уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !

Yorum

İşleniyor...
                  X